Dodavanje vodenog žiga koji se pojavljuje na svim stranicama

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U Microsoft Publisher 2010, možete simulirati prozirna tradicionalne vodenog žiga tako što ćete dodati tekst ili slike na pozadinu stranice.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Dodavanje vodenog žiga

Dodavanje vodenog žiga sa grafike

Dodavanje vodenog žiga WordArt

Dodavanje vodenog žiga sa različitim skupa stranica

Dodavanje vodenog žiga sa tekstom

Dodavanje reči kao što je radna verzija ili uzorak stranicama u publikaciji tako što ćete koristiti ovu jednostavnu tehniku.

 1. Na kartici Dizajn stranice , izaberite stavku Master stranice, postavite pokazivač na ime master stranice koju želite da dodate vodeni žig na i zatim kliknite na dugme Uredi Master stranice.

 2. Na kartici Umetanje kliknite na dugme Nacrtaj okvir za tekst Slika dugmeta .

 3. Na master stranicu, kliknite na dugme da biste kreirali okvir za tekst.

 4. Otkucajte tekst koji želite, a zatim izaberite željeni tekst.

 5. Na kartici " Alatke okvira za tekst ", u grupi Font kliknite na padajući meni Boja fonta , a zatim kliknite na dugme Efekti popunjavanja.

 6. U dijalogu Efekti popunjavanja izaberite nijansom boje koja je 30% ili upaljaи.

  Napomena: Možete da promenite boju tako što ćete kliknuti na strelicu pored zasnovali boja , a zatim odabrati jednu od opcija boja.

  Savet: Da biste simulirali tradicionalne vodeni žig, izaberite Reljefni tekst ili ugraviranog u grupi Efekti .

 7. Da biste se vratili na stranicu publikacije, kliknite na dugme Zatvori master stranicu na kartici Master stranica.

Vrh stranice

Dodavanje vodenog žiga sa grafike

Slike, veličine sa malim preko cele stranice, posluži kao efikasne pozadine za tekst kada boje teksta dosledno poredi sa bojama na sliku. Možete da koristite sliku, clip art kolekcije ili neku drugu sliku, kao što je logotip preduzeća. Prvo, dodate okvir na stranicu. Zatim umetnite sliku u okvir. Na kraju, možete oblikovati na slici.

Podešavanje okvira

 1. Na kartici Dizajn stranice , izaberite stavku Master stranice, postavite pokazivač na ime master stranice koju želite da dodate vodeni žig na i zatim kliknite na dugme Uredi Master stranice.

 2. Na kartici Umetanje kliknite na Čuvar mesta slike.

 3. Prevucite regulatore Prilagođavanje okvira prazne slike dok ne dobijete željenu veličinu.

  Dimenzije kvadrata koje kreirate određuje najduže strane slike. Na sliku koju umećete u okvir slike će da smanjite ili povećate tako da svoje duže strane uklapa na ivicu okvira slike.

Dodavanje slike

Da biste dodali sliku, uradite nešto od sledećeg:

Umetanje clip arta

 1. Na kartici Umetanje kliknite na dugme Clip Art.

 2. U oknu zadatka Clip Art kolekcije , otkucajte termin za pretragu u polje Pretraga i zatim kliknite na dugme Idi.

  Kada tražite clip art kolekcije i slike na mreži, bićete usmereni na Bing. Vi ste odgovorni za poštovanje autorskih prava, a filter za licence u usluzi Bing može da vam pomogne da odaberete koje slike da koristite.

 3. Izaberite jedan od prikazanih slika da biste ga umetnuli u publikaciju.

  Napomena: Slika se dodaje slika čuvara mesta pomoću funkcije popunjavanja izrezivanja alatku. Dodatne informacije o izrezivanju pročitajte članak: Cropping slike.

Umetanje slike iz datoteke na računaru

 1. Na kartici Umetanje kliknite na dugme Slika.

 2. U dijalogu Umetanje slike pronađite fasciklu koja sadrži sliku koju želite da umetnete, a zatim kliknite na nju da biste je izabrali.

 3. Postupite na jedan od sledećih načina:

  • Da biste ugradili sliku, kliknite na dugme Umetni.

  • Da biste povezali sliku sa datotekom slika na čvrstom disku, kliknite na strelicu pored dugmeta Umetni, a zatim kliknite na dugme Poveži sa datotekom.

   Napomena: Slika se dodaje slika čuvara mesta pomoću funkcije popunjavanja izrezivanja alatku. Dodatne informacije o izrezivanju pročitajte članak: Cropping slike.

Oblikovanje slike

Da biste smanjili naglašavanja na sliku tako da ga ne odvraćati sa objektima na stranice publikacije, prilagodite boja na slici.

 1. Desnim tasterom miša kliknite na sliku, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Oblikuj sliku.

 2. Izaberite karticu slika , a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Izbledelo    Da biste postepeno sve boje ravnomerno, u okviru kontrola slike sa liste boja izaberite stavku Izbledelo.

  • Skala sivih tonova    Da biste promenili sliku u skali sivih tonova, u okviru kontrole slike, na listi boju , kliknite na dugme skala sivih tonova.

  • Jedne boje    Za menjanje slike u nijanse jedne boje, u okviru kontrola slikekliknite na dugme Ponovo oboji, a zatim u dijalogu Ponovno bojenje slike kliknite na strelicu pored dugmeta bojai uradite nešto od sledećeg:

   • Da biste primenili jednu od boja u trenutnu šemu boja, kliknite na željenu boju.

   • Da biste videli veći izbor boja, kliknite na dugme Još boja, izaberite željene opcije i zatim kliknite na dugme u redu.

    Napomena: Opcija Još boja nije dostupna ako publikacija koristi spot boje.

Da biste se vratili na stranicu publikacije, kliknite na dugme Zatvori master stranicu na kartici Master stranica.

Vrh stranice

Dodavanje vodenog žiga WordArt

Proces za Dodavanje vodenog žiga WordArt je slično proces za dodavanje teksta kao vodenog žiga u publikaciji.

 1. Na kartici Dizajn stranice , izaberite stavku Master stranice, postavite pokazivač na ime master stranice koju želite da dodate vodeni žig na i zatim kliknite na dugme Uredi Master stranice.

 2. Na kartici " Umetanje ", kliknite na dugme WordArt Slika dugmeta .

 3. Izaberite željeni WordArt stil koji želite, a zatim kliknite na dugme u redu.

 4. U okviru za dijalog WordArt tekst , otkucajte tekst koji želite da oblikujete i zatim kliknite na dugme u redu.

 5. Kliknite desnim tasterom miša na WordArt i izaberite stavku Oblikuj WordArt Slika dugmeta i zatim izaberite karticu boje i linije .

 6. Izaberite boje koje želite, a zatim povećali prozirnost postavku tako da bar 70%.

 7. Na traci sa alatkama Uredi master stranicu kliknite na dugme Zatvori prikaz mastera da biste se vratili na stranicu publikacije.

Vrh stranice

Dodavanje vodenog žiga sa različitim skupa stranica

Kada publikacija koristi samo jednu master stranicu i Dodavanje vodenog žiga na master stranica, vodeni žig se pojavljuje na svakoj stranici publikacije. Da biste dodali vodeni žig koji će se pojaviti na samo izabrane stranice, postavite na tekst ili sliku na stranice publikacije umesto na master stranicu, a zatim pošaljite na sliku ili okvir za tekst u pozadinu.

Napomena: Ako želite da kreirate stranice u publikaciji koja su bez vodenog žiga, izaberite svaki od ovih stranica i koristite master stranicu sa bez vodenog žiga ili jednostavno Podešavanje master stranicu (nijedno).

Da biste dodali drugi vodeni žig skup stranica, kao što je poglavlje ili knjige potpisa, kreiranje različitih master stranice, umetnite odgovarajući vodeni žig u svakom master stranice i zatim primenite svaku master stranicu na odgovarajući opseg stranica publikacije. Takođe možete da dodate vodeni žig preko dvostranični master stranice.

Savet: Ako vodeni žig postavi iza drugih objekata na stranici, objekte koji su skrivanje je možda neprozirno. Da biste objekat neprozirno prozirne, kliknite na objekat da biste ga izabrali (ako je objekat tabela, izaberite celu tabelu), a zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL + T. Ako je objekat neprozirno, postaje prozirne; Ako objekat je već prozirne, on postaje beo.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×