Dodavanje video zapisa na Adobe Macromedia Director u prezentaciju

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Nije moguće umetnuti u Adobe Macromedia Director video datoteku u PowerPoint 2010 prezentacije. Međutim, da biste reprodukovali video zapis Director tokom prezentacije, uradite nešto od sledećeg:

 • Kreiranje hiperveze ili dugme radnje da Director filmova, a zatim kliknite na vezu da biste reprodukovali film.

 • Sačuvajte Director filmova kao Shockwave Director datoteku sa oznakom tipa datoteke .dcr, a zatim ga reprodukovati u programu PowerPoint 2010 prezentacije pomoću određenih ActiveX kontrola i Shockwave Player. Da biste reprodukovali Director datoteku, dodajte ActiveX kontrole na slajd i kreirali vezu od njega Director datoteke.

  Napomena: Bezbednosne postavke ActiveX kontrole nalaze se u centru za pouzdanost, gde možete pronaći bezbednosne postavke i postavke privatnosti za Microsoft Office 2010 programe. Možda ćete morati da prilagodite bezbednosne postavke da biste omogućili Active X kontrolama za pokretanje. ActiveX postavki u centru za pouzdanost primenjuju se na sve Office 2010 proizvoda. Na primer, ako promenite postavke u programu PowerPoint, to će se promeniti u drugim Office programima koje koristite centar za pouzdanost. Više informacija o Active X kontrolama i menjanje postavki potražite u članku Omogućavanje ili onemogućavanje ActiveX postavki u Office datotekama.

  • Konvertovanje Director video Director Shockwave verziju datoteke. Da biste to uradili, pogledajte dokumentaciju za Director ili Adobe Veb lokaciju. Preuzmite i instalirajte Director Shockwave kontrolu, takođe poznata i kao Shockwave ActiveX kontrolu, sa Adobe Macromedia Shockwave stranice za preuzimanje.

   Napomena: Director Shockwave kontrola mora biti registrovana na vašem računaru da biste reprodukovali Director datoteku u prezentaciji. Da biste videli da li Director Shockwave kontrola registrovana, na kartici Projektovanje , u grupi kontrole kliknite na dugme Još kontrola Slika dugmeta . Ako se Director Shockwave kontrola se pojavljuje na listi kontrola, registrovana na vašem računaru. Ako nije registrovana, Preuzmite najnoviju verziju Shockwave Player sa Adobe Veb lokacije da biste registrovali Shockwave Player kontrolu na vašem računaru.

   Uradite sledeće:

  • U programu PowerPoint, u normalnom prikazu, prikaz na slajd na kojem želite da se Director filmova.

  • Na kartici Datoteka izaberite stavku Opcije.

  • U dijalogu PowerPoint opcije izaberite stavku Prilagođavanje trake.

  • U okviru Prilagođavanje trake, na listi Glavne kartice izaberite Projektovanje, kliknite na dugme Dodaj, a zatim kliknite na dugme u redu.

  • Na kartici Projektovanje , u grupi kontrole kliknite na dugme Još kontrola Slika dugmeta .

  • Na listi kontrola izaberite stavku Shockwave ActiveX kontrolu, kliknite na dugme u redui zatim prevucite da biste nacrtali kontrolu na slajdu.

   Savet: Promenite veličinu kontrole prevlačenjem regulatora veličine.

  • Kliknite desnim tasterom miša na Shockwave ActiveX objekat, a zatim izaberite stavku Svojstva.

  • Na kartici abecedno izaberite svojstvo SRC .

  • U koloni "vrednost" (praznu ćeliju pored SRC), otkucajte ili punu putanju disk jedinice, uključujući ime datoteke (na primer, C:\MyFile.dcr) ili URL adresu za Director datoteku koju želite da reprodukujete.

   Savet: Ako unesete .dcr datoteku u istu fasciklu u kojoj se nalazi prezentacija, možete otkucati ime datoteke, a ne punu putanju.

   Napomena: Proizvode nezavisnih proizvođača opisane u ovom članku proizveli su proizvođači nezavisni od korporacije Microsoft. Ne pružamo nikakve garancije, podrazumevane ili neke druge, u vezi sa performansama ili pouzdanošću tih proizvoda.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×