Dodavanje, uređivanje ili brisanje stavki liste

Dodavanje, uređivanje ili brisanje stavki liste

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

SharePoint lokacije mogu da sadrže različite liste, kao što su kontakti, kalendari, objave i za praćenje problema. Bez obzira na tip liste su slični za dodavanje, uređivanje ili brisanje stavki liste. Na listi mogu da sadrže tekst, broj, izbor, valuta, datum i vreme, za pronalaženje, da/ne i izračunatih kolona. Datoteke možete da priložite i na stavku liste da biste pružaju dodatne detalje, kao što su unakrsne tabele koja sadrži brojeve za podršku ili dokument koji sadrži informacije. Da biste izbrisali kompletnu listu, pogledajte članak Dodavanje, promena ili brisanje liste ili biblioteke na stranici.

Napomena: Za dodavanje, uređivanje ili brisanje stavki na listi, morate imati dozvolu za doprinošenje listi. Ako ne vidite opciju za dodavanje ili uređivanje stavke sa liste, obratite se administratoru SharePoint ili menadžera.

Ažurira 30 novembar 2016 zahvalnosti za povratne informacije.

Dodavanje liste na stranicu

 1. Na stranici koju želite da dodate na listi, izaberite stavku stranica , a zatim izaberite stavku Uredi. Ako ne vidite karticu stranica, kliknite na dugme postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , a zatim izaberite stavku Uredi stranicu.

  Uređivanje stranice

  Napomena: Ako komanda " Uređivanje " je onemogućena ili se ne pojavi, verovatno nemate dozvolu za uređivanje stranice. Obratite se administratoru ili menadžera.

  Napomene: 

  • Da li Office 365 ili SharePoint_online ekran izgleda drugačije od u primerima? Ako kliknite na dugme Vrati se u klasičnom SharePoint da pratite korake u ovom članku. Postavka u klasičnom iskustvo je sesiju zavisne i nije trajna, osim ako administrator konfiguriše ga. Da biste dobili nazad, zatvorite sve prozore pregledača, ponovo otvorite pregledač i prijavite se u Office 365 i SharePoint.

  • Ako ste listu ili vlasnik lokacije ili administrator, pogledajte članak prekidač podrazumevano biblioteka dokumenata sa novom ili klasični korake da biste podesili podrazumevani iskustva. Uputstva su iste iako ćete želeti da kliknite na dugme Postavke liste, umesto Postavke biblioteke.

 2. Kliknite na mesto na stranici gde želite da prikažete na listi i kliknite na dugme Umetni , a zatim izaberite stavku Segment aplikacije.

 3. Izaberite Segment aplikacije za listu i kliknite na dugme Dodaj.

 4. Kada završite sa uređivanjem stranice, kliknite na dugme Sačuvaj. U zavisnosti od toga kako je vaša lokacija konfigurisana, imate opciju da biste sačuvali kao radnu verziju ili Čuvanje i objavljivanje.

Važno: Da biste dodali liste na stranicu, morate da imate dozvole za uređivanje stranice. Obično znači da morate da se u grupi "članovi" za lokaciju. Neke stranice nije moguće urediti – na primer, na stranici "sadržaj lokacije".

Dodavanje stavke na listu

Postoje dva načina za dodavanje stavke na listu, jedne stavke u prikazu liste ili više stavki u prikazu brzog uređivanja.

 1. Idite na lokaciju koja sadrži listu na kojoj želite da dodate stavke.

 2. Kliknite na vezu + novu stavku iznad liste.

  Napomena: Lokaciju je moguće znatno izmeniti kada je reč o izgledu i navigaciji. Ako ne možete da pronađete opciju, kao što je komanda, dugme ili veza, obratite se administratoru.

 3. Unesite informacije za stavku liste.

  • Moraćete da unesete podatke u kolonu (polje) koja sadrži zvezdicu * pored njega.

  • Da biste priložili datoteku ili datoteke na stavku sa liste, na kartici Uređivanje , u grupi Radnje kliknite na dugme Priloži datoteku, a zatim kliknite na dugme Pregledaj da biste pronašli datoteku. Držite pritisnut taster naCTRLključ prilikom izbora datoteke da biste priložili više od jedne datoteke.

   Uređivanje kartica na traci sa Priloži datoteku markirana.

   Kliknite na dugme Otvori , a zatim kliknite na dugme u redu. Ako komanda " Priloži datoteku " nije dostupna, na listi ne podržava priloge.

  • U zavisnosti od liste, dodatne komande možda su dostupne na kartici Prilagođene komande na traci.

 4. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Dodavanje više stavki u prikazu brzog uređivanja

 1. Idite na lokaciju koja sadrži listu na kojoj želite da dodate stavke.

 2. Kliknite na dugme Uredi na vrhu liste. Ovo je isto što i izabrati komandu Brzog uređivanja na karticu Lista .

  Dodavanje stavke stavki umetnutoj u listu

  Lako sa možete se prebaciti prikaza liste da biste brzo Uređivanje prikaza sa trake tako što ćete izabrati Prikaz i Uređivanje brze komande na kartici "Lista".

 3. Unesite informacije za stavku liste.

  Poruka o grešci za kolone koje zahtevaju informacije, prikazuje ako ne unesete ništa.

  Važno: Ne mogu da priložite datoteku više stavki sa liste kada je uređivanje u Prikaz brzog uređivanja. Međutim, i dalje možete da priložite datoteku za pojedinačne stavke liste u prikazu brzog uređivanja. Pratite korake u članku Dodavanje priloga stavci postojeće ali izaberite stavku Elipsa (...) na listi brzog uređivanja pored svake stavke.

 4. Uradite nešto od sledećeg:

  • Kada završite sa unosom informacija, kliknite na dugme Zaustavi uređivanje ove liste.

  • Da biste izbrisali stavku, kliknite na tri tačke pored stavke, a zatim izaberite stavku Izbriši stavku u padajućem meniju.

Uređivanje jednu ili više stavki i dodavanje priloga

Baš kao sa dodavanjem stavki, postoje dva načina da uredite stavku na listi. Možete da uredite stavke u prikazu liste, što je podrazumevani metod, ili možete da uredite više stavki u prikazu brzog uređivanja.

Uređivanje stavke

Uređivanje jedne stavke u prikazu liste

 1. Idite na lokaciju koja sadrži listu na kojoj želite da uredite stavku.

 2. Kliknite na ime ili naslov liste.

 3. Kliknite na tri tačke (...) pored stavke koju želite da uredite, a zatim izaberite stavku Uredi stavku u padajućoj listi.

 4. Uredite informacije u stavku liste.

 5. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Uređivanje više stavki u prikazu brzog uređivanja

 1. Idite na lokaciju koja sadrži listu koju želite da dodate stavku.

 2. Kliknite na dugme Uredi na vrhu liste da biste uneli Prikaz brzog uređivanja.

  Dodavanje stavke stavki umetnutoj u listu

  Možete takođe izaberite karticu lista i zatim kliknite na dugme brzog uređivanja. Koje možete da se prebacite iz prikaza liste brzog uređivanja prikaz sa trake tako što ćete izabrati Prikaz i Uređivanje brze komande na kartici lista.

 3. Uredite informacije o stavci kao što to radite u unakrsnoj tabeli.

  Važno: Ne mogu da priložite datoteku više stavki sa liste kada je uređivanje u Prikaz brzog uređivanja. Međutim, i dalje možete da priložite datoteku za pojedinačne stavke liste u prikazu brzog uređivanja. Pratite korake u članku Dodavanje priloga stavci postojeće ali izaberite stavku Elipsa (...) na listi brzog uređivanja pored svake stavke.

 4. Kada završite sa uređivanjem informacije, kliknite na dugme Zaustavi uređivanje ove liste.

Dodavanje priloga postojeće stavke

 1. Idite na lokaciju koja sadrži listu na kojoj želite da uredite stavku.

 2. Kliknite na ime ili naslov liste.

 3. Kliknite na tri tačke (...) pored stavke koju želite da uredite, a zatim izaberite stavku Uredi stavku u padajućoj listi. Ako se nalazite u prikazu brzog uređivanja, kliknite na dugme Elipsa (...) pored stavke. _

 4. Kliknite na dugme Uredi, u grupi Radnje , kliknite na dugme Priloži datotekui zatim kliknite na dugme Pregledaj da biste pronašli datoteku.

  Uređivanje kartica na traci sa Priloži datoteku markirana.

  Kliknite na dugme Otvori , a zatim kliknite na dugme Sačuvaj ili u redu. Ako komanda " Priloži datoteku " nije dostupna, na listi ne podržava priloge. Razgovarajte sa SharePoint administratoru ili menadžera.

 5. Da biste izbrisali prilog iz stavke liste, kliknite na dugme Uredi stavku. U odeljku Prilozi u obrascu pored priloga koji želite da uklonite, kliknite na dugme Izbriši.

  Brisanje priloga

 6. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Brisanje nekih stavki sa liste

Oprez: Brisanje stavki može biti trajno i možda nećete moći da ih spasiti. Razmislite o premeštanju ili arhiviranje stavki umesto toga. U zavisnosti od toga kako je konfigurisan na lokaciju, možda ćete moći da oporavite stavke i njen sadržaj iz korpe Za otpatke. Za više informacija pogledajte članak Vraćanje izbrisanih stavki u korpi za otpatke lokacije .

 1. Idite na lokaciju koja sadrži listu na kojoj želite da izbrišete stavke.

 2. Kliknite na naslov liste u kojem želite da radite.

  Web segment liste pomoću strelica koja upućuje na naslovnu vezu.

  Napomena: Na lokaciji znatno moguće izmeniti u izgled i navigacija. Ako ne možete da pronađete opciju, kao što su komande, dugme ili vezu, obratite se administratoru ili menadžera.

 3. Možete da izaberete jednu ili više stavki da biste izbrisali odjednom. Kliknite na oznaku potvrde sa leve strane stavke koje želite da izbrišete, a zatim izaberite stavku Izbriši stavku iz odeljka Upravljanje karticu stavke .

  Brisanje stavke

Vraćanje izbrisanih stavki iz korpe za otpatke

Ako izbrišete stavku sa liste, ali želite da spasete, sledite ove korake.

 1. Kliknite na dugme Korpa za otpatke na traci za brzo pokretanje na levoj strani ekrana.

  Odaberite korpu za otpatke u navigaciji sa leve strane.

  Ako ne vidite korpu Za otpatke na traci za brzo pokretanje, sledite ove korake:

  • Kliknite na dugme postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , a zatim izaberite stavku Sadržaj lokacije.

  • Korpa za otpatke je u gornjem desnom delu stranici "sadržaj lokacije".

   Prikaz korpe za otpatke dugme unutar sadržaj lokacije.
 2. Izaberite stavku ili stavke koje želite da vratite, a zatim kliknite na dugme Vrati izbor da biste vratili izabrane stavke.

Napomena:  Ako ne vidite stavku koju tražite, možda je prekoračila ograničenje vremena zadržavanja i već je izbrisana. Nije sve izgubljeno. Možete da se obratite administratoru koji će možda moći da je vrati.

Da biste dodali kolone listama, pogledajte članak Kreiranje kolone u listi ili biblioteci.

Da biste izbrisali kolona na listama, pogledajte članak Brisanje kolone na listu ili biblioteku.

Prikazi može da prikaže različitih kolona, tako da možete da sakrijete kolone bez brisanja. Dodatne informacije potražite u članku Kreiranje, promena ili brisanje prikaza liste ili biblioteke.

Ostavite komentar

Da li je ovaj članak bio koristan? Ako jeste, javite nam na dnu ove stranice. Ako nije bio koristan, javite nam šta je nejasno ili šta nedostaje. Budite što detaljniji i unesite svoju verziju sistema SharePoint, operativnog sistema i pregledača. Iskoristićemo vaše povratne informacije da dodatno proverimo korake, ispravimo greške i ažuriramo ovaj članak.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×