Dodavanje, uklanjanje i ažuriranje datoteke resursa u predlošku obrasca

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Datoteke resursa je datoteka koji se koristi za prikazivanje dodatnih informacija u predlošku obrasca. Kada sačuvate ili objavljivanje predloška obrasca, sve datoteke resursa su uključene u predložak obrasca.

Možete dodati sledeće tipove datoteka resursa u predlošku obrasca:

HTML datoteka    HTML datoteke možete da koristite da biste prikazali informacije u prilagođeno okno zadataka.

Napomena: Kada dodate HTML datoteku kao datoteku resursa u predlošku obrasca, možete da dodate sve datoteke koje su potrebne HTML datoteku, na primer drugih HTML datoteka, opisa stila ili grafičke datoteke.

XML datoteka    XML datoteke možete da koristite za popunjavanje kontrola okvira sa listom, kontrole kombinovanog okvira ili kontrole okvira padajuće liste. Ako su podaci u okvir sa listom, kombinovanog okvira ili kontrolu okvira padajuće liste konstante, smestite ih u XML datoteku i dodati tu datoteku predloška obrasca kao datoteku resursa, umesto da koristite povezivanje sa podacima za popunjavanje te kontrole. Kada koristite datoteke resursa, otvorite brže od obrazaca koji koriste podatke za povezivanje za popunjavanje te kontrole obrazaca koji su zasnovani na predlošku obrasca. To je zato što podatke u datoteku resursa se smatra deo predloška obrasca i da se oslanjaju na podacima za povezivanje da biste dobili podatke. Ako predložak obrasca nije konfigurisan tako da obrazac skladišti podatke iz spoljnog izvora podataka, obrazac morate biti povezani sa mrežom kako biste potrebni podaci. Datoteke resursa nije potreban podataka za povezivanje, zato što su podaci već deo obrasca.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Dodavanje datoteke resursa u predlošku obrasca

Uklanjanje datoteke resursa iz predloška obrasca

Ažuriranje datoteke resursa u predlošku obrasca

Dodavanje datoteke resursa u predlošku obrasca

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Datoteke resursa.

 2. U dijalogu Datoteke resursa kliknite na dugme Dodaj.

 3. U dijalogu Dodavanje datoteke , izaberite datoteku koju želite da dodate.

Vrh stranice

Uklanjanje datoteke resursa iz predloška obrasca

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Datoteke resursa.

 2. Na listi datoteke resursa u predlošku obrasca u dijalogu Datoteke resursa , izaberite datoteku resursa koju želite da uklonite iz predloška obrasca.

 3. Kliknite na dugme Ukloni.

Vrh stranice

Ažuriranje datoteke resursa u predlošku obrasca

Kada se objavi predloška obrasca, možete da ažurirate datoteku resursa u predlošku obrasca. Na primer, možda ćete želeti da dodate nove stavke ili brisanje postojećih stavki u datoteku resursa koji koristite da biste popunili okvir sa listom u predlošku obrasca. Da biste ažurirali datoteku resursa, mora da izmenite kopiju datoteke resursa, a zatim dodajte ažuriranu datoteku resursa u predložak obrasca. Kada dodate ažuriranu datoteku resursa u predlošku obrasca, vi zapravo zamenjujete postojeću datoteku resursa. Nakon što dodate ažuriranu datoteku resursa, ponovo objaviti predložak obrasca. Korisnici će onda dobiti ažuriranu datoteku resursa kada otvore novi, prazan obrazac koji je zasnovan na predlošku obrasca.

 1. Izvršite sve neophodne promene na lokalnu kopiju datoteke resursa.

  Savet: Ako nemate lokalnu kopiju datoteke resursa, možete da izdvojite kopiju iz predloška obrasca. Veze ka dodatnim informacijama o izdvajanju datoteka u predlošku obrasca u odeljku Takođe pogledajte .

 2. U režimu za dizajniranje InfoPath otvorite predložak obrasca koji je pridružena datoteku resursa.

 3. U meniju Alatke izaberite stavku Datoteke resursa.

 4. U dijalogu Datoteke resursa kliknite na dugme Dodaj.

 5. U dijalogu Dodavanje datoteke izaberite datoteku koju ste ažurirali, a zatim kliknite na dugme u redu.

 6. U dijalogu Microsoft Office InfoPath , izaberite stavku Zameni postojeće datoteke, a zatim kliknite na dugme u redu.

 7. U dijalogu Datoteke resursa kliknite na dugme u redu.

 8. Objavljivanje predloška obrasca, u meniju datoteka izaberite stavku Objavi, a zatim dovršite korake u čarobnjaku za objavljivanje.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×