Dodavanje tabele Web stranici

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da biste dodali tabelu Web stranici na Microsoft Office SharePoint Server 2007 lokaciji, koristite HTML uređivač. HTML uređivač možete da koristite za dodavanje tabele kontroli polja za sadržaj stranice ili veb segment uređivača sadržaja.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Otvaranje HTML uređivača

Dodavanje tabele Web stranici

Otvaranje HTML uređivača

Način otvaranja HTML uređivača zavisi od toga da li se koristi kontrola polja za sadržaj stranice ili Web segment uređivača sadržaja.

Otvaranje uređivača u kontroli polja za sadržaj stranice

 1. Na stranici kojoj želite da dodate tabelu, u meniju Radnje na lokaciji kliknite na vezu Prikaži traku sa alatkama za uređivanje stranice.

 2. U traci sa alatkama za uređivanje stranice kliknite na vezu Uredi stranicu.

 3. U kontroli polja za sadržaj stranice kliknite na vezu Uređivanje sadržaja. Prikazaće se traka sa alatkama HTML uređivač.

  Napomena: Neki rasporedi na stranicama sadrže kontrolu polja za sadržaj stranice koja prikazuje HTML uređivač u dijalogu Web stranice, umesto u redu. Ako je to slučaj sa rasporedom na stranici koji je upotrebljen za kreiranje stranice koju uređujete, HTML uređivač će se otvoriti u novom prozoru kada kliknete na vezu Uređivanje sadržaja.

Dodavanje Web segmenta uređivača sadržaja stranici

Ako stranica kojoj želite da dodate tabelu podržava Web segmente, ali nema Web segment uređivača sadržaja, možete da ga dodate pomoću sledeće procedure:

 1. Na stranici kojoj želite da dodate Web segment uređivača sadržaja izaberite zonu gde želite da dodate Web segment, a zatim u njoj kliknite na vezu Dodaj Web segment. Otvoriće se dijalog Web stranice Dodavanje Web segmenata.

 2. U dijalogu Web stranice Dodavanje Web segmenata, pomerite se nadole do odeljka Razno, potvrdite izbor u polju za potvrdu „Web segment uređivača sadržaja", a zatim kliknite na dugme Dodaj. Stranica se osvežava a Web segment uređivača sadržaja će se prikazati u izabranoj zoni.

Otvaranje HTML uređivača u Web segmentu uređivača sadržaja

 1. Na traci sa alatkama Web segment uređivača sadržaja, u meniju Uređivanje kliknite na vezu Izmeni deljeni Web segment. Otvoriće se okno alatke uređivača sadržaja.

 2. U segmentu alatke uređivača sadržaja, izaberite stavku Uređivač obogaćenog teksta. Otvoriće se dijalog Web stranice HTML uređivač.

Vrh stranice

Dodavanje tabele Web stranici

Korišćenje HTML uređivača, možete da umetnete tabelu tako što ćete kliknuti na dugme Umetni tabelu Slika dugmeta traka sa alatkama. Kada kliknete na dugme Umetni tabelu, otvara se novi prozor gde možete da odaberete sledeća svojstva tabele:

 • Veličina:

  • Redovi      Ovo svojstvo upotrebite da biste odabrali broj redova.

  • Kolone      Ovo svojstvo upotrebite da biste odabrali broj kolona.

  • Navedite dimenzije      Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste u poljima Širina i Visina promenili širinu i visinu tabele. Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu ako želite da server upravlja dimenzijama tabele.

  • Širina i Visina     Ako ste potvrdili izbor u polju za potvrdu Navedite dimenzije, možete da odaberete svojstva Širina i Visina kako biste kontrolisali dimenzije tabele. Upišite broj u polja Širina ili Visina, a zatim kliknite na strelicu da biste izabrali stavku piksel ili procenat. Na primer, da biste naveli da širina tabele treba da bude polovina širine stranice, u polje Širina upišite 50, a zatim iz liste izaberite stavku procenat.

 • Format:

  • Koristi unapred definisan oblik tabele      Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste iz padajuće liste odabrali oblik tabele. Office SharePoint Server 2007 obezbeđuje nekoliko unapred definisanih oblika koje možete da koristite u kontroli polja za sadržaj stranice ili Web segmentu uređivača sadržaja koji je na stranici koja takođe ima kontrolu polja za sadržaj stranice. Korisnici lokacije sa dozvolama za dizajniranje mogu da kreiraju prilagođene oblike tabela i da ih dodaju unapred definisanoj listi tabela. Prilagođeni oblici tabela mogu biti dostupni u kontrolama polja za sadržaj stranice i Web segmentima uređivača sadržaja.

   Kada iz liste odaberete oblik tabele, pregled ovog oblika će se prikazati u polju Pregled.

   Opozovite izbor u polju za potvrdu Koristi unapred definisan oblik tabele da biste isključili opcije u odeljku Format. Na tabelu se neće primeniti nijedan oblik.

  • Primeni specijalne oblike na      Svi unapred definisani oblici tabele mogu da sadrže oblikovanje koje se primenjuje na red naslova, poslednji red, prvu kolonu i poslednju kolonu. Da biste odredili da je na red ili kolonu primenjeno određeno oblikovanje upotrebite ove četiri opcije za red i kolonu. Na primer, da biste naznačili da red naslova nije oblikovan kako je naznačeno unapred definisanim oblikom tabele, opozovite izbor u polju za potvrdu Red naslova.

   Napomena: Ove opcije su dostupne samo ako je potvrđen izbor u polju za potvrdu Koristi unapred definisan oblik tabele.

Osim toga, tabelu možete da uređujete da biste promenili njenu veličinu, oblikovanje i druga svojstva. Najbolji način za uređivanje tabele je pomoću menija Meni ćelije. Da biste otvorili meni Meni ćelije, kliknite na strelicu na desnoj ivici ćelije tabele koju uređujete.

Meni ćelije sadrži sledeće komande:

 • Umetni red iznad      Ovom komandom umeće se red direktno iznad ćelije koju uređujete.

 • Umetni red ispod      Ovom komandom umeće se red direktno ispod ćelije koju uređujete.

 • Umetni kolonu levo      Ovom komandom umeće se kolona direktno sa leve strane ćelije koju uređujete.

 • Umetni kolonu desno      Ovom komandom umeće se kolona direktno sa desne strane ćelije koju uređujete.

 • Izbriši red      Ovom komandom briše se red koji sadrži ćeliju koju uređujete.

 • Izbriši kolonu      Ovom komandom briše se kolona koja sadrži ćeliju koju uređujete.

 • Objedini ćeliju      Ovom komandom objedinjuje se ćelija koju uređujete sa ćelijom desno od nje, odnosno sa ćelijom levo od nje u jezicima koji se pišu zdesna nalevo.

 • Deoba ćelije      Ovom komandom deli se ćelija koju uređujete, a kursor se postavlja krajnje levu novonastalu ćeliju.

 • Visina i širina      Ovom komandom otvara se dijalog koji vam dozvoljava promena visine reda i širine kolone za red i kolonu koje sadrže ćeliju koju uređujete.

 • Uredi tabelu      Ovom komandom otvara se dijalog koji dozvoljava promenu svojstava tabele koja sadrži ćeliju koju uređujete.

Radnje sa menija Meni ćelije možete da izvršite pomoću dugmadi trake sa alatkama.

Više informacija o korišćenju HTML uređivača potražite u članku Korišćenje HTML uređivača.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×