Dodavanje SSL certifikata u Exchange 2013

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Neke usluge, kao što su Outlook Anywhere potpuno migriraju u Office 365, a Exchange ActiveSync zahteva da se certifikati konfigurišu na Exchange 2013 serveru. Ovaj članak vam pokazuje kako da konfigurišete SSL certifikat nezavisnog autoriteta za izdavanje certifikata (CA).

Koje dozvole su vam potrebne?

Da biste dodali certifikati, potrebno je da se dodeljuju grupe uloga " Upravljanje organizacijom " na Exchange Server 2013.

Zadaci za dodavanje SSL certifikata

Dodavanje na SSL certifikata u Exchange Server 2013 je threestep proces.

 1. Pravljenje zahteva za certifikat

 2. Prosleđivanje zahteva autoritetu za izdavanje certifikata

 3. Uvoz certifikata

Pravljenje zahteva za certifikat

Da biste kreirali zahtev certifikata

 1. Otvorite Exchange centar administracije (EAC) tako što ćete posetiti URL servera „Klijentski pristup“, na primer https://Ex2013CAS/ECP.

 2. Unesite korisničko ime i lozinku koristeći oblik domen\korisničko ime za korisničko ime i odaberite stavku Prijavi se.

 3. Izaberite stavke Serveri > Certifikati. Na stranici Certifikati proverite da li je server „Klijentski pristup“ izabran u polju Izbor servera, a zatim odaberite stavku Novo Ikona „Dodaj“ .

 4. U čarobnjaku Novi Exchange certifikat izaberite stavku Napravite zahtev za certifikat od autoriteta certifikata, a zatim odaberite stavku Dalje.

 5. Navedite ime za ovaj certifikat, a zatim odaberite stavku Dalje.

 6. Ako želite da zatražite džoker certifikat, izaberite stavku Zatraži džoker certifikat, a zatim navedite osnovni domen svih poddomena u polju Osnovni domen. Ako ne želite da zatražite džoker certifikat i umesto toga želite da navedete svaki domen koji želite da dodate u certifikat, ovu stranicu ostavite praznu. Odaberite stavku Dalje.

 7. Odaberite stavku Potraži i navedite Exchange server na kom će se uskladištiti certifikat. Trebalo bi da izaberete javni server „Klijentski pristup“. Odaberite stavku Dalje.

 8. Potvrdite da su imena spoljašnjeg ili unutrašnjeg servera koja će korisnici koristiti za povezivanje sa Exchange serverom ispravna za svaku uslugu na prikazanoj listi. Na primer:

  • Ako ste konfigurisali unutrašnje i spoljašnje URL adrese tako da budu iste, Outlook Web App (kada joj se pristupa sa interneta) i Outlook Web App (kada joj se pristupa iz intraneta) trebalo bi da prikaže owa.contoso.com. Vanmrežni adresar (OAB) (kada mu se pristupa sa interneta) i OAB (kada mu se pristupa iz intraneta) trebalo bi da prikaže mail.contoso.com.

  • Ako ste konfigurisali unutrašnje URL adrese tako da budu internal.contoso.com, Outlook Web App (kada joj se pristupa sa interneta) trebalo bi da prikaže owa.contoso.com, a Outlook Web App (kada joj se pristupa iz intraneta) trebalo bi da prikaže internal.contoso.com.

  Ti domeni će se koristiti za pravljenje zahteva za SSL certifikat. Odaberite stavku Dalje.

 9. Dodajte bilo koje dodatne domene koje želite da uključite u SSL certifikat.

 10. Izaberite domen za koji želite da bude uobičajeno ime za certifikat > Postavi kao uobičajene ime, na primer contoso.com. Odaberite stavku Dalje.

 11. Pružite informacije o organizaciji. Ove informacije će biti uključene uz SSL certifikat. Odaberite stavku Dalje.

 12. Navedite mrežnu lokaciju na kojoj želite da se sačuva ovaj zahtev za certifikat. Odaberite stavku Završi.

Prosleđivanje zahteva autoritetu za izdavanje certifikata

Kada sačuvate zahtev za certifikat, prosledite zahtev autoritetu za izdavanje certifikata (CA). To može biti interni autoritet za izdavanje certifikata ili nezavisni autoritet za izdavanje certifikata, u zavisnosti od organizacije. Klijenti koji se povezuju sa serverom „Klijentski pristup“ moraju imati poverenja u autoritet za izdavanje certifikata koji koristite. Možete da pretražite veb lokaciju autoriteta za izdavanje certifikata da biste dobili određene korake za podnošenje zahteva.

Uvoz certifikata

Kada dobijete certifikat od autoriteta za izdavanje certifikata, dovršite sledeće korake.

Da biste uvezli zahtev za certifikat

 1. Na stranici Server > Certifikati u Exchange centru administracije, izaberite zahtev za certifikat koji ste napravili u prethodnim koracima.

 2. U oknu sa detaljima zahteva za certifikat, odaberite stavku Dovrši u okviru Status.

 3. Na stranici dovršenog zahteva na čekanju navedite putanju do datoteke SSL certifikata > U redu.

 4. Izaberite novi certifikat koji ste upravo dodali, a zatim odaberite stavku Uredi Ikona „Uredi“ .

 5. Na stranici certifikata odaberite stavku Usluge.

 6. Izaberite usluge koje želite da dodelite ovom certifikatu. Trebalo bi da izaberete barem SMTP i IIS. Odaberite stavku Sačuvaj.

 7. Ako primite upozorenje Zamenite postojeći podrazumevani SMTP certifikat?, odaberite stavku Da.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×