Dodavanje SSL certifikata u Exchange 2010

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Neke usluge, kao što je Outlook Anywhere potpuno migriraju u Office 365, a Exchange ActiveSync zahteva da se certifikati konfigurišu na Exchange 2010 serveru. Ovaj članak vam pokazuje kako da konfigurišete SSL certifikat nezavisnog autoriteta za izdavanje certifikata (CA).

Koje dozvole su vam potrebne?

Da biste dodali certifikati, potrebno je da se dodeljuju grupe uloga " Upravljanje organizacijom " na Exchange 2010.

Zadaci za dodavanje SSL certifikata

Dodavanje SSL certifikata u Exchange 2010 je proces od tri koraka.

 1. Pravljenje zahteva za certifikat

 2. Prosleđivanje zahteva autoritetu za izdavanje certifikata

 3. Uvoz certifikata

Pravljenje zahteva za certifikat

Da biste kreirali zahtev certifikata

 1. Otvorite Exchange Management Console (EMC).

 2. Izaberite server kom želite da dodate certifikat.

 3. U oknu Radnje odaberite stavku Novi Exchange certifikat.

  Select New Exchange Certificate in the Action pane.
 4. U čarobnjaku Novi Exchange certifikat navedite ime za ovaj certifikat, a zatim odaberite stavku Dalje.

 5. Na stranici „Opseg domena“ navedite osnovni domen za sve poddomene u polju Osnovni domen. Ako želite da zatražite džoker, izaberite stavku Omogući džoker certifikat. Ako ne želite da zatražite džoker certifikat, navešćete svaki domen koji želite da dodate u certifikat na sledećoj stranici. Odaberite stavku Dalje.

  Domain Scope page on New Exchange Certificate wizard for Exchange 2010.
 6. Na stranici Konfiguracija sistema Exchange potvrdite da su imena spoljašnjeg ili unutrašnjeg servera koja će korisnici koristiti za povezivanje sa Exchange serverom ispravna za svaku uslugu na prikazanoj listi. Na primer:

  • Ako ste konfigurisali unutrašnje i spoljašnje URL adrese tako da budu iste, Outlook Web App (kada joj se pristupa sa interneta) i Outlook Web App (kada joj se pristupa iz intraneta) trebalo bi da prikaže owa.contoso.com. Vanmrežni adresar (OAB) (kada mu se pristupa sa interneta) i OAB (kada mu se pristupa iz intraneta) trebalo bi da prikaže mail.contoso.com.

  • Ako ste konfigurisali unutrašnje URL adrese tako da budu internal.contoso.com, Outlook Web App (kada joj se pristupa sa interneta) trebalo bi da prikaže owa.contoso.com, a Outlook Web App (kada joj se pristupa iz intraneta) trebalo bi da prikaže internal.contoso.com.

 7. Ti domeni će se koristiti za pravljenje zahteva za SSL certifikat. Odaberite stavku Dalje.

 8. Na stranici Domeni certifikata dodajte bilo koje dodatne domene koje želite da uključite u SSL certifikat.

  Izaberite domen koji želite da bude uobičajenih ime za certifikat > Postavi kao uobičajeni imena, na primer, contoso.com. Kliknite na dugme sledeće.

 9. Na stranici Organizacija i lokacija pružite informacije o organizaciji. Ove informacije će biti uključene uz SSL certifikat.

  Navedite lokaciju na mreži gde želite da se ovaj certifikat zahtev da se sačuvaju. Kliknite na dugme sledeće.

 10. Na stranici Konfiguracija certifikata pregledajte sažete informacije, odaberite stavku Novo da biste napravili certifikat, a zatim odaberite stavku Završi na stranici Dovršavanje.

Prosleđivanje zahteva autoritetu za izdavanje certifikata

Kada sačuvate zahtev za certifikat, prosledite zahtev autoritetu za izdavanje certifikata (CA). To može biti interni autoritet za izdavanje certifikata ili nezavisni autoritet za izdavanje certifikata, u zavisnosti od organizacije. Klijenti koji se povezuju sa serverom „Klijentski pristup“ moraju imati poverenja u autoritet za izdavanje certifikata koji koristite. Možete da pretražite veb lokaciju autoriteta za izdavanje certifikata da biste dobili određene korake za podnošenje zahteva.

Uvoz certifikata

Kada dobijete certifikat od autoriteta za izdavanje certifikata, dovršite sledeće korake.

Da biste uvezli zahtev za certifikat

 1. Otvorite EMC.

 2. Izaberite server na koji želite da uvezete certifikat.

 3. U oknu Exchange certifikata izaberite zahtev koji ste ranije napravili i u oknu Radnje odaberite stavku Dovršeni zahtev na čekanju.

  Select Complete Pending Request for the Exchange 2010 certificate.
 4. Na stranici Dovršeni zahtev na čekanju navedite putanju do datoteke SSL certifikata koju ste primili od autoriteta za izdavanje certifikata > U redu.

 5. Na stranici Dovršavanje odaberite stavku Završi.

 6. Da biste dodelili usluge ovom certifikatu, u EMC-u izaberite Exchange server, a zatim izaberite certifikat na kartici Exchange certifikati.

  U oknu Radnje odaberite stavku Dodela usluga certifikatu.

 7. Na stranici Izbor servera čarobnjaka Dodela usluga certifikatu izaberite ime servera kom dodajete certifikat > Dalje.

 8. Na stranici Izbor usluga izaberite usluge koje želite da dodelite ovom certifikatu. Trebalo bi da izaberete barem SMTP i IIS. Odaberite stavku Dalje.

 9. Na stranici Dodela usluga odaberite stavku Dodeli.

  Ako primite upozorenje Zamenite postojeći podrazumevani SMTP certifikat?, odaberite stavku Da > Završi.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×