Dodavanje sadržaja na stranicu pomoću ugradi Veb segmenta

Dodavanje sadržaja na stranicu pomoću ugradi Veb segmenta

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada dodate moderni stranicu na lokaciji, možete Dodavanje i prilagođavanje web segmenata da biste napravili stranicu SharePoint . Ovaj članak opisuje ugradi Veb segment.

Možete da prikažete sadržaj na vašoj stranici SharePoint sa lokacijama koje dozvoljavaju ugrađivanje (kao što su YouTube ili Bing mape, na primer). Za više lokacija, možete da koristite adresu Veb lokacije za sadržaj ili da ugrađeni kôd koji obezbeđuje lokacije.

Prikaz sadržaja pomoću Veb lokacije

Možete da ugradite sadržaj iz neke Veb lokacije tako što ćete kopirati i nalepiti adresu Veb lokacije za sadržaj u web segmentu ugradi.

 1. Kopirajte vezu embeddable sadržaja koji želite da koristite. Da biste to uradili, idite na lokaciju sa sadržajem koji želite da ugradite. Negde pri sadržaja će obično vidite dugme "Deli" ili vezu. Kliknite na nju i kopirajte adresu veze navedene.

  Primer korišćenja adrese Veb lokacije za ugrađivanje sadržaja
 2. Na SharePoint stranici, uverite se da ste u režimu uređivanja. Ako niste, kliknite na dugme Uredi u gornjem desnom uglu stranice.

 3. Ako već nemate ugradi Veb segmenta na stranici, zadržite pokazivač miša iznad ili ispod postojeće Veb segment ili u okviru oblasti naslova, kliknite na dugme Zaokružen znak plus koji se koristi za dodavanje modernog veb segmenta na stranicu i zatim sa liste izaberite Veb segment Ugradi </> .

 4. U oknu svojstva na desnoj strani, nalepite adresu Veb lokacije koju ste ranije kopirali u polje adresa ili kôd za ugradnju Veb lokacije .

  Nalepite URL adrese video zapisa ili kôd za ugradnju u polje

Napomene: 

 • Ako ne vidite okno "Svojstva", kliknite na dugme Uredi Veb segment Dugme Uredi Veb segment sa leve strane Veb segmenta.

 • Veza do sadržaja radi samo za lokacije koje pružaju određenu uslugu za ugrađivanje sadržaja pomoću veze. Ako vezu ne funkcioniše za sadržaj koji želite da ugradite, pokušajte da umesto toga koristite kôd za ugradnju.

Prikaz sadržaja pomoću koda za ugradnju

Ugrađivanje koda je lista određena uputstva sa Veb lokacije koje opisuju kako da prikažete taj sadržaj na drugoj stranici. Mnoge lokacije ponudu ugrađene kodove na njihove stranice koje možete da kopirate i nalepite. Obično ćete videti dugme sa oznakom kôd za ugradnju ili </>. Otvoriće se okvir za tekst sa nekim kodom u njoj.

Na primer, kliknite na dugme deli za video na Vimeo da biste videli kôd za ugradnju u dijalogu "deljenje".

Primer korišćenja ugrađeni kôd za ugradnju sadržaja na SharePoint stranici

Da biste koristili kôd za ugradnju, uradite sledeće:

 1. Kopirajte kôd za ugradnju (ako je dostupno) za sadržaj koji želite da koristite. Da biste to uradili, idite na lokaciju sa sadržajem koji želite da ugradite. Negde pri sadržaja će obično vidite dugme "Deli" ili vezu ili dugme sa oznakom kôd za ugradnju ili </>. Otvoriće se okvir za tekst sa nekim kodom u njoj, slično kao sliku na lokaciji Vimeo iznad.

 2. Ako već nemate ugradi Veb segmenta na stranici, kliknite na dugme SPO Plus znak u oblasti za koje želite da umetnete video i sa liste izaberite Veb segment Ugradi </> .

 3. U oknu svojstva na desnoj strani, nalepite kôd za ugradnju u polje Veb adresu ili ugradi kôd .

  Nalepite URL adrese video zapisa ili kôd za ugradnju u polje

Napomene: 

 • Ako ne vidite okno "Svojstva", kliknite na dugme Uredi Veb segment Dugme Uredi Veb segment sa leve strane Veb segmenta.

Prikazivanje dinamičkog sadržaja tako što ćete povezati sa drugim Veb segmentom

Sa ugradi Veb segment, možete uneti veze ili ugrađenog koda koji koriste promenljivih, što vam omogućava da prikažete velikog broja stavki u zavisnosti od vaše stranice prikazivač bira. Na primer, možete da prikažete sliku na osnovu šta korisnik izabere sa liste URL adrese slika.

Informacije i primeri potražite u članku Prikazivanje video zapisa, slika ili lokaciju na osnovu šta korisnik izabere u web segmentu liste (povezivanje Veb segmenta ugradi u Veb segmentu liste).

Primer Veb segmenta ugradi povezana sa listom slika

Rešavanje problema

Ovo su najčešće razloga zašto ugrađivanje možda ne funkcioniše:

 • Ugrađivanje koda mora biti zasnovane na iframe (to jest, početak i kraj <iframe> oznakama). Ugrađeni kôd da koristi <script> oznake nije podržan.

 • Moguće ugraditi samo bezbedne Veb lokacije. Uverite se da URL adresa Veb lokacije počinje sa http.

 • Svim Veb lokacijama dozvoli njihove stranice se ne ugradi, tako da možda neće moći da ugradite, čak i kada su bezbedni i koristite na osnovu iframe ugrađeni kôd. Ako imate problema, proverite sa Veb lokacije da biste videli da li dozvoljavaju ugrađivanje.

 • Administratori kolekcije lokacija mogu da kontrolišu da li korisnici možete da ugradite sadržaj sa spoljnim Veb lokacije. Ako ne dozvoljavaju saradnici ugrađivanje sadržaja, možda ćete videti poruku o grešci koja kaže, „ugrađivanje sadržaja sa ove Veb lokacije nije dozvoljeno”. Pogledajte administratoru i/ili članak pomoći Dozvoli ili ograničavanje mogućnost ugrađivanje sadržaja na SharePoint stranicama.

Ako želite da ugradite sadržaj iz neobezbeđenu Veb lokacijama ili pomoću različitih ugrađivanje metode, javite na UserVoice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×