Dodavanje sažetijeg izveštaja u grafikon ili matricu programskog dodatka Power View

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Dodajte sažetiji izveštaj/dubinsko pretraživanje u grafikon ili matricu u prikazu Power View kako bi prikazivali samo jedan po jedan nivo. Prijavite dubinsko pretraživanje čitalaca da biste videli detalje ili sažetiji izveštaj za podatke rezimea. Da biste dodali sažetiji izveštaj/dubinsko pretraživanje u matricu ili grafikon, potrebna im je hijerarhija – hijerarhija u modelu podataka ili hijerarhija koju kreirate u prikazu Power View.

Video zapisi o sažetijem izveštaju

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Ovaj video zapis pokazuje korišćenje hijerarhije koja je već u modelu podataka.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Ovaj video zapis pokazuje kreiranje hijerarhije u prikazu Power View za korišćenje za sažetiji izveštaj/dubinsko pretraživanje.

Dodavanje sažetijeg izveštaja/dubinskog pretraživanja pomoću postojeće hijerarhije

Ovaj primer objašnjava dodavanje sažetijeg izveštaja/dubinskog pretraživanja u matricu. Sažetiji izveštaj/dubinsko pretraživanje može se dodati trakastim, stubičastim i kružnim grafikonima.

Ono što je dobro kod hijerarhije koja već postoji u modelu podataka je to da je možete koristiti iznova i iznova u mnogim Power View listovima i izveštajima.

 1. Kreirajte vizuelizaciju pomoću postojeće hijerarhije. Hijerarhije u listi polja imaju strelicu za širenje i sakupljanje komponenti hijerarhije. Klikom na hijerarhiju vizuelizaciji dodaju se sva polja komponenti u vidu tabele.

  Power View hijerarhija u modelu podataka

 2. Konvertujte tabelu u matricu ili grafikon. Na kartici Dizajn izaberite stavke > Prebacivanje vizuelizacije > Matrica.

 3. Sakupite matricu da biste omogućili dubinsko pretraživanje. Na kartici Dizajn izaberite stavke > Prikaži nivoe > Omogući dubinsko pretraživanje samo jednog nivoa odjednom.

  Power View pretraživanje nivoa

 4. Kliknite dvaput na polje hijerarhije najvišeg nivoa. Na primer, u hijerarhiji sportovi – discipline – događaji kliknite na sport Vodeni sportovi. To dubinski pretražuje do sledećeg nivoa u mojoj hijerarhiji i prikazuje četiri događaja koji čine sport „Vodeni sportovi“: Ronjenje, Plivanje, Sinhrono plivanje i Vaterpolo.

  Power View pretraživanje strelica

 5. Pretražujte dubinski dalje tako što ćete kliknuti na jedno od polja. Klikom na Sinhrono plivanje dubinski se pretražuje do nivoa „Događaji“ u mojoj hijerarhiji i prikazuje se dubl, samostalni i timski.

 6. Napravite sažetiji izveštaj tako što ćete kliknuti na strelicu nagore.

Vrh stranice

Kreiranje hijerarhije u prikazu Power View i njeno korišćenje za sažetiji izveštaj/dubinsko pretraživanje

Ovaj primer objašnjava dodavanje sažetijeg izveštaja/dubinskog pretraživanja trakastom grafikonu. Sažetiji izveštaj/dubinsko pretraživanje može se dodati matricama, stubičastim i kružnim grafikonima.

Za sažetiji izveštaj/dubinsko pretraživanje vam je neophodna hijerarhija. U prethodnom primeru koristili ste postojeću hijerarhiju. U ovom primeru kreiraćete namensku hijerarhiju u prikazu Power View. Hijerarhija ne mora biti „logička“, može da bude bilo koja polja do kojih želite da pretražujete dubinski.

Kreirajte tabelu pomoću polja za koja želite da imate mogućnost da sakupite, napravite sažetiji izveštaj ili da dubinski pretražujete. Pomoć pri kreiranju tabele potražite u članku Tabele u prikazu Power View.

Ručno možete da kreirate istu hijerarhiju koju ste koristili u prethodnom primeru.

Iz tabele Događaji izaberite stavku Sport.

Napomena:  Polje „Sport“ se dva puta pojavljuje u tabeli „Događaji“ – jednom samo za sebe, a onda ponovo kao deo SDE hijerarhije. Da biste dodali „Sport“ u tabelu, možete da potvrdite izbor u jednom ili drugom polju za potvrdu.

Iz tabele Discipline izaberite stavku Disciplina.

Iz tabele Događaji izaberite stavku Događaj.

Dodajte polje za vrednost u tabelu. Na primer, Zbir medalja.

Power View pretraživanje tabele

Konvertujte tabelu u grafikon ili matricu. Na kartici Dizajn izaberite stavke > Promeni vizuelizaciju > Trakasti grafikon > Naslagani trakasti grafikon.

Proverite da li su polja na osi u željenom rasporedu u oblasti rasporeda Power Pivot polja. U ovom slučaju, sport – disciplina – događaj.

Power View dubinsko pretraživanje polja na osi

Kliknite dvaput na traku. Na primer, klikom na Vodeni sportovi dubinski se pretražuje do sledećeg nivoa u mojoj hijerarhiji i prikazuju se četiri događaja koji čine sport „Vodeni sportovi“: Ronjenje, Plivanje, Sinhrono plivanje i Vaterpolo.

Power View dubinsko pretraživanje ad hoc

Pretražujte dubinski dalje tako što ćete kliknuti dvaput na jedno od polja. Dvostrukim klikom na Sinhrono plivanje dubinski se pretražuje do nivoa „Događaji“ u mojoj hijerarhiji i prikazuje se dubl, samostalni i timski.

Napravite sažetiji izveštaj tako što ćete kliknuti na strelicu nagore u gornjem desnom uglu vizuelizacije

Vrh stranice

U matrici

Kada imate matricu sa više polja u redovima ili kolonama, možete da je postavite tako da prikazuje nivoe, a zbog toga će se matrica skupiti i prikazivati samo najviši nivo. Kliknite dva puta na vrednost na tom nivou da proširuje matricu tako da prikaže sve vrednosti pod njim u hijerarhiji. Na primer, ako u hijerarhiji koja se sastoji od polja „Kontinent > Zemlja/region > Država/pokrajina > Grad“ postavite Power View da prikazuje nivoe, videćete samo imena kontinenata u matrici. Ako kliknete dva puta na kontinent, na primer Aziju, videćete zemlje/regione u Aziji sa strelicom za povratak na kontinente. Ako kliknete dva puta na zemlju, na primer Indiju, videćete države/pokrajine u Indiji sa strelicom za povratak na zemlje/regione.

Matrica prikaza Power View sa strelicom za povratak sa države/pokrajine na zemlju/region

Vrh stranice

U trakastom, stubičastom ili kružnom grafikonu

Trakasti, stubičasti i kružni grafikoni funkcionišu na isti način. Ako grafikon ima više polja u polju „Osa“, možete da je postavite tako da prikazuje nivoe i videćete samo jedan po jedan nivo, počev od najvišeg nivoa. Vraćamo se na primer sa kontinentima. Ako kliknete dva puta na traku „Evropa“ na grafikonu sa kontinentima...

Stubičasti grafikon prikaza Power View sa mogućnošću dubinskog pretraživanja

videćete trake za zemlje/regione samo u Evropi sa strelicom za povratak na viši nivo.

Stubičasti grafikon prikaza Power View dubinski pretražen do nivoa zemlje/regiona u Evropi

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Hijerarhije u programskom dodatku Power View

Hijerarhije u programskom dodatku Power Pivot

Rad sa matricom u programskom dodatku Power View

Hijerarhije u programskom dodatku Power View

Power View: Istraživanje, vizuelizacija i predstavljanje podataka

Video zapisi o programskim dodacima Power View i Power Pivot

Uputstvo: analiza podataka izvedene tabele pomoću modela podataka u programu Excel 2013

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×