Dodavanje, promena, skrivanje ili brisanje komentara u prezentaciji

Dodavanje, promena, skrivanje ili brisanje komentara u prezentaciji

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Komentar je poruka koju možete priložiti uz slovo ili reč na slajdu ili čitav slajd. Koristite komentare kada želite da pregledate i pružanje povratnih informacija za prezentaciju koju ste kreirali osobe ili kada kolege traži povratne informacije na prezentaciji.

Okno "Komentari" je najbrži način za uređivanje, skrivanje ili brisanje komentara u prezentaciji.

Na kartici Rediguj, kliknite na Prikaži komentare i potom kliknite na Okno sa komentarima.

Prikaži komentare

Okno "Komentari" se pojavljuje pored PowerPoint radnog prostora, koji prikazuje komentare koji se odnose na slajd koji je otvoren. Kliknite na dugme da biste je izabrali i učiniti je „aktivni” komentar.

Okno za komentare

 1. Kliknite na lokaciju na slajdu gde želite da se ukaže na vaš komentar.

 2. Izaberite stavke Redigovanje > Novi komentar.

  Ikona za komentar Ikona komentara se pojavljuje na slajdu i otvara se okno Komentari .

 3. U oknu Komentari otkucajte poruku u okviru i pritisnite taster Enter ili kliknite izvan okvira za komentare.

  Add a comment
  • Kad je okno „Komentari“otvoreno, možete da dodate nov komentar tako što ćete pritisnuti kombinaciju tastera Ctrl+N.

  • Elementi koji imaju komentare su označeni ikonom za komentare Ikona komentara . Kliknite na ikonu da biste videli komentare za taj element u oknu za komentare.

  • Da biste išli kroz komentare, kliknite na strelicu nagore ili nadole na vrhu Okno sa komentarima.

Koristite Okno sa komentarima da biste uredili komentare koje su dodali drugi redaktori, kao i da biste odgovorili na njih.

 • Da biste uredili komentar: kliknite na tekst komentara koji želite da uredite. Ovo otvara okvir za unos teksta sa komentarom u njemu. Unesite željene promene, a zatim kliknite izvan okvira za komentare da biste završili.

 • Da biste odgovorili na komentar: U komentar koji želite da odgovorite, kliknite na dugme Odgovori, ili pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + R. Otkucajte odgovor u okviru za unos teksta, a zatim pritisnite taster Tab da biste završili.

 • Na slajdu:    kliknite desnim tasterom miša na ikonu za komentare Ikona komentara komentara koji želite da izbrišete, a zatim kliknite na dugme Izbriši komentar.

 • U oknu za komentare:    izaberite komentar koji želite da izbrišete, a zatim kliknite na crni X.

Ako više ne želite neke od komentara u vašoj prezentaciji, izbrišite ih sve odjednom. Na kartici Rediguj, kliknite na strelicu ispod opcije Izbriši i potom odaberite šta želite da uradite:

 • Izbrišite sve komentare i zapise perom na ovom slajdu    Uklanja komentare i beleške napisane perom (koji su dodati na računaru sa omogućenim dodirom) iz slajda koji ste otvorili.

 • Izbriši sve komentare i zapise perom u ovoj prezentaciji    Uklanja sve dodate komentare i beleške napisane perom iz cele prezentacije.

Važno:  Izbrisani komentari su trajno uklonjeni iz prezentacije i ne mogu biti spašeni. Ako možda poželite komentare kasnije, predlažemo da ih sakrijete pre nego da ih izbrišete ili kreirajte kopiju prezentacije koja će čuvati komentare.

Skrivanje komentara zatvara Okno "Komentari" i prestati da balončiće pojavljivalo na slajdovima. Komentari ostaju u prezentaciji, međutim, što znači da druge osobe, otvorite prezentaciju uvideti i pročitajte ih. Ako želite da biste to izbegli, koristite korake iznad da biste izbrisali komentare umesto toga.

Da biste sakrili komentare i balončići komentara u prezentaciji, kliknite na Prikaži komentare na kartici Redigovanje , a zatim kliknite na dugme Prikaži naznake. Kliknite na dugme Prikaži naznake ponovo da biste otkrili komentare.

 • Da biste se kretali kroz komentare, na kartici Redigovanje, u grupi Komentari kliknite na dugme Prethodni ili Sledeći.

Kartica „Redigovanje“ i komentari redaktora

Kartica "redigovanje" 1

Komentari redaktora 2

Sličica komentara redaktora 3

4 komentar

 1. Na slajdu na koji želite da dodate komentar uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste dodali komentar o tekstu ili na objekat na slajdu, izaberite tekst ili objekat.

  • Da biste dodali opšti komentar o slajdu, kliknite na bilo koji deo slajda.

 2. Na kartici Redigovanje, u grupi Komentari kliknite na dugme Novi komentar.

 3. Otkucajte komentare, a zatim kliknite negde izvan polja za komentar.

  Savet: Možete da dodate više od jednog komentara na tekst, objekat ili slajd u prezentaciji.

Redaktori prezentacije mogu uređivati komentare drugih redaktora, pri čemu se menja boja sličice komentara redaktora, a inicijali se menjaju u inicijale aktuelnog redaktora.

 1. Izaberite sličicu komentara redaktora (prikazano kao broj 3 na slici iznad).

  Napomene: 

  • Sličica komentara redaktora obično sadrži inicijale osobe koja je prva dodala komentar.

  • Ako je sličica komentara redaktora skrivena, na kartici Redigovanje, u grupi Komentari kliknite na dugme Prikaži naznake.

 2. Na kartici Redigovanje, u grupi Komentari kliknite na dugme Uredi komentar.

 3. Otkucajte komentare, a zatim kliknite negde izvan polja za komentar.

Redaktori prezentacije mogu brisati komentare drugih redaktora, pri čemu se menja boja sličice komentara redaktora, a inicijali se menjaju u inicijale aktuelnog redaktora.

 1. Izaberite komentar koji želite da izbrišete.

 2. Na kartici Redigovanje, u grupi Komentari izaberite stavku Izbriši.

Ako želite da uklonite sve komentare iz slajda ili prezentacije, izbrišite ih sve u isto vreme. Na kartici " Redigovanje " kliknite na strelicu ispod stavke Izbriši, a zatim odaberite šta želite da uradite:

 • Izbriši sve naznake na ovom slajdu Uklanja komentare iz slajda koji ste otvorili.

 • Izbriši sve naznake u ovoj prezentaciji Uklanja sve komentare u celoj prezentaciji.

 • Da biste sakrili komentara u prezentaciji, kliknite na dugme Prikaži naznake na karticu Komentari kliknite na dugme Prikaži naznake ponovo da biste otkrili komentare.

 • Da biste se kretali kroz komentare, na kartici Redigovanje, u grupi Komentari kliknite na dugme Prethodni ili Sledeći.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×