Dodavanje polja za potvrdu, opcija ili preklopno dugme (ActiveX kontrola)

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da umetnete kontrole obrasca kao što su polja za potvrdu, opcija ili preklopnih dugmadi da biste olakšali unos podataka. Polja za potvrdu su praktična za obrasce sa više opcija. Dugmad opcija su bolja kada korisnik ima samo jedan izbor. Preklopnih dugmadi ukazuju na stanje između omogućene ili onemogućene stanje kada se klikne na dugme.

Primer ActiveX kontrole polja za potvrdu

Primer ActiveX kontrole dugmeta opcije

Primer ActiveX kontrole preklopnog dugmeta

Da biste dodali ActiveX kontrole, morate kartice " Projektovanje " na traci.

Napomene:  Da biste omogućili kartice "Projektovanje", pratite ova uputstva:

 • U Excel 2010 i naredni verzije, kliknite na datoteku > Opcije > Prilagođavanje trake , potvrdite izbor u polju za potvrdu Projektovanje i kliknite na dugme u redu.

 • U Excel 2007, kliknite na Microsoft Office dugme Slika dugmeta > Excel opcije > popularno > karticu "Projektovanje" na traci.

 1. Da biste dodali polje za potvrdu, izaberite karticu " Projektovanje ", kliknite na dugme Umetni, i u okviru ActiveX kontrolekliknite na dugme Slika dugmeta .

  Da biste dodali dugme opcije, izaberite karticu " Projektovanje ", kliknite na dugme Umetni, i u okviru ActiveX kontrolekliknite na dugme Slika dugmeta .

  Da biste dodali preklopno dugme, kliknite na karticu " Projektovanje ", kliknite na dugme Umetni, i u okviru ActiveX kontrolekliknite na dugme Slika dugmeta .

 2. Kliknite na ćeliju gde želite da dodate kontrolu.

  Savet: Možete da dodate samo jedno polje za potvrdu ili dugme opcije odjednom. Da biste ubrzali stvari, kada dodate prvu kontrolu, kliknite na nju desnim tasterom miša i izaberite stavke Kopiraj > Nalepi.

 3. Da biste uredili ActiveX kontrolu, proverite da li se nalazite u režimu za dizajniranje. Na kartici Projektovanje, u grupi Kontrole izaberite stavku Režim za dizajniranje.

 4. Da biste postavili svojstva kontrole, na kartici Projektovanje , u grupi kontrole izaberite stavku Svojstva.

  Možete kliknuti desnim tasterom miša na kontrolu i izaberite stavku Svojstva.

  Pojavljuje se dijalog Svojstva . Detaljne informacije o svakom svojstva izaberite svojstvo, a zatim pritisnite taster F1 da biste prikazali teme pomoći programa Visual Basic. Takođe možete da upišete ime svojstva u polje za pretragu pomoći Visual Basic. Više informacija o svojstvima takođe videti Svojstva (Microsoft Forms) na MSDN-u.

Oblikovanje kontrole

 1. Da biste oblikovali kontrolu, kliknite desnim tasterom miša na kontrolu, a zatim izaberite stavku Svojstva.

 2. U dijalogu svojstva izmenite svojstva po potrebi.

Brisanje kontrole

 • Kliknite desnim tasterom miša na kontrolu i pritisnite taster DELETE.

Takođe pogledajte

Dodavanje polja za potvrdu ili dugme opcije (kontrola obrasca)

Pregled obrazaca, kontrole obrasca i ActiveX kontrola na radnom listu

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×