Dodavanje polja za potvrdu ili dugmeta opcije (kontrole obrasca)

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da umetnete kontrole obrasca kao što su polja za potvrdu ili dugmad opcije da biste olakšali unos podataka. Polja za potvrdu su praktična za obrasce sa više opcija. Dugmad opcija su bolja kada korisnik ima samo jedan izbor.

Primer polja za potvrdu Primer kontrola radio dugme

Da biste dodali polje za potvrdu ili dugme opcije, potrebna vam je kartica Projektovanje na traci.

Napomene:  Da biste omogućili karticu projektovanje, izvršite ova uputstva:

 • U programu _ z0z_ i narednim verzijama, izaberite stavku datoteka Datotekugt_ Opcije \Gt_ Prilagođavanje trake , potvrdite izbor u polju za potvrdu Projektovanje i kliknite na dugme u redu.

 • U programu _ z0z_, kliknite na dugme Microsoft Office _z1zve _Gt_ Excel Options = gt[ Popular _ gt_ Prikaži karticu "Projektovanje" na traci.

 1. Da biste dodali polje za potvrdu, izaberite karticu Projektovanje , kliknite na dugme Umetni, a zatim u okviru kontrole obrascakliknite na dugme _ z0z_.

  Kontrola polja za potvrdu na traci

  Da biste dodali dugme opcije, izaberite karticu Projektovanje , kliknite na dugme Umetni, a zatim u okviru kontrole obrascakliknite na dugme _ z0z_.

  Kontrola radio dugme na traci

 2. Kliknite unutar ćelije u koju želite da dodate kontrolu polje za potvrdu ili dugme opcije.

  Savet: Možete da dodate samo jedno polje za potvrdu ili dugme opcije odjednom. Da biste ubrzali stvari, kada dodate prvu kontrolu, kliknite na nju desnim tasterom miša i izaberite stavke Kopiraj > Nalepi.

 3. Da biste uredili ili uklonili podrazumevani tekst za kontrolu, kliknite na kontrolu, a zatim po potrebi ažurirajte tekst.

  Uređivanje teksta za kontrolu obrasca

Savet:  Ako ne možete da vidite ceo tekst, kliknite na jedan od kontrolnih regulatora i povucite ga sve dok ne budete mogli da pročitate ceo tekst. Veličina kontrole i njena udaljenost od teksta ne mogu da se uređuju.

Oblikovanje kontrole

Kada umetnete polje za potvrdu ili dugme opcije, možete da proverite da li radi onako kako želite. Na primer, možda hoćete da prilagodite izgled ili svojstva.

Napomena: Veličina dugmeta "opcija" u kontroli i njena distanca od povezanog teksta ne mogu se prilagoditi.

 1. Da biste promenili oblikovanje, kliknite na kontrolu desnim tasterom miša i izaberite stavku Oblikuj kontrolu.

  Opcije u dijalogu „Oblikovanje kontrole“

 2. U dijalogu Oblikovanje kontrole , na kartici Kontrola možete da izmenite bilo koju od raspoloživih opcija:

  • Provereno: prikazuje dugme opcije koje je izabrano.

  • Nepotvrđen: prikazuje dugme opcije koje je иisto.

  • U polje Poveži ćeliju unesite referenca na ćeliju koja sadrži trenutno stanje dugmeta "opcija".

   Povezana ćelija daje broj izabrane opcije u grupi opcije. Koristite istu povezanu ćeliju za sve opcije u grupi. Prvo dugme opcije daje 1, dugme "drugo" vraća 2 i tako dalje. Ako imate dve ili više grupa opcija na istom radnom listu, koristite drugu povezanu ćeliju za svaku grupu opcija.

   Koristite dobijeni broj u formuli da biste odgovorili na izabranu opciju.

   Na primer, kadrovska forma, sa okvirom grupa tip posla , sadrži dve dugmad opcije koje su označene punim vremenom i delom povezane sa ćelijom C1. Kada korisnik izabere jednu od dve opcije, sledeća formula u ćeliji D1 procenjuje na "puno vreme" Ako je izabrana stavka "Prvo dugme" ili "honorarni" Ako je izabrana druga opcija.

   =IF(C1=1,"Full-time","Part-time")

   Ako imate tri ili više opcija za procenu u istoj grupi opcija, možete da koristite funkcije Choose ili LOOKUP na sličan način.

 3. Kliknite na dugme U redu.

Brisanje kontrole

 • Kliknite desnim tasterom miša na kontrolu i pritisnite taster DELETE.

Trenutno ne možete da koristite kontrole polja za potvrdu u usluzi Excel online. Ako radite u programu Excel Online i otvarate radnu svesku koja ima polja za potvrdu ili druge kontrole (objekti), nećete moći da uređujete radnu svesku bez uklanjanja ovih kontrola.

Važno: Ako vidite poruku "Uredi u pregledaču"? "ili" nepodržane funkcije ", a zatim odaberete da u pregledaču uredite radnu svesku, kombinovani okviri će biti izgubljeni odmah. Ako se to dešava i želite da vratite ove objekte, koristite prethodne verzije da biste vratili stariju verziju.

Ako imate Excel aplikaciju za računare, kliknite na dugme Otvori u programu Excel i Dodajte polja za potvrdu ili dugmad opcije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Dodavanje polja za potvrdu, opcije ili preklopnog dugmeta (ActiveX kontrole)

Pregled obrazaca, kontrola obrazaca i ActiveX kontrola na radnom listu

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×