Dodavanje poštanskih bar kodova na nalepnice ili koverte u programu Publisher

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Poštanska služba sad (USPS) razvio bar koda za tačku isporuke (DPBC) za sortiranje slovo poštu za više od 100 miliona jedinstvenih mesta isporuke u Sjedinjenim Američkim Državama. Kada dodajete poštanske bar kodove svaki koverte ili nalepnice u vašu e-poruku, možete da se kvalifikujete za automatizaciju popust.

Address label with barcode

Zahtevi za poštanski bar kôd

Pre nego što dodate poštanskih bar kodova nalepnica i koverti, morate da imate instaliran na vašem računaru poštanski bar kôd font. Možete da dobijete fontove bar koda iz različitih kompanija. Da biste pronašli preduzeće koje nude fontove bar koda, pretraga „bar koda fonta” ili „font bar koda” na mreži.

Pažljivo pročitajte dokumentaciju koja dolazi uz font bar koda koji ste kupili. U dokumentaciji bi trebalo da ispisivanje tačno one znakove i brojeve koje morate da upišete kako biste kreirali ispravan bar kôd, kao i veličine fonta da koristite ako želite da se sastanete USPS zahtevi, kako da kreirate duge trake taj okvir na početak i kraj bar koda , i još mnogo toga.

Poštanske poštanske bar kodove se razlikuju sa tipom slanja (slovo odgovor pošta, časopisi i tako dalje). Ne zaboravite da proverite uputstva za zahteve koje se odnose na određenu upotreba. Cene masovnog slanja zahtevaju da pratite određene prilikom obrade i slanja procedure. Pored toga, USPS povremeno menja način izračunavanja poštanskih bar kodova. Uverite se da radite sa svojom lokalnom poštom zbog ovih razloga.

Dodavanje bar kodova na nalepnice ili koverte na isti način na koji dodajete imena i adrese tako što ćete Pripremanje izvora podataka i pomoću objedinjavanja pošte.

Izvor podataka je Microsoft Office Publisher Lista primalaca, tabela baze podataka u programu Microsoft Office Access, Microsoft Office Excel radni list, Microsoft Office Outlook lista kontakata ili drugu strukturirane datoteku koju ste uskladištili imena i adrese koju želite da objedinite na nalepnice ili koverte.

Morate da kreirate kolonu bar koda u tom izvoru podataka. Svaki red u koloni bar koda mora da sadrži kombinaciju znakova i brojeva koja će biti odštampana fontom poštanskog bar koda kao dve duge trake taj okvir bar kôd, ZIP + 4 kôd, isporuku postavite kôd i ispravljanje znak.

Excel worksheet containing Barcode column

1. svaka kolona u izvoru podataka predstavlja kategoriju informacija. Možete da dodate određene informacije uskladištene u svaki red ili kolonu na odštampanoj nalepnica i koverti umetanjem čuvara mesta kolone (naziva se i polje podataka) u početnu nalepnice ili koverte publikacije.

2. na znakovi i brojevi u ovoj ćeliji definišu poštanski bar kôd adrese koja se nalazi u istom redu. U ovom primeru, zagrade predstavljaju duge trake taj okvir bar kôd. Potvrdite izbor u dokumentaciji koju dobijate uz vaš poštanski bar kôd fonta da biste saznali koje znakove koje bi trebalo da koristite.

3. informacije u svakom redu odgovara informacije koje će se pojaviti na jednom nalepnice ili koverte.

Dodavanje bar kodova izvora podataka

Ako još uvek nemate listu slanja koju možete da koristite kao izvor podataka, morate da ga kreirate. Informacije o kreiranju lista slanja potražite u članku Saveti za liste slanja.

Ako već imate liste slanja, potrebno je da dodate brojeve bar koda za svaki zapis. Ove brojeve možete da upišete u kolonu izvora podataka koju želite da koristite za objedinjavanje pošte.

Ako ste kreirali izvor podataka u programu Publisher, možete da koristite sledeću proceduru da biste ažurirali izvora podataka. Ako ste kreirali izvor podataka u programu Access, Excel, Outlook ili nekom drugom programu, možete da ažurirate najbolje izvora podataka u istom programu koji ste koristili da ga kreirate. Takođe možete da uredite izvor podataka koji je kreiran u nekom od ovih programa kada se povežete sa liste primalaca tokom objedinjavanja pošte u programu Publisher.

Ažuriranje izvora podataka

 1. U programu Publisher, izaberite stavke Pošiljke > Izaberi primaoce > Koristi postojeću listu.

 2. Izaberite izvor podataka koji želite da uredite, a zatim kliknite na dugme Otvori.

 3. U dijalogu Uredi izvor podataka , kliknite na dugme Prilagodi kolone.

 4. U dijalogu Prilagođavanje liste adresa kliknite na dugme Dodaj.

 5. U dijalogu Dodavanje polja unesite polja ime (ili naslov kolone), kao što su Bar koda, kliknite na dugme u redui zatim ponovo kliknite na dugme u redu .

 6. U dijalogu Uredi izvor podataka kliknite na prvu ćeliju u novoj koloni u kojoj želite da unesete podatke.

 7. Upišite bar kôd, a zatim pritisnite taster STRELICA NADOLE da biste se premestili na red ispod.

 8. Ponavljajte postupak dok ne napravite listu svih bar kodova koje planirate da koristite.

 9. Kliknite na dugme u redu da biste sačuvali i zatvorite datoteku.

  Napomena: Čak i ako imate kolonu bar koda u izvoru podataka, i dalje moraćete posebnu kolonu Poštanski broj ako želite da ZIP kodovi i druge poštanske da se pojavi u adresi na odštampanoj nalepnice ili koverte.

Kada podesite izvor podataka, spremni ste da biste otvorili publikacije nalepnica ili koverti. Ako već imate publikaciju koju ste koristili za pošiljke u prošlosti, možete samo da otvorite tu publikaciju. Ako počinjete od početka, otvorite publikaciju koja se podudara sa veličinom koverte ili nalepnice na kojoj nameravate da štampate imena, adrese i bar kodove. Ako štampate nalepnice, beleške sa brojem proizvoda, kao što su 5160 ili L7163, povezan sa paketu sa nalepnicama koje ste kupili. Biće potrebno ovaj broj da biste otvorili pravu publikaciju.

Otvaranje postojeće publikacije

 1. U programu Publisher, izaberite stavke datoteka > Otvori.

 2. Pronađite i otvorite koverte ili nalepnice publikaciju u koju želite.

Počnite ispočetka sa kovertama

 • Na listi publikacije, uradite nešto od sledećeg:

  • Da se pokrene sa unapred dizajnirane koverte, otkucajte koverte u okviru potražite predloške na mreži, kliknite dvaput na predložak, a zatim prilagodite tako što ćete izvršiti promene koje želite.

  • Da se pokrene sa običnog prazne koverte, kliknite na dugme Još veličine praznih stranica i u okviru Tip publikacije, kliknite na dugme koverte.

Počnite ispočetka sa oznakama

Mnoge publikacije možete podesiti da biste odštampali nalepnice određenog proizvođača. Na primer, možete da dizajnirate nalepnice pomoću jednog od dizajne u programu Publisher i štampanje publikacije na papiru za nalepnice određenog proizvođača, kao što je Avery, npr ili Printec.

 1. U programu Publisher, kliknite na dugme Još veličine praznih stranica i u okviru Tip publikacije, kliknite na dugme Nalepnice sa adresom, Medija oznakeili Ostale nalepnice.

 2. Pronađite ime proizvođača nalepnica i proširite listu.

 3. Pomerajte se kroz publikacije tipa nalepnica i kliknite dvaput na broj proizvoda ili veličinu koja odgovara vašem paketu sa nalepnicama.

  Ako ne vidite broj publikacije koja se podudara sa brojem na vašem paketu, pogledajte paket i informacije koje ste dobili uz oznake. Druge oznake proizvoda navedeni koje su dostupne u programu Publisher koje su jednake kao u veličina i raspored nalepnica u paket koji ste kupili. Na primer, da biste odštampali na Avery 8163 nalepnicama, možete izabrati Avery 8463, 8663, 15163 ili 18163 u programu Publisher.

Objavljivanjem nalepnice ili koverte otvoren, spremni ste za povezivanje sa izvorom podataka, što je datoteka koja sadrži imena, adrese i bar kodova koje želite da dodate. Nakon što kreirate vezu, će biti spremni da dodate čuvare mesta (polja za objedinjavanje) početne publikacije da biste naznačili gde adresa i bar kôd će se pojaviti na odštampanim nalepnice ili koverte.

Ako želite da objedinite slike na stranicama publikacije – da biste dodali logotip preduzeća, na primer – izvor podataka mora da sadrži imena datoteka ili putanje za datoteke slika koje želite da objedinite. Nemojte uključivati prave slike ili slike u izvoru podataka.

Povezivanje sa izvorom podataka

 1. Izaberite stavke Pošiljke > Objedinjavanje pošte > Čarobnjak za objedinjavanje korak po korak.

 2. U oknu zadatka za objedinjavanje pošte , u okviru Kreiranje liste primalaca, izaberite stavku Iskoristi postojeću listu, a zatim kliknite na dugme sledeće: Kreiranje ili se povežite sa liste primalaca.

 3. U dijalogu Izbor izvora podataka izaberite izvor podataka koji sadrži bar kodove.

  Microsoft Publisher podrazumevano skladišti izvore podataka u fascikli " Moji izvori podataka ". Možda ćete morati da pronađite izvor podataka.

 4. Izaberite stavku Otvori.

  U zavisnosti od tipa izvora podataka koji ste izabrali, drugi dijalozi može da se pojavi zahteva određene informacije. Na primer, ako vaš izvor podataka je Microsoft Office Excel radna sveska koja sadrži informacije na više radnih listova, morate da biste izabrali radni list koji sadrži informacije koje želite, a zatim kliknite na dugme u redu.

 5. U dijalogu Primaoci objedinjene pošte vam daje priliku da suzite ili sortirate stavke u datoteci sa podacima. Na primer, možda ćete želeti da pošaljete poštu samo kupcima u određeni grad. Ako ne želite da suzite ili sortirate informacije, kliknite na dugme u redu. Ako želite da suzite ili sortirate informacije, možete da izvršite neke ili sve od sledećih stvari pre nego što kliknete na dugme u redu.

  • Ako ne želite da informacije iz jednog određenog reda pojavljuju na nalepnice ili koverte, kliknite na početak reda da biste opozvali izbor u polju za potvrdu.

  • Da biste sortirali po rastućem ili opadajućem redosledu informacija u određenoj koloni redove, kliknite na naslov kolone.

  • Da biste suzili listu redova po određenom kriterijumu, kliknite na strelicu pored naslova kolone.

   Napomena: Ako ste koristili u Outlook kontakte datoteku kao izvor podataka i uskladištili bar kodove u jednom od korisničkih polja (na primer, Korisničko polje 1), moraćete da se pomerate da nadesno u dijalogu Primaoci objedinjene pošte da biste videli to polje. Možete da promenite položaj polja u dijalogu tako što ćete prevući zaglavlja kolone u polja levo ili desno.

 6. Kliknite na dugme u redu da biste se vratili u okno zadatka za objedinjavanje pošte .

Dodavanje i oblikovanje čuvara mesta na koverte ili nalepnice

Čuvara mesta, zovu polja podataka, odgovaraju naslove kolona iz izvora podataka. Postavljanjem polja podataka bar koda u nalepnice ili koverte publikacije koje ukazuju na to gde želite da se informacije iz kolone bar kôd da se pojavi u odštampanoj verziji. Možete da oblikujete polja tako da informacije na odštampanoj nalepnice ili koverte izgleda onako kako želite da izgleda. Potrebno je da oblikujete polje bar koda, tako da se informacije u tom polju štampa fontom poštanskog bar koda.

Dodavanje i oblikovanje čuvara mesta na kovertama

 1. Ako ste kreirali skup poslovnih informacija, on je umetnut kao povratna adresa. Ako ne i ako se ne štampaju na koverti koje već imate povratnu adresu ih odštampano ili ako ste počeli sa praznom stranicom veličine da biste kreirali koverte publikacije, dodajte povratnu adresu.

  • Ako postoji uzorak teksta za povratnu adresu, kliknite na nju, a zatim otkucajte povratnu adresu.

  • Ako okvir za tekst povratne adrese, kliknite na dugme Umetni > Nacrtaj okvir za tekst Slika dugmeta .

   Na koverti, Dijagonalno prevlačite da biste kreirali okvir za tekst za povratnu adresu, a zatim otkucajte povratnu adresu.

 2. Sada dodajte polja za adresu i bar kôd.

  • Ako postoji uzorak teksta adrese za isporuku na kovertu, pređite na sledeći korak.

  • Ako okvir za tekst adrese za isporuku, kliknite na dugme Umetni > Nacrtaj okvir za tekst Slika dugmeta .

   Koverte, Dijagonalno prevlačite da biste kreirali okvir za tekst adrese za isporuku.

 3. Kliknite na dugme Umetni > Nacrtaj okvir za tekst Slika dugmeta ponovo.

  Koverte, iznad poštanska adresa okviru za tekst, Dijagonalno prevlačite da biste kreirali drugi okvir za tekst za bar kôd. Nacrtajte okvir za tekst prema pomakom USPS smernicama za bar kôd.

  Na primer, bar kôd mora biti najmanje.04 inča od vrha poštanska adresa okvira za tekst, na dnu okvira za tekst bar koda i ivice koverte. Okvir za tekst će najverovatnije treba da budu skoro 3 inča dugo da biste prilagodili čitav odštampani bar kôd.

  Napomena: Ne zaboravite da proverite poštanske mere pomaka od drugih elemenata na koverti.

 4. Kliknite u okviru za tekst poštanska adresa.

 5. U oknu zadatka za objedinjavanje pošte , u okviru više stavki, kliknite na dugme Adresni blok.

 6. U dijalogu Umetanje adresnog bloka izaberite format za imena primalaca, a zatim kliknite na dugme Uporedi polja.

 7. U dijalog Upoređivanje polja , uverite se da je svaka komponenta adrese sa leve strane koji koristite adresa se podudara sa kolonom iz izvora podataka na desnoj strani. Kliknite na dugme u redu, a zatim ponovo kliknite na dugme u redu .

  U polje „Adresni blok” se pojavljuje u publikaciji koverte.

 8. Kliknite u okvir za tekst bar koda. U oknu zadatka Objedinjavanje pošte, u okviru Pripremi publikacijiizaberite polje bar koda podataka na listi da biste dodali polje „Bar kôd” koverte publikacije.

  List of data fields in Mail Merge task pane

  Ako objedinjujete bar kodove iz datoteke Outlook kontakti, polje koje sadrži bar kodove verovatno zove Korisničko polje 1, Korisničko polje 2, 3 polja korisnikaili Korisničko polje 4.

 9. Izaberite polje „Bar kôd” ili „Korisničko polje” koje ste upravo dodali, uključujući na ševrona („”).

 10. Izaberite stavke Početak > Font.

 11. U dijalogu Font , u okviru Fontizaberite font poštanskog bar koda.

  U okviru Veličinaizaberite veličinu fonta koju prema dokumentaciji fonta ispunjava zahteve USPS.

 12. Kliknite na dugme U redu.

  Polje „Bar kôd” ili „Korisničko polje” mogu promeniti veličinu i izgled.

  Možete da promenite font, veličinu, boju i još mnogo toga za poštanska adresa tekst kao i. Samo izaberite polje „Adresni blok”, uključujući na ševrona („”), i da primenite oblikovanje koje želite.

Dodavanje i oblikovanje čuvara mesta na nalepnicama

 1. Dodavanje polja za adresu i bar kôd tako što ćete uraditi nešto od sledećeg:

  • Ako postoji uzorak teksta na oznaku, kliknite na nju. Postavite pokazivač na prazan oko kruga na vrhu okvira za tekst. Prevucite da biste okvir za tekst 2-3 ili pola njegove originalne veličine. Kliknite izvan okvira za tekst da biste otkazali izbor okvira za tekst.

  • Ako ne uzorak teksta na oznaku, kliknite na dugme Umetni > Nacrtaj okvir za tekst Slika dugmeta .

   Oznaku, Dijagonalno prevlačite da biste kreirali poštanska adresa okvir za tekst koji je pola za 2-3 visine i skoro celu dužinu oznaku, osim oko.25 inиa na oba kraja. Ne zaboravite da ostavite približno.125 inča prostora na dnu nalepnice.

 2. Izaberite stavke Umetanje > Nacrtaj okvir za tekst Slika dugmeta .

  Dijagonalno prevlačite da biste kreirali okvir za tekst bar koda u gornjoj praznoj oblasti oznake. Napravite novi okvir za tekst su iste dužine kao i prethodni okvir na oznaku i ostavite.04 inča između na vrhu okvira za tekst i vrha nalepnica, i na dnu okvira za tekst bar koda i okvir za tekst ispod njega.

 3. Kliknite u polje tekst poštanska adresa na nalepnici. U oknu zadatka za objedinjavanje pošte u okviru više stavki, kliknite na dugme Adresni blok.

 4. U dijalogu Umetanje adresnog bloka izaberite format za imena primalaca, a zatim kliknite na dugme Uporedi polja.

 5. U dijalog Upoređivanje polja , uverite se da svaka komponenta adrese sa leve strane koji koristite adresa se podudara sa kolonom iz datoteke sa podacima sa desne strane. Kliknite na dugme u redu, a zatim ponovo kliknite na dugme u redu .

  U polje „Adresni blok” se pojavljuje u publikaciji.

 6. Kliknite u okvir za tekst bar koda. U oknu zadatka Objedinjavanje pošte, u okviru Pripremi publikacijiizaberite polje bar koda podataka na listi da biste dodali polje „Bar kôd” koverte publikacije.

  List of data fields in Mail Merge task pane

  Ako objedinjujete bar kodove iz datoteke Outlook kontakti, polje koje sadrži bar kodove verovatno zove Korisničko polje 1, Korisničko polje 2, 3 polja korisnikaili Korisničko polje 4.

 7. Izaberite „bar kôd” ili „Korisničko polje” koje ste upravo dodali, uključujući na ševrona („”).

 8. Izaberite stavke Početak > Font.

 9. U dijalogu Font , u okviru Fontizaberite font poštanskog bar koda. U okviru Veličinaizaberite veličinu fonta koju prema dokumentaciji fonta ispunjava zahteve USPS. Kliknite na dugme u redu.

  Polje „Bar kôd” ili „Korisničko polje” mogu promeniti veličinu i izgled.

  Možete da promenite font, veličinu, boju i još mnogo toga za sa adresom tekst adresu. Samo izaberite polje „Adresni blok” i primenite oblikovanje koje želite.

Sada ste spremni da objedinite informacije iz datoteke sa podacima u publikaciju da biste kreirali novu nalepnicu ili kovertu za svaki red informacija koje ste odabrali da objedinite. Kada pregledate publikacije, možete da otkrijete problem koji treba da bude rešen pre nego što ih odštampate.

Pregled adresa i bar kodova

 1. Da biste pregledali stavke po redosledu, kliknite na dugmad za navigaciju Dugme „Napred“ Dugme „Nazad“ da biste videli kako će se svaka stavka pojaviti u objedinjenoj publikaciji.

  Evo kako jedna objedinjena publikacija može izgledati:

  Preview of label with barcode

 2. Ako postoje problemi, sada je vreme da ih otklonite. Primeri problema do kojih može doći do obuhvataju sledeće:

  • Neke od bar koda nedostaje

   Okvir za tekst bar koda može biti previše kratak da biste dozvolili čitavog bar koda za prikaz. Kliknite na ivicu oko okvira za tekst, a zatim prevucite beli regulator dok se okvir za tekst produžite.

  • Adresa ne prikazuju ispravno

   Adrese možda neće biti ispravno prikazane. U oknu zadatka za objedinjavanje pošte , kliknite na vezu Adresni blok . Pomerite pokazivač u gornji levi ugao okvira za tekst koji sadrži adresni blok, kliknite na Polje za objedinjavanje padajući meni Merge Field options i zatim kliknite na dugme Promeni adresni blok.

   U dijalogu Promena adresnog bloka izaberite stavku Poređenje polja. U dijalog Upoređivanje polja , uverite se da je svaka komponenta adrese sa leve strane koji koristite adresa se podudara sa kolonom iz izvora podataka na desnoj strani. Kliknite na dugme u redu, a zatim ponovo kliknite na dugme u redu .

  • Oblikovanje teksta ne izgleda kako treba

   Možda ćete želeti da biste promenili font ili veličinu fonta i boje u adresni blok. Izaberite polje „Adresni blok”, uključujući na ševrona („”).

   Izaberite stavke Početak > Font izvršite promene koje želite.

 3. Ako ste zadovoljni preglede, na dnu okna zadatka kliknite na dugme sledeće: Kreiranje objedinjene publikacije.

Sada ste spremni za štampanje. Ako štampanje adresa i bar kodova na koverte, publikacije se štampaju kao posebni listovi. Ako štampanje adresa i bar kodova na nalepnice, možete da odštampate opseg adrese i odgovarajuće bar kodove na list sa nalepnicama, a možete da štampate više kopija iste adrese i njoj odgovarajućeg bar koda na sve nalepnice na listu.

Štampanje adresa i bar kodova na koverte

Nakon što kreirate koverte i izaberite željenu veličinu stranice, spremni ste da biste odštampali kovertu.

 1. U oknu zadatka za objedinjavanje pošte , kliknite na dugme Odštampaj, a zatim izaberite karticu Postavke publikacije i papira .

 2. Potvrdite izbor u prozoru za pregled. Ako niste sigurni kako da umetnete kovertu, kliknite na dugme Prikaži kako da umetnete papir, a zatim kliknite na dugme Otvori u dijalogu "Podešavanje koverte".

 3. U dijalogu Podešavanje koverte slika sa teškim plava ivica prikazuje preporučene opcije za štampač.
  Ilustracija „Podešavanje koverte“

  Broj ležišta i opcije se razlikuju u zavisnosti od proizvođača, tipa i modela štampača koji koristite.

 4. Kliknite na dugme u redu, a zatim kliknite na dugme Odštampaj.

 5. Izaberite stavke datoteka > Sačuvaj da biste sačuvali publikaciju.

  Napomena: Imajte na umu da ono što čuvate nije skup koverti koje ste odštampali. Umesto toga, čuvate publikaciju sa vezom za izvor podataka i poljima čuvara mesta. Ako sačuvate publikaciju, možete brzo da kreirate drugi skup koverti kada treba da. Publikacija zadržava vezu sa izvorom podataka koje ste povezali tako da možete možete odmah da pređete na korak.

Štampanje adresa i bar kodova na nalepnice

 1. Izaberite stavke Datoteka > Odštampaj.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste podesili nalepnice tako da drugi adresa i njegove povezane bar kôd odštampali na svakoj nalepnici na listu, kliknite na dugme više stranica po listu.

  • Da biste podesili nalepnice tako da više kopija iste adrese i njoj odgovarajućeg bar koda štampanje na sve nalepnice na svakom listu, kliknite na dugme više kopija po listu.

 3. Pregledajte rezultat štampanja da biste se uverili da se informacije o oznaci pravilno poravnate na list sa nalepnicama. U oknu zadatka za objedinjavanje pošte u odeljku Kreiranje objedinjene publikacije, kliknite na dugme Pregled pre štampanja. Ako je potrebno, izvršite prilagođavanja da biste poravnali adrese i bar kodova na nalepnice.

  Kako?

  1. Kliknite na dugme Zatvori da biste zatvorili prozor pregleda pre štampanja.

  2. Izaberite stavke Datoteka > Odštampaj.

  3. U okviru postavke izaberite postavke koje želite i uverite se da potvrdite izbor u polju za potvrdu Sačuvaj postavke publikaciji .

  4. U oknu zadatka za objedinjavanje pošte u odeljku Kreiranje objedinjene publikacije, izaberite stavku Pregled pre štampanja ponovo da biste proverili podešavanja.

 4. U oknu zadatka za objedinjavanje pošte u odeljku Kreiranje objedinjene publikacije, kliknite na dugme Odštampaj. Odaberite željene opcije štampanja.

 5. Izaberite stavke datoteka >Sačuvaj da biste sačuvali publikaciju.

  Napomena: Imajte na umu da ono što čuvate nije skup koverti koje ste odštampali. Umesto toga, čuvate publikaciju sa vezom za izvor podataka i poljima čuvara mesta. Ako sačuvate publikaciju, možete brzo da kreirate drugi skup koverti kada bude potrebno. Publikacija zadržava vezu sa izvorom podataka koje ste povezali tako da možete možete odmah da pređete na korak.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×