Dodavanje PDF-a u Office datoteku

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Saznajte kako da umetnete datoteku u PDF formatu kao prilog u Office datoteku. Objektu možete promeniti veličinu, ali ga ne možete urediti pošto ste izvršili umetanje. Da biste videli PDF datoteke ili ih čitali, treba da imate instalirane programe Adobe Acrobat ili Adobe Reader.

Napomena: Ako želite da umetnete sadržaj PDF datoteke u Office datoteku, a ne samo da jednostavno umetnete PDF kao prilog, najbolje je da otvorite taj PDF pomoću programa Word 2013 ili 2016. Word će konvertovati PDF u tekst koji se može uređivati, tako da posle možete da kopirate i nalepite tekst u Office dokument. Više informacija potražite u članku Uređivanje sadržaja PDF datoteke u programu Word.

  1. Izaberite stavke Umetni > Objekat u grupi Tekst.

    U programu Outlook, kliknite unutar tela stavke, na primer e-poruke ili događaja u kalendaru.

  2. Izaberite stavke Kreiraj od datoteke > Potraži.

  3. Potražite .pdf datoteku koju želite da umetnete i kliknite na dugme Otvori.

  4. Kliknite na dugme U redu.

Više opcija

  • Ako želite samo da ponovo upotrebite neki deo teksta iz PDF-a – na primer kratak odeljak – pokušajte da ga kopirate i nalepite. Obično dobijate čist tekst bez oblikovanja.

  • Pomoću funkcije dinamičkog raspoređivanja sadržaja PDF-a, koja je dostupna u programima Word 2013 i 2016, možete da otvorite i uredite PDF sadržaj, kao što su pasusi, liste i tabele, kao Word dokumente. Word izvlači sadržaj iz PDF dokumenta sa fiksnim formatom i dinamički raspoređuje taj sadržaj u .docx datoteku čuvajući što je moguće više informacija o rasporedu. Dodatne informacije potražite u članku Uređivanje PDF sadržaja u programu Word.

Word Online vam ne dozvoljava da u dokument umećete objekte kao što su PDF datoteke. Međutim, samu PDF datoteku možete uređivati u programu Word Online, što vam omogućava da ažurirate sadržaj PDF datoteke ili kopirate i nalepite sadržaj iz PDF datoteke u Word dokument.

Napomena: Kada otvorite PDF datoteku u programu Word Online, ona se konvertuje u Word dokument i možda neće izgledati potpuno isto kao originalni dokument. Na primer, može doći do preloma reda i stranica na različitim mestima. Konverzija najbolje funkcioniše sa PDF datotekama koje su uglavnom tekstualne.

Ako imate Word aplikaciju za računare, možete je koristiti za dodavanje PDF datoteke. Izaberite stavku Otvori u programu Word da biste počeli da koristite aplikaciju za računare.

Slika komande „Otvori u programu Word“ u usluzi Word Online

Ako nemate Word aplikaciju za računare, možete odmah da isprobate ili kupite najnoviju verziju sistema Office.

Često ažuriramo Word Online. Da biste dobili najnovije vesti o funkcijama, posetite Office Online.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×