Dodavanje oznaka podataka u grafikon

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Tip grafikona koji je povezan sa mesta izabrane grupa podataka ili podataka određuje tip oznaka podataka možete da dodate.

  1. Da biste dodali oznake podataka grupe podataka, kliknite na grupu podataka.

    Da biste dodali oznaku podataka u jednu tačku podataka, kliknite na grupu podataka koja sadrži označivač podatka koje želite da označite, a zatim kliknite na označivač podataka na tačku podataka koje želite da označite.

  2. U meniju Oblikovanje izaberite stavku Izabrane grupe podataka ili Izabrana tačka podataka.

  3. Na kartici Oznake podataka , izaberite željene opcije – ime grupe, X vrednosti, Y vrednost, procenat (za kružni grafikon), mehurića veličine vrednost (za grafikon sa mehurićima).

    Napomena: Dostupne opcije zavisiće tip grafikona koji imate. Na primer, veličina mehurića će se pojaviti samo dostupna za grafikon sa mehurićima, u suprotnom se pojavljuje sivih odsutan.

  4. Znak za razdvajanje u padajućoj listi, izaberite opciju koju želite da biste razdvojili vrednosti.

  5. Kliknite na dugme U redu.

Savet: Možete brzo da označite sve tačke podataka. Kliknite na grafikon, kliknite na dugme Opcije grafikona u meniju grafikon , a zatim izaberite željene opcije na kartici Oznake podataka .

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×