Dodavanje odeljaka i kolona na SharePoint modernu stranicu

Dodavanje odeljaka i kolona na SharePoint modernu stranicu

Kreirajte atraktivne i organizovane rasporede tako što ćete dodati odeljke sa kolonama na SharePoint modernim stranicama. Da biste prikazali sadržaj uporedno, možete da dodate najviše tri kolone u svaki odeljak. Ako radite na stranici koja je deo sajta za komunikaciju, možete da kreirate kolonu koja obuhvata celu stranicu (uključujući njene ivice) dodavanjem kolone pune širine. Možete da postavite i više odeljaka sa različitim brojevima kolona. Možete da dodate i vertikalni odeljak na desnu stranu koja je odlična za prikazivanje stvari kao što su brze veze, kontakti, vremenska prognoza, tajmer i još mnogo toga.

Sledeći primer ima 3 1 kolone sa leve strane i vertikalni odeljak na desnoj strani:

Stranica sa odeljcima uključujući vertikalni odeljak

Napomena: Neke funkcionalnosti se postepeno uvecu u organizacije koje su se odlučile u programu ciljane objave. To znači da možda još uvek ne vidite ovu funkciju ili da ona izgleda drugačije od onoga što je opisano u člancima pomoći.

Dodavanje odeljka sa kolonama na stranicu

 1. Idite na stranicu na koju želite da dodate kolone.

 2. Ako već niste u režimu uređivanja, izaberite stavku Uredi u gornjem desnom delu stranice.

 3. Zadržite pokazivač miša ispod oblasti naslova na stranici do krajnje leve strane ili iznad ili ispod postojećeg Veb segmenta do leve strane stranice, a zatim ćete videti liniju sa zaokruženim znakom +, kao što je ova sa dodatkom za alat koji kaže " Dodaj novi odeljak".

  Zadržite pokazivač ispod Veb segmenta da biste videli dugme Dodaj novi odeljak

 4. Kliknite na Kliknite na dugme "Dodaj odeljak" da biste dodali novi odeljak .

 5. U okviru raspored odeljkaizaberite željeni broj kolona ili, ako ste na stranici koja je deo sajta za komunikaciju, možete da izaberete kolonu pune širine da biste obuhvatili celu stranicu (uključujući njene ivice).

  Raspored odeljka

Napomena: Kolona pune širine nije dostupna na stranicama koje su deo lokacija tima. Dostupan je samo na stranicama koje su deo sajtova za komunikacije.

Dodavanje vertikalnog odeljka

 1. Idite na stranicu na koju želite da dodate vertikalni odeljak.

 2. Ako već niste u režimu uređivanja, izaberite stavku Uredi u gornjem desnom delu stranice.

 3. Zadržite pokazivač miša ispod oblasti naslova na stranici do krajnje leve strane ili iznad ili ispod postojećeg Veb segmenta do leve strane stranice i videćete liniju sa zaokruženomdodatkom alatke, kao što je to sa dodatkom za stavku Dodaj novi odeljak:

  Zadržite pokazivač ispod Veb segmenta da biste videli dugme Dodaj novi odeljak

 4. Kliknite na Kliknite na dugme "Dodaj odeljak" da biste dodali novi odeljak .

 5. U okviru raspored odeljkaizaberite stavku Vertikalni odeljak.

  Vertikalni odeljak u oknu rasporeda odeljka

Napomene: 

 • Vertikalni odeljci su trenutno dostupni samo na desnoj strani stranice.

 • Dužina vertikalnih odeljaka se podešava na osnovu sadržaja na stranici, rastu ili smanjivanja sa dužinom sadržaja u odeljcima koji nisu vertikalni.

 • Ne možete da imate kolonu pune širine i vertikalni odeljak na istoj stranici.

 • U uskim prozorima pregledača, vertikalni odeljak se premešta na dno stranice. Vertikalni odeljak će se vratiti na desnu stranu stranice kada proširite prozor. To se može desiti i ako je širina ekrana manja od 1024 px. Pokušajte da prilagodite postavke prikaza u okviru skale i raspored. Na primer, u padajućem meniju u okviru Promena veličine teksta, aplikacija i drugih stavki izaberite vrednost od 125% ili niže.

Promena postojećeg odeljka

Napomena: Kada imate sadržaj u dve ili više kolona, a zatim smanjite broj kolona, sadržaj sa desne strane će se premestiti na sledeću kolonu sa leve strane. Ako smanjite jednu kolonu, sadržaj u drugim ili trećim kolonama će se premestiti na dno prve kolone.

 1. Idite na stranicu na kojoj želite da promenite odeljak.

 2. Ako već niste u režimu uređivanja, izaberite stavku Uredi u gornjem desnom delu stranice.

 3. Svaki odeljak stranice je označen tačkastom linijom. Izaberite odeljak u koji želite da dodate kolone, a zatim kliknite na dugme Uredi odeljak na levoj strani stranice.

  Kliknite na dugme Uredi odeljak da biste započeli uređivanje odeljka

 4. U okviru sa alatkama odeljka na desnoj strani, odaberite broj i tip kolona koje želite i ako želite da se odeljak nalazi na kraju ili da bude atraktivniji, odaberite boju pozadine odeljka. Dostupne boje su zasnovane na temi vaše stranice.

  Okno rasporeda odeljka

Napomena: Boja pozadine odeljka prikazuje se kroz većinu Veb segmenata, kao u Veb segmentu za tekst prikazan ispod (sa leve strane). Drugi Veb segmenti održavaju pozadinu stranice, a ne odeljak. Za svrhe pristupačnosti, lista, biblioteka dokumenata i Veb segmenti brzih grafikona uvek će zadržati pozadinu stranice (primer je Veb segment "brzi grafikon" ispod). Veb segmenti koji će na kraju omogućiti pozadinu odeljka da se pokaže, ali ne i danas, jesu: aktivnost na sajtu, Yammer razgovori, Yammer istaknute, svojstva stranice, grupni kalendar, Bing vesti i Microsoft Power Apps. Za najbolje rezultate preporučujemo da ne koristite boju pozadine odeljka za odeljke koji sadrže ove Veb segmente.

Primer Veb segmenta za tekst i Veb segmenta brzog grafikona u pozadini odeljka

Dodavanje sadržaja koloni

 1. Ako već niste u režimu uređivanja, izaberite stavku Uredi u gornjem desnom delu stranice.

 2. Idite u kolonu gde želite da dodate sadržaj.

 3. Zadržite pokazivač miša iznad kolone i kliknite na Zaokružen znak plus koji se koristi za dodavanje modernog veb segmenta na stranicu .

 4. Izaberite Veb segment koji želite da dodate u kolonu, a zatim dodajte sadržaj u Veb segment. Saznajte više o korišćenju Veb segmenata.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×