Dodavanje medija na slajd za prezentaciju snimka

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koristite karticu " snimanje " uvedena u PowerPoint 2016, možete dodati snimak, snimka ekrana, zvuk (kao što je muzika) ili video zapisa na slajdu.

Otvorite slajd u koji želite da umetnete snimak ekrana.

Izaberite karticu snimanje > snimak ekrana dugmeta > (otvara galeriju operativnog sistema windows)

Izaberite jednu od operativnog sistema windows prikazuje (za isečak celog prozora aplikaciju) ili izaberite Isečak ekrana da biste definisali oblast ekrana koju želite da uhvatite.

 • Snimanje ekrana računara i srodne audio i ugradi ga u vaše PowerPoint slide―or možete da ga sačuvate kao posebnu datoteku. Za uputstva u članku zapis ekrana u programu PowerPoint .

 1. Otvorite slajd u koji želite da dodate video.

 2. Izaberite karticu snimanje > Video > a zatim potražite lokaciju na računaru ili mreži na kojoj je uskladištena video datoteka. Izaberite datoteku i kliknite na dugme Umetni.

  Video zapis će „automatsko reprodukovanje”    To znači da kada gledaoci pogledajte prezentaciju u projekciji slajdova i stignu na slajd na kojoj je postavljena video, video odmah počinje da reprodukujete. Prikazivač ne treba da kliknete na dugme Reprodukuj da biste ga pokrenuli. Kada video reprodukovanje završi, projekcije slajdova automatski napreduje na sledeći slajd.

  Važne:    Ako ste umetnuli video ovaj način, zatim naknadno skraćivanje video zapisa, na skraćivanja ne menja automatski prelazak vremena za video zapis. Morate ručno da podesite na slajd da biste prešli na vreme. (Izaberite video zapis, kliknite na kartici " prelazi " na traci, a zatim na desnom kraju trake, podesite Unapred slajda > nakon postavka vremenski period koji je jednak dužinu skraćene video.)

  U polju za na kartici prelazi na traci u programu PowerPoint, podešavanje vremena za automatsko unapređivanje slajda.

 1. Otvorite slajd u koji želite da dodate na audio datoteku.

 2. Izaberite karticu snimanje > Audio > zvuk na mom Računaru > a zatim potražite lokaciju na računaru ili mreži na kojoj je uskladištena na audio datoteku. Izaberite datoteku i kliknite na dugme Umetni.

  Snimak će „automatsko reprodukovanje”    To znači da kada gledaoci pogledajte prezentaciju u projekciji slajdova i stignu na slajd na kojoj je postavljena snimanje audio zapisa, ga odmah počinje da reprodukujete. Prikazivač ne treba da kliknete na dugme Reprodukuj da biste ga pokrenuli. Kada reprodukovanje završi sa zvukom, projekcije slajdova automatski napreduje na sledeći slajd.

 1. Otvorite slajd u koji želite da dodate zvuk.

 2. Izaberite karticu snimanje > zvuk > Snimi zvuk

 3. U dijalogu Snimi zvuk , kliknite na zapis dugme PowerPoint dugme „Snimanje zvuka“ i počnite da razgovarate ili reprodukciji sopstveni zvuk. Kada završite, kliknite na dugme dugme kvadrat. Dodelite ime snimka ako vam se dopada. Zatim kliknite na dugme u redui snimak se postavlja na ovom slajdu predstavljena standardnu ikonu zvuka.

  Ikone i kontrole audio zapisa

  Snimak će „automatsko reprodukovanje”    To znači da kada gledaoci pogledajte prezentaciju u projekciji slajdova i stignu na slajd na kojoj je postavljena snimanje audio zapisa, ga odmah počinje da reprodukujete. Prikazivač ne treba da kliknete na dugme Reprodukuj da biste ga pokrenuli. Kada reprodukovanje završi sa zvukom, projekcije slajdova automatski napreduje na sledeći slajd.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×