Dodavanje makroa za podatke događaju tabele

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pretpostavimo da želite da Access preduzme neku radnju neposredno pre ili posle dodavanja, ažuriranja ili brisanja podataka u tabeli, to možete uraditi tako što ćete dodati makroe za podatke događaju tabele. Pošto rad sa makroima na početku može delovati malo obeshrabrujuće, evo osnovnih koraka za početak rada. Takođe pogledajte ostale teme makroa koje su dostupne na kraju ovog članka.

Napomena: Koristite sledeće korake ako radite sa bazom podataka za stone računare.

  1. Otvorite tabelu i na kartici Tabela kliknite na događaj kome želite da dodate makro. Na primer, da biste kreirali makro za podatke koji se pokreće posle brisanja zapisa iz tabele, kliknite na dugme Nakon brisanja.

Napomena: Kad je nekom događaju već pridružen makro, njegova ikona je markirana.

Dodavanje makroa za podatke zasnovanog na događaju

Access otvara alatku „Izrada makroa“. Ako je za ovaj događaj prethodno kreiran makro, Access prikazuje postojeći makro.

  1. Dodajte radnje za koje želite da ih makro izvršava.

  2. Sačuvajte i zatvorite makro.

Dok vam alatka „Izrada makroa“ može pomoći da kreirate ili uredite makro, ukoliko niste koristili makroe nabavite pregled makroa ili više o radu sa makroima za podatke. Možda ćete želeti i da saznate više o kreiranju makroa korisničkog interfejsa (UI).

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×