Dodavanje logike grananja u anketu

Dodavanje logike grananja u anketu

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Logiku grananja možete da dodate anketi tako da se anketa menja u zavisnosti od odgovora na određena pitanja. U anketi koja se grana pitanja se pojavljuju samo ako se odnose na nečiju situaciju. Ako se pitanje ne odnose na nekoga, ta osoba može da odgovori na drugačiji skup pitanja ili preskoči taj skup pitanja.

Dodatne informacije o kreiranju ankete potražite u članku Kreiranje ankete. Da biste videli kako da izbrišete postojeće podatke odgovor bez brisanja anketu, pogledajte članak Brisanje svih podataka iz postojeće ankete.

Ažurirani Maj 10 2017 zahvalnosti za klijenta povratne informacije.

Dodavanje logike grananja pitanju ankete

Pre nego što počnete da dodajete logiku grananja, kreirajte anketu i unesite sva pitanja koja želite.

 1. Ako anketa nije već otvorena, kliknite na njeno ime na traci za brzo pokretanje.

  Ako ime ankete ne pojavi, kliknite na dugme postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , a zatim izaberite stavku Prikaži sadržaj lokacije.

  Ako ime ankete ne pojavi, kliknite na dugme postavke  Dugme „Postavke usluge Office 365“ a zatim izaberite stavku Sadržaj lokacije, ili kliknite na dugme Radnje na lokaciji  Meni „Radnje na lokaciji“ Prikaži sav sadržaj lokacijei zatim kliknite na ime ankete.

 2. Pronađite anketu, postavite pokazivač na nju i kliknite na naslov ankete.

 3. U meniju Postavke izaberite stavku Postavke ankete.

  Postavke ankete

 4. U okviru Pitanja kliknite na pitanje na koje želite da dodate logiku grananja.

 5. U okviru Logika grananja, za svaki mogući odgovor na pitanje, izaberite pitanje na koje želite grananje.

  Na primer, ako neko odgovori sa Da na pitanje o posedovanju kuće, možete da granate na sledeće pitanje koje se odnosi na posedovanje kuće. Ako neko odgovori sa Ne na to pitanje, možete da idete unapred na pitanje koje je iza pitanja o posedovanju kuće. Neki tipovi pitanja imaju jednu opciju Pređi na, što znači da bez obzira na odgovor, korisnik bi trebao da pređe na određeno pitanje. Tipovi pitanja kao što su Izbor i Da/Ne omogućavaju korisnicima da navedu opciju grananja za svaki od mogućih pitanja.

 6. Kliknite na dugme U redu.

 7. Da biste umetnuli dodatne grane u anketu ponovite korake od 3 do 5.

  Napomene: 

  • Nije moguće navesti opciju grananja za svaki mogući odgovor za tipove pitanja Izbor sa opcijom prikaza Polja za potvrdu (dozvoli više izbora). Moguće je izabrati samo jednu opciju Pređi na za ovaj tip pitanja.

  • Ako želite da promenite redosled pitanja u anketi, prvo bi trebalo da procenite uticaj na grananje. Ako promenite redosled ankete tako da je pitanje koje je pratilo logiku grananja sada pre pitanja koje sadrži logiku grananja, logika grananja će se ukloniti. Pitanje može da se grana samo na pitanja koja su iza njega.

SharePoint ankete ne dozvoljavaju vam da biste završili ankete pre poslednje pitanje. Međutim, ako kreirate poslednje pitanje, kao što su zahvaljujući učesnika i nudi polje "Komentari", zatim kreirate grana na poslednju pitanje iz pitanja mesto na koje želite da biste izašli iz ankete.

Kada dodajete logiku grananja anketi, možete da omogućite da se samo bitna pitanja prikažu odgovarajućim ispitanicima.

Svako pitanje se podrazumevano pojavljuje po numeričkom redosledu, ali vi možete da da omogućite preskakanje pitanja ako se ne odnose na nekoga ili da napravite da se prikazuje više skupova pitanja, u zavisnosti od odgovora na pitanje koje se grana.

Na primer, možda želite da usmerite pitanja o renoviranju kuće i popravkama samo osobama koje već poseduju kuće. Možete da pitate osobe da li poseduju kuću, i ako je odgovor Da, pitanja o farbanju, postavljanju poda i ostala se pojavljuju. Ako je dogovor Ne, anketa može da se prebaci na sledeći skup pitanja.

Logika grananja ankete

Možete da ponudite više skupova pitanja i koristite složenije grananje da biste navodili osobe kroz anketu. Na primer, možete da prikažete pitanja o trenutnim zajmovima za kuću osobama koje već poseduju kuću, a prikažete pitanja o lizingu i iznajmljivanju osobama koje ne poseduju kuću. Sledeća slika pokazuje logiku za više grana.

Logika grananja za ankete

Anketu možete da podesite da se prebaci na drugo pitanje bez obzira na odgovor. Ovo vraća ispitanike sa grane ankete na glavni deo ankete ako anketa ima više grana. Sledeća slika pokazuje kako da primenite logiku za više grana.

Primena logike grananja

Da biste kreirali anketu, počnite sa utvrđivanjem logike koju želite da koristite za grananje. Možda ćete želeti da se neka pitanja prikazuju samo ako neko odabere određeni odgovor na pitanje, ili ćete možda želeti da ponudite dva ili više skupova pitanja u zavisnosti od odgovora.

Ako je vaša anketa velika i složena, razmislite o skiciranju pitanja i njihove logike prvo. Nakon toga kreirajte anketu, dodajte pitanja i zatim navedite gde i kako se anketa grana.

Da biste načinili da se anketa grana, možete da koristite pitanje koje se grana. Pitanje koje se grana utvrđuje koja se dodatna pitanja pojavljuju, u zavisnosti od odgovora ispitanika na pitanje koje se grana. Kada dodate logiku grananja pitanju, automatski se umeće prelom stranice između pitanja koje se grana i preostalih pitanja.

Napomena: Ako želite da promenite redosled pitanja u anketi, prvo bi trebalo da procenite uticaj na grananje. Ako promenite redosled ankete tako da je pitanje koje je bilo iza logike grananja sada pre pitanja koje sadrži logiku grananja, logika grananja će se ukloniti. Pitanje može da se grana samo na pitanja koja su iza njega.

Ostavite komentar

Ovaj članak je korisno? Ako je tako, recite nam na dnu ove stranice. Ako nije bilo korisno, javite koji je zbunjujuće ili nedostaje. Budite određeni kao možete, kao što su verzija OS SharePointi pregledač koristite. Koristite povratne informacije da biste ponovo proverili korake, ispravne probleme i ažuriranje ovog članka.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×