Dodavanje ivice na slajd

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Lako mogu da dodam ivicu na PowerPoint slajd. Ovaj članak objašnjava kako.

Ivicu možete dodati za dodatna element dizajna slajda u prezentaciji. Dok se ne nalazi u određenim alatku u PowerPoint da dodate ivicu, postoji nekoliko načina da izvršite zadatak. Možete da koristite funkciju "oblici" da biste kreirali ivicu ili Bing pretraga slika možete da koristite da biste kreirali ivicu.

Koristite funkciju oblika da biste dodali ivicu

 1. Kliknite na dugme Umetnii kliknite na padajući meni oblike .

  Meni "oblici" je na kartici "Umetanje".
 2. Izaberite oblik sa kategoriji pravougaonika .

 3. Postavite kursor na mesto u gornjem levom uglu slajda. Pritisnite i držite levi taster miša i prevucite kursor na dnu, desno.

  Napomena: Kartica " Oblikovanje " se pojavljuje na traci kada izaberete željeni oblik.

  Kada izaberete oblik, pojavljuje se kartica "Oblikovanje".
 4. Da biste uklonili boju pozadine, kliknite na dugme Oblikovanjei izaberite stavku Popuna oblika padajućeg menija. Izaberite stavku Bez popune.

  U meniju Popuna oblika izaberite stavku bez popune.
 5. Opcionalno. Kliknite desnim tasterom miša na ivicu, i izaberite stavku Oblikovanje oblika. Koristite Oblikovanje oblika tablu sa desne strane da biste prilagodili izgled linije ivice.

  U priručnom meniju izaberite stavku oblikovanje oblika. U oknu oblikovanje oblika, u okviru linija, oblikujte ivice.

Korišćenje Bing pretrage slika da biste umetnuli ivice

Takođe možete da pronađete novu ivicu da biste koristili u prezentaciji. PowerPoint koristi Bing pretrage slika da biste pronašli i preuzeli ivice. Možete da tražite nove ivica slike, ako ste povezani sa Internetom.

 1. Na slajdu gde želite da dodate ivicu, kliknite na dugme Umetni > Slike na mreži.

 2. Otkucajte frazu za pretragu, kao što su ivice ili cvećem ivice u polju Bing pretraga slika i pritisnite taster Enter.

  Rezultati pretrage za PowerPoint ivice u pretraživaču Bing.
 3. Izaberite ivicu slike i kliknite na dugme Umetni da biste ga dodali na slajd.

  Napomena: Bing pretraga slika rezultate vratite slike koje su licenciran pod Creative Commons. Više informacija potražite u članku Dodavanje clip art kolekcije u datoteku.

Takođe pogledajte

Dodavanje ivice stranici

Postoje dva načina da dodate ivicu na PowerPoint slajd. Možete da kreirate jednostavnu ivicu tako što ćete crtež u obliku pravougaonika, neispunjeni oblik na slajdu i uređivanje stil linije, debljinu i boju linije. Da biste kreirali složenijih ivice, uzmite u obzir različite klipova ivica dostupne putem programa Clip Organizer. Možete da umetnete nešto na slajdu i zatim rotirate ili mu promenili veličinu.

Kreirajte jednostavnu ivicu

 1. Na kartici Umetanje , u grupi Ilustracije kliknite na strelicu u okviru oblika.

  Insert shapes

 2. U okviru Nedavno korišćene oblika, kliknite na dugme oblika pravougaonika.

 3. Na slajdu, prevucite za crtanje pravougaonik koji je skoro velika kao na slajdu.

 4. Kliknite desnim tasterom miša na pravougaonik, izaberite stavku Oblikovanje oblika, a zatim postupite na sledeći način:

  • Da biste uklonili boju pozadine pravougaonika, u dijalogu Oblikovanje oblika , u levom oknu izaberite stavku Popuna . a zatim izaberite stavku Bez popune.

  • Da biste promenili boju obrisa pravougaonika, u dijalogu Oblikovanje oblika , u levom oknu kliknite na dugme Boja linije . Kliknite na strelicu pored dugmeta Boja za popunjavanje Slika dugmeta , a zatim kliknite na željenu boju.

  • Da biste prikaz strukture povećali po širini ili uži, isprekidanu ili drugog stila, u dijalogu Oblikovanje oblika , u levom oknu izaberite stavku Stil linije . Da biste promenili širinu reda, pored Širina, kliknite na nagore ili strelicu nadole da promenite veličinu reda. Da biste promenili stil linije, kliknite na strelicu pored Složeni tip ili tip crte da biste izabrali željeni stil.

Vrh stranice

Koristite klip za kreiranje složenijih ivice

Postoji više stilova clip art koji možete da koristite za kreiranje ivice na slajdu. Neke stilove ivica su u obliku Prazan pravougaonik, a sve treba da uradite jeste da promenite veličinu da izgledaju kao ivice duž ivice na slajdu. Drugi clip art ivicu stilove su pune oblike i možda ćete morati da kopiranje i lepljenje ili rotirate ili preokrenete oblik da biste ga ponovite oko ivice na slajdu.

 1. Ako koristite PowerPoint 2010, na kartici Umetanje , u grupi slike kliknite na dugme Clip Art.

  Ako koristite PowerPoint 2007, na kartici Umetanje , u grupi Ilustracije kliknite na dugme Clip Art.

 2. U oknu zadatka Clip Art kolekcije , kliknite na dugme u polju za pretragu otkucajte ivicei zatim kliknite na dugme Idi.

 3. Na listi rezultata kliknite dvaput na ivicu koju želite da koristite, a zatim promenite veličinu, kopirajte, nalepite rotirate ili preokrenete oblik je da bi on izgledao onako kako želite.

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Ukrašavanje dokumenata ili slika ivicama

Primena ili uklanjanje ivica ćelije na radnom listu

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×