Dodavanje indeksa u SharePoint kolonu

Dodavanje indeksa u SharePoint kolonu

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Dodavanje kolone indeksa povećava performanse kada koristite filtere. Možete da dodate indekse na najviše 20 kolone na listu ili biblioteku. Iako možete da dodate najviše 20 indeksi po listu ili biblioteku, preporučuje se da dodate indeksi da samo za najčešće korišćeni kolone. Indeksi dodajte iznad podatke.

Ako ste premašena Granična vrednost prikaza liste i blokirani, možete i dalje normalno dodati indeksa kolona kada imate manje od 20.000 stavki u listi ili biblioteci. U sistemu SharePoint Online, možete ručno dodati indeks na listu bilo koje veličine.

Kako da kreirate jednostavnog ili složenog indeksa

Da biste filtrirali kolonu podataka u listu ili biblioteku, pogledajte članak Korišćenje filtriranje da biste izmenili prikaz SharePoint.

Da biste Odaberite koje kolone da indeksirate, imajte u vidu kolone koje se koriste najčešće koriste različite prikaze za filtriranje.

Važno: Kreiranje indeksa zahteva pristup sve stavke na listi, tako da je moguće koji može biti blokirano kreiranju indeksa za kolonu ako cele liste premašuje Granična vrednost prikaza liste. Ako se to desi, operacije tokom Dnevnog vremenskog okviraili se obratite administratoru.

 1. Kliknite na ime liste ili biblioteke na levoj traci za navigaciju, ili kliknite na dugme Postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ ili Radnje na lokaciji, izaberite stavku Sadržaj lokacije ili Prikaži sav sadržaj lokacijei zatim kliknite na ime liste ili biblioteke.

  Meni "Postavke" sa istaknutim sadržaj lokacije
  Pronalaženje sadržaja lokacije u sistemu SharePoint Online, 2016 ili 2013
  Prikaži sav sadržaj lokacije, u meniju Radnje na lokaciji
  Pronalaženje sadržaja lokacije u sistemu SharePoint 2010

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  Za SharePoint Online, kliknite na dugme Postavke Dugme „Postavke“ na naslovnoj traci u sistemu SharePoint 2016. , a zatim kliknite na dugme postavke liste ili Postavke biblioteke.

  Meni "Postavke" sa istaknutim postavke liste

  U SharePoint 2016, 2013 ili 2010 izaberite stavku liste ili biblioteke, a zatim Postavke liste ili Postavke biblioteke na traci.

  Postavke liste na traci
 3. Pomerite se do odeljku kolone .

  Važno: Iako možete da indeksirate kolonu za pronalaženje da biste poboljšali performanse, koristeći kolone sa indeksiranih za pronalaženje da biste sprečili premašuju granična vrednost prikaza liste ne funkcioniše. Koristite neki drugi tip kolone kao primarni ili sekundarni indeks.

 4. Izaberite stavku Indeksirane kolone.

  Indeksirane kolone veza na stranici postavke liste ili biblioteke
 5. Na stranici „Indeksirane kolone“ izaberite stavku Kreiraj novi indeks.

  Stranica indeksirane kolone sa Kreiraj novi indeks istaknuta
 6. Uradite sledeće:

  1. Da biste kreirali jednostavan indeks, izaberite kolonu koja nije kolone za pronalaženje u odeljku Primarna kolona , u okviru primarna kolona za ovaj indeks.

  2. Da biste kreirali složen indeks, izaberite kolonu za pronalaženje kao primarna kolona za ovaj indeks. Koristite drugu kolonu koja nije kolone za pronalaženje u odeljku Sekundarna kolona , u okviru sekundarna kolona za ovaj indeks.

   Napomene: 

   • Uverite se da biste izabrali na podržani kolone za indeksiranje

   • Ako želite da dodate indeks da biste izbegli greške u granična vrednost prikaza liste, uverite se da polje nije polja za pronalaženje. Pogledajte članak podržani kolone da biste utvrdili koji tipovi polja su polja za pronalaženje.

   Uređivanje stranice indeks sa kolonom izabran iz padajućeg okvira
  3. Kliknite na dugme Kreiraj.

  Za ideje o planiranju u bibliotekama u početku, pogledajte članak Uvod u biblioteke

Podržane i nepodržane kolone za indeksiranje

Podržani tipovi kolona

 • Jedan red teksta

 • Izbor (jedna vrednost)

 • Broj

 • Valuta

 • Datum i vreme

 • Osoba ili grupa (jedna vrednost) (pronalaženje)

 • Kontrolisani metapodaci (pronalaženje)

 • Da/ne

 • Pronalaženje (pronalaženje)

Nepodržani tipovi kolona

 • Više redova teksta

 • Izbor (više vrednosti)

 • Izračunato

 • Hiperveza ili slika

 • Custom Columns

 • Osoba ili grupa (više vrednosti) (za pronalaženje)

 • Spoljni podaci

Navigacija i filtriranje metapodataka je podrazumevano omogućen za većinu SharePoint lokacija. Čak i ako navigaciju metapodataka nije konfigurisan za određenu listu ili biblioteku, navigacija i filtriranje metapodataka je i dalje na poslu u pozadini da biste poboljšali performanse prikaza. Funkcije "navigacija i filtriranje metapodataka" može automatski da izabere najbolje indeksa za rad svaki put kada se učitava prikaza. Kada učitate novi prikazi, primenite filtere prikazima, obrišete filtere ili primenite sortiranje na polju, upit optimizacija određuje najbolji način za upit baze podataka.

Ako korisnik kreira ili učita prikaz koji ne može da koristi indeks za upit za listu, navigacija i filtriranje podataka će kreirati i izvršiti rezervni upit. Rezervni upit je izmenjena verzija originalnog korisničkog upita koji prikazuje delimični skup traženih stavki jer se upit zadaje samo za deo liste, a ne za celu listu. Predviđeno je da vam pruži neke korisne rezultate u slučajevima kada je originalni upit blokiran zbog ograničenja velike liste. Prikazuje se najviše 1250 najnovijih stavki na osnovu toga kada se te stavke liste dodaju na listu. Rezervni upiti povremeno će vratiti 0 rezultata ako ne postoje stavke u delu liste koji je upit skenirao koje sadrže rezultate koji se podudaraju sa originalnim korisničkim upitom.

Dodatne informacije potražite u članku Podešavanje navigacije metapodataka za listu ili biblioteku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×