Dodavanje ili uklanjanje sekcije i kolona na stranici

Dodavanje ili uklanjanje sekcije i kolona na stranici

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kolone možete dodati odeljke SharePoint moderni stranicama. Da biste prikazali sadržaj tako što ćete zajedno, možete da dodate najviše tri kolone za svaki odeljak. Ako radite na stranicu koja je deo komunikacije lokacije, možete da kreirate kolonu koja obuhvata cele stranice (uključujući njene ivice), tako što ćete dodati pune širine kolona. Takođe možete nagomilati više odeljaka sa različitim broj kolona.

Napomena: Neke funkcije se postepeno uvedeno organizacijama koje su se opredelile za program usmerene izdanje. To znači da možda još uvek ne vidite ovu funkciju ili može da izgleda drugačiji od ovoga što je opisano u člancima pomoći.

Dodavanje odeljka sa kolonama na stranicu

 1. Idite na stranicu koju želite da biste dodali kolone.

 2. Ako već niste u režimu uređivanja, kliknite na dugme Uredi u gornjem desnom uglu stranice.

 3. Zadržite pokazivač miša ispod oblasti naslova stranice u sredini levo, ili iznad ili ispod postojeće Veb segment na sredini levo stranici i videćete linije sa zaokruženi +, ovako sa Ekranska Dodaj novi odeljak :

  Zadržite pokazivač miša u okviru Veb segment da biste videli dugme "Dodaj novi odeljak"

 4. Kliknite na dugme Izaberite stavku u odeljku dugme da biste dodali novi odeljak + Dodaj .

 5. U okviru odeljka rasporeda, izaberite željeni broj kolona koji želite ili, ako ste na stranici koja je deo komunikacije lokacije, možete da izaberete pune širine kolone pružaju cele stranice (uključujući njene ivice).

  Raspored odeljka

Napomena: Pune širine kolona nije dostupna na stranicama koje su deo lokacije tima. To je dostupna samo na stranice koje su deo komunikacije lokacijama.

Promenite postojeći odeljak

Napomena: Kada imate sadržaj u dve ili više kolona, a zatim smanjite broj kolona, sadržaj u sa desne strane većina kolona će premestiti u sledeću kolonu sa leve strane. Ako smanjite sa jednom kolonom, sadržaj iz drugog ili trećeg kolone će premestite na dno prvu kolonu.

 1. Idite na stranicu koju želite da biste promenili odeljak.

 2. Ako već niste u režimu uređivanja, kliknite na dugme Uredi u gornjem desnom uglu stranice.

 3. Svakog odeljka stranice je označena u tačkastu liniju. U odeljku koji želite da dodate kolone, izaberite stavku Uređivanje odeljka na levoj strani stranice.

  Kliknite na dugme Uredi odeljak da biste započeli uređivanje odeljka

 4. U okviru odeljka sa alatkama sa desne strane odaberite broj i tip kolone koje želite, a ako želite da se u odeljku ističu ili proverite stranicu privlačniji, odaberite boju pozadine odeljak. Dostupne boje koje su zasnovane na lokacije teme.

  Odeljak rasporeda okno

Napomene: 

 • Boja pozadine odeljak prikazuje kroz većinu web segmentima, kao što je prikazano ispod (levo) tekst Veb segment. Web segmenti održavanje pozadine stranice, a ne u odeljku. Za pristupačnost svrhe, na listi, biblioteci dokumenata, i brzo grafikona Veb segmenti će uvek održavanje stranice pozadine (primer je brzo Veb segment grafikona ispod). Web segmenti kojim će se na kraju omogućiti odeljak pozadinu da biste prikazali kroz, ali ne danas, su: lokacija aktivnosti Yammer razgovore, Yammer markere, svojstva liste, svojstva stranice, Kalendar grupe, Bing vesti i Microsoft Power aplikacije. Za najbolje rezultate, preporučujemo da ne koristite odeljak boju pozadine za odeljke koji sadrže ove Veb segmenata.

 • Primer Veb segment teksta i Veb segment brzo grafikona u odeljku pozadine

Dodavanje sadržaja u koloni

 1. Ako već niste u režimu uređivanja, kliknite na dugme Uredi u gornjem desnom uglu stranice.

 2. Idite na kolone gde želite da dodate sadržaj.

 3. Zadržite pokazivač miša iznad kolone i izaberite stavku Zaokružen znak plus koji se koristi za dodavanje modernog veb segmenta na stranicu .

 4. Izaberite Veb segment koji želite da dodate kolonu, a zatim dodajte sadržaj u Veb segment. Saznajte više o korišćenju Veb segmenata.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×