Dodavanje ili uklanjanje polja u izvedenoj tabeli

Nakon što kreirate izvedenu tabelu i počnete sa analiziranjem podataka, verovatno ćete želeti da dodate još podataka. Možda ćete želeti i da smanjite pretrpanost uklanjanjem podataka koje ne treba da analizirate.

  1. Kliknite bilo gde u izvedenoj tabeli da biste prikazali listu polja.

Ako ne vidite listu polja, kliknite na karticu Analiziraj> Lista polja (u okviru Alatke za izvedene tabele na traci).

Dugme „Lista polja“ na kartici „Analiziraj“

  1. U odeljku sa poljima liste polja potvrdite izbor u poljima za potvrdu za polja koja želite da dodate i opozovite izbor u poljima za potvrdu za polja koja želite da uklonite.

Lista polja koja prikazuje odeljak polja i odeljak oblasti

Obično, polja koja nisu numerička dodaju se u oblast Redovi u odeljku sa oblastima, numerička polja dodaju se u oblast Vrednosti, a hijerarhije datuma i vremena analitičke obrade podataka na mreži (OLAP) dodaju se u oblast Kolone.

  1. Da biste dodali polje u određenu oblast, kliknite desnim tasterom miša na to polje i izaberite opciju Dodaj u filter izveštaja, Dodaj u oznake kolona, Dodaj u oznake redova ili Dodaj u vrednosti da biste smestili polje u tu oblast odeljka sa oblastima.

  2. Da biste uklonili polje direktno iz odeljka oblasti, kliknite na polje u odeljku oblasti i zatim kliknite na dugme Ukloni polje.

Savet:  Ako ste navikli da prevlačite polja da biste ih raspodelili u izvedenoj tabeli, i dalje to možete raditi. Da biste dodali polja, prevucite ih iz odeljka sa poljima u oblast u odeljku sa oblastima. Da biste uklonili polja, prevucite ih iz odeljka sa oblastima izvan liste polja.

Više o izvedenim tabelama

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×