Dodavanje ili uklanjanje linije grupe, padajuće linije, linije graničnih vrednosti ili Rastuće / opadajuće trake u grafikonu

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Grafikoni u nekoliko aplikacije za Officemožete dodati unapred definisane linija ili traka. Dodavanjem redova, uključujući linije grupe, padajuće linije, linije graničnih vrednosti i Rastuće / opadajuće trake određene grafikon može pomoći da analizirate podatke koji se prikazuje. Ako više ne želite da prikažete redove ili trake, možete da ih uklonite.

Novo oblikovanje grafikona u Excel? Kliknite ovde za besplatnu 5 minuta video obuku za oblikovanje grafikona.

Određene tipove linija i traka su dostupne u 2-D Naslagani trakasti i stubičasti grafikoni, linijske grafikone, višestruki kružni grafikon i traka kružnog grafikona, oblasni grafikon i berzanske grafikone.

Unapred definisani linije i trake tipovi koje možete da dodate u grafikon

U zavisnosti od tipa grafikona koji koristite, možete dodati neku od sledećih linija ili traka:

 • Linije grupe    Ove redove povezivanje grupa podataka u 2-D Naslagani trakasti i stubičasti grafikoni da biste naglasili razlike u merenja između svake grupe podataka. Prikaz linije grupe podrazumevano za povezivanje glavnih kružni grafikon sa sekundarnom kružnom ili trakastom grafikonu kružnog grafikona i traka kružnog grafikona. Series Lines

 • Spuštene linije    Dostupno u 2-D i 3-D oblasti i linijski grafikoni, ove redove proširivanje iz tačke podataka na horizontalnu osu (kategorija) da bi jasnije kada se završava jedan označivač podatka i sledeći pokretanja označivač podataka. Drop Lines

 • Linije graničnih vrednosti    Dostupno u 2-D linijskim grafikonima i prikazana u podrazumevano Berzanski grafikoni, linije graničnih vrednosti redova proširivanje od najviše vrednosti najniže vrednosti u svim kategorijama. High-Low Lines

 • Rastuće / opadajuće trake    Korisno u linijski grafikoni sa više grupa podataka, Rastuće / opadajuće trake označavaju razlika između tačaka podataka u prvu grupu podataka i poslednje grupe podataka. Podrazumevano, ove trake takođe se dodaju Berzanski grafikoni, kao što su otvaranje-najviša-najniža-zatvaranje i jačine zvuka-otvaranje-najviša-najniža-zatvaranje. Up-Down Bars

Dodavanje unapred definisane linija ili traka u grafikon

 1. Kliknite na 2-D Naslagani trakasti, kolona, red, kružnog grafikona, traka kružnog grafikona, oblasni ili berzanski grafikon u koji želite da dodate linija ili traka.

  Prikazaće se kontekstualna kartica Alatke za grafikone, a ispod nje će se pojaviti kartice Dizajn, Raspored i Oblikovanje.

 2. Na kartici raspored , u grupi analiza uradite nešto od sledećeg:

  • Izaberite stavku linija, a zatim izaberite željeni tip linije.

   Napomena: Različite vrste su dostupne za različite tipove grafikona.

  • Kliknite na dugme Up/Down trake, a zatim izaberite stavku Up/Down trake. Grupa „Analiza“ na kartici „Raspored“ (alatke za grafikone)

Savet: Možete da promenite oblikovanje linije grupe, padajuće linije, linije graničnih vrednosti ili Rastuće / opadajuće trake koja se prikazati na grafikonu tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na liniju ili traku, a zatim izabrati Oblikovanje < tip linije ili traka > .

Uklanjanje unapred definisane linija ili traka iz grafikona

 1. Kliknite na 2-D Naslagani trakasti, kolona, red, kružnog grafikona, traka kružnog grafikona, oblasni ili berzanski grafikon da prikazuje unapred definisane linija ili traka.

  Prikazaće se kontekstualna kartica Alatke za grafikone, a ispod nje će se pojaviti kartice Dizajn, Raspored i Oblikovanje.

 2. Na kartici raspored , u grupi analiza kliknite na dugme linija ili Up/Down trake, a zatim izaberite nijedno da biste uklonili linija ili traka iz grafikona. Grupa „Analiza“ na kartici „Raspored“ (alatke za grafikone)

Savet: Takođe možete da uklonite linija ili traka odmah nakon što ste ih dodali u grafikon tako što ćete kliknuti na dugme Opozovi na Priručnoj traci ili tako što ćete pritisnuti kombinaciju tastera CTRL + Z.

Sve grupe podataka na oblast, trake, kolone, linije, akcija, xy grafikon ili grafikon sa mehurićima koji je 2-D i ne naslagani možete dodati druge redove.

Dodavanje drugih redova

 1. Ovaj korak se odnosi na Word za Mac samo: u meniju Prikaz izaberite stavku Raspored štampanja.

 2. U grafikonu, izaberite grupu podataka koju želite da dodate liniju da biste i zatim kliknite na karticu Dizajn grafikona .

  Na kartici dizajn grafikona

  Na primer, u linijskom grafikonu, kliknite na neki od redova u grafikonu i biće izabrani svi označivač podatka u tom grupa podataka.

 3. Kliknite na dugme Dodaj Element grafikona, a zatim izaberite stavku koordinatne linije.

  Dodavanje menija Element grafikona

 4. Odaberite opciju linije koje želite ili kliknite na dugme Još opcija koordinatne linije.

  Dodavanje linija koordinatne mreže

  U zavisnosti od tipa grafikona, neke opcije možda neće biti dostupna.

Uklanjanje drugih redova

 1. Ovaj korak se odnosi na Word za Mac samo: u meniju Prikaz izaberite stavku Raspored štampanja.

 2. Kliknite na grafikon sa linijama, a zatim kliknite na karticu Dizajn grafikona .

  Na kartici dizajn grafikona

 3. Kliknite na dugme Dodaj Element grafikona, kliknite na dugme linija koordinatne mrežei izaberite stavku Više opcija za koordinatne linije.

  Dodavanje linija koordinatne mreže

 4. Izaberite stavku bez linije.

  Uklanjanje linije koordinatne mreže

  Takođe možete da kliknite na dugme u redu i pritisnite taster DELETE.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×