Dodavanje ili uklanjanje fusnote

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Citate u prezentacijama ili reference u telu teksta na slajdu objašnjene su u fusnotama u dnu slajda ili u endnotama posle prezentacije. Kada dodate fusnotu na slajd, morate ručno da dodate broj reference na slajd i u fusnotu.

Dodavanje teksta fusnote

Evo primera fusnote u programu PowerPoint. Pratite dolenavedene korake da biste dodali sopstvenu fusnotu. Kada dodate fusnotu, možete da pretvorite indikatore fusnote u eksponentni tekst.

Slajd sa podnožjem u programu PowerPoint

 1. U telu slajda kliknite na mesto gde želite da dodate fusnotu i otkucajte broj ili simbol, na primer „1“.

 2. Kliknite na Umetni > Zaglavlje & Podnožje.

 3. Na kartici Slajd izaberite stavku Podnožje i u polju Podnožje otkucajte broj ili simbol koji ste dodali u 1. koraku, a zatim otkucajte tekst koji želite da prikažete u fusnoti na dnu slajda.

  Prikazuje dijalog „Podnožje“ u programu PowerPoint

  Napomena: Okno Pregled markira oblast na slajdu gde će se pojaviti fusnota.

 4. Kliknite na dugme Primeni ako želite da se podnožje pojavi samo na izabranom slajdu. Ako želite da se pojavi na svim slajdovima kliknite na dugme Primeni na sve.

  Napomena:  Ako želite da se fusnota pojavi na svim slajdovima osim na naslovnom slajdu, pre nego što kliknete na dugme Primeni na sve izaberite stavku Ne prikazuj na naslovnom slajdu.

Pretvaranje indikatora fusnote u eksponentni tekst

 1. Izaberite broj ili simbol koji ste dodali u tekst fusnote na dnu slajda.

 2. Izaberite karticu Početak i u grupi Font izaberite stavku Pokretanje dijaloga dugme „Dijalog“ .

 3. Izaberite karticu Font i u okviru Efekti izaberite stavku Eksponentni tekst. Eksponentni tekst umanjuje broj ili simbol i postavlja ga malo iznad normalne linije teksta.

  Fusnota sa eksponentnim brojem

  Savet:  Možete više da podignete broj ili simbol tako što ćete uneti veći procenat u polju Pomak. Na primer, sledi prikaz fusnote sa primenjenim oblikom eksponentnog teksta i pomakom od 70%.

  Prikazuje dijalog „Font“ u programu PowerPoint

 4. Sada izaberite broj ili simbol koji ste dodali u telo slajda i pratite korake od 2. do 3. kako biste primenili oblikovanje eksponentnog teksta.

  Eksponentni tekst fusnote u telu slajda

Uklanjanje fusnote

 1. Idite na slajd čiju fusnotu želite da uklonite. (Ako ste fusnotu primenili na sve slajdove, idite na bilo koji slajd.)

 2. Kliknite na Umetni > Zaglavlje & Podnožje.

 3. Opozovite izbor u polju za potvrdu Podnožje.

  Napomena: Ako ste fusnotu primenili na sve slajdove i želite da je uklonite sa svih slajdova, kliknite na dugme Primeni na sve. Ako ste fusnotu primenili na sve slajdove, ali želite da je uklonite samo sa trenutnog slajda, kliknite na dugme Primeni.

Srodne teme

Pogledajte članak Dodavanje fusnote.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×