Dodavanje ili promena usluga istraživanja

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koristeći stavku Opcije istraživanja, možete prilagoditi opcije svojim potrebama za istraživanje, na primer uključiti ili isključiti priručnike ili lokacije za istraživanje. Možete aktivirati usluge za pretraživanje, dodavati nove usluge i uklanjati druge osobe sa računara. Takođe možete uključiti roditeljski nadzor koji pomaže pri zaštiti dece od pronalaženja potencijalno uvredljivog ili uznemirujućeg materijala.

Savet: Ako koristite Word za Office 365 možda ćete želeti da pogledam funkciju istraživač na sličan način zove, ali mnogo moćnije. Možete saznati više u Istraživanje rada lako u programu Word

1. korak: Pronalaženje funkcije „Istraživanje“

Izaberite stavke Pregled > Istraživanje.

U programu Outlook samo se pojavljuje u poruci nadzor, pa treba da prvo pokrenuti novu poruku.

Napomena: U sistemu Office 2013 ili noviju verziju, moraćete da dodate istraživanja za brzi pristup traci sa alatkama (QAT) i da ga aktivirate odatle. Pročitajte članak Dodavanje komandi na priručnu traku ako vam je potrebna pomoć u vezi sa tom procesu.

2. korak: Pronalaženje opcija istraživanja

Pri dnu okna zadatka „Istraživanje“ kliknite na vezu Opcije istraživanja.

Snimak ekrana okna zadatka „Istraživanje“ sa vezom sa opcijama istraživanja pri dnu istaknutog okna

3. korak: Podešavanje željenih opcija istraživanja

Snimak ekrana polja „Opcije istraživanja“

Uradite sledeće:

 • Da biste aktivirali ili uklonili usluge istraživanja, potvrdite ili opozovite izbor u željenim poljima za potvrdu, a zatim kliknite na dugme U redu.

 • Da biste dodali usluge istraživanja, kliknite na dugme Dodavanje usluga, izaberite ili otkucajte internet adresu za željenu uslugu u polju Adresa, a zatim kliknite na dugme Dodaj. Usluga je automatski omogućena za pretraživanje i pojaviće se na listi Potraži sledeći put kada otvorite okno zadatka Istraživanje.

Snimak ekrana polja „Dodavanje usluga“, koje je deo „Opcija istraživanja“

 • Da biste dodali prevod sa jezika/na jezike koji se geografski nalaze u Evropi i na Bliskom istoku, otkucajte ili kopirajte i nalepite sledeći URL u polje Adresa, a zatim kliknite na dugme Dodaj:

  http://www.microsofttranslator.com/officetrans/register.asmx?lg=eu

  Da biste dodali prevod sa jezika/na jezike koji se geografski nalaze u Aziji, otkucajte ili kopirajte i nalepite sledeći URL u polje Adresa, a zatim kliknite na dugme Dodaj:

  http://www.microsofttranslator.com/officetrans/register.asmx?lg=as

  Saznajte više o jezicima koje podržava Microsoft Translator

 • Da biste dodali Microsoft SharePoint Portal Server lokaciju, otkucajte ili kopirajte i nalepite sledeći URL u polje Adresa, a zatim kliknite na dugme Dodaj:

  http://your root directory/_vti_bin/search.asmx

 • Da biste dodali dobavljača usluga i sve njegove usluge istraživanja, kliknite na dugme Ažuriraj/ukloni, izaberite dobavljača kojeg želite da uklonite, kliknite na dugmad Ukloni > Zatvori.

 • Da biste uključili roditeljski nadzor, izaberite stavku Roditeljski nadzor, izaberite željene opcije i kliknite na dugme Zatvori.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×