Dodavanje i korišćenje kartice "Planer" u timovima

Dodavanje i korišćenje kartice "Planer" u timovima

Planer je Office 365 usluga koja vam omogućava da generišete table koje sadrže sve zadatke i zadatke tima.

Da biste u timove dodali karticu planer , samo kliknite na dugme Dodaj karticu Dugme „Dodaj“ pored kartica na vrhu kanala. Izaberite Planner, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Kliknite na Kreiraj novi plan i ukucajte naziv za novu tablu Planner-a.

  • Kliknite na Koristi postojeći plan i izaberite postojeću tablu Planner-a sa menija.

Kada kreirate karticu planer , možete da dodelite druge zadatke drugim osobama u svom timu i da dodate veze u pojedinačne zadatke. Da biste započeli razgovor o Planerskom odboru gde možete da @mention saigrače, samo izaberite stavku Prikaži razgovor na kartici Dugme „Otvori ćaskanje“ u gornjem desnom uglu kartice. Taj ćaskanje se prikazuje kao sopstvena nit u kanalu koji sadrži karticu " planer ".

Možda ćete primetiti da nedostaju neke funkcije za planer na kartici " planer ". Za sada kliknite na dugme Idi na Veb lokaciju Dugme "Idi na Veb lokaciju" u gornjem desnom uglu kartice da biste otvorili trenutnu tablu u Veb aplikaciji planer gde ćete imati pristup svim funkcijama.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×