Dodavanje grafikona dokumentu

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Može učiniti grafikon u programu Word ili Excel. Ako imate veliku količinu podataka u grafikonu, Kreiranje grafikona u programu Excel, a zatim Kopirajte je u dokument. To takođe predstavlja najbolji način ako redovno promene podataka i želite grafikona da biste uvek odražavaju najnovije brojeve. U tom slučaju, kada kopirate grafikona, zadržite povezane sa originalnoj Excel datoteci.

Da biste kreirali jednostavan grafikon ispočetka u programu Word, na kartici Umetni > Grafikon i izaberite željeni grafikon.

 1. Na kartici Umetni > Grafikon.

  Dugme „Grafikon“ u grupi „Ilustracije“ na kartici „Umetanje“ u programu Word
 2. Izaberite tip grafikona i kliknite dvaput na željeni grafikon.

  Dijalog „Umetanje grafikona“

  Savet: Za pomoć oko odlučivanja o tome koji grafikon je najbolji za vaše podatke, pogledajte dostupne tipove grafikona.

 3. U unakrsnoj tabeli koja se pojavljuje zamenite podrazumevane podatke svojim informacijama.

  Unakrsna tabela koja se pojavljuje kada se izabere željeni grafikon.

  Savet: Kada umetnete grafikon, pojavljuje se mala dugmad pored njegove gornjeg desnog ugla. Koristite dugme Dugme „Elementi grafikona“ Elementi grafikonada biste prikazali, sakrili ili oblikovali stvari kao što su Naslovi osa ili oznake podataka. Ili upotrebite dugme Dugme „Prilagodite izgled grafikona“ Stilovi grafikonada biste brzo promenili boju ili stil grafikona. Na dugme Filteri grafikona Dugme „Filteri grafikona“ je i napredniji opciju da prikazuje ili sakriva podatke u grafikonu.

 4. Kada završite, zatvorite unakrsnu tabelu.

 5. Po želji, koristite dugme Opcije rasporeda Dugme „Opcije rasporeda“ da biste rasporedili grafikon i tekst u dokumentu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×