Dodavanje grafikona dokument u programu Word

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Grafikone možete da napravite u programu Word. Ako imate mnogo podataka da predstavite na grafikonu, kreirajte grafikon u programu Excel, a zatim ga kopirajte u dokument. Ovo je i najbolji način ako se podaci redovno menjaju i želite da grafikon uvek odslikava najnovije brojeve. U tom slučaju, kada kopirate grafikon ostavite ga povezanog sa originalnom Excel datotekom.

Da biste kreirali jednostavan grafikon ispočetka u programu Word, izaberite stavke Umetanje > Grafikon i odaberite željeni grafikon.

 1. Na kartici Umetni > Grafikon.

  Opcija „Grafikon“ je istaknuta na kartici „Umetanje“
 2. Izaberite tip grafikona i kliknite dvaput na željeni grafikon.

  Dijalog „Umetanje grafikona“

  Savet: Za pomoć oko odlučivanja o tome koji grafikon je najbolji za vaše podatke, pogledajte dostupne tipove grafikona.

 3. U unakrsnoj tabeli koja se pojavljuje zamenite podrazumevane podatke svojim informacijama.

  Unakrsna tabela koja se pojavljuje kada se izabere željeni grafikon.

  Savet: Kada umetnete grafikon, mala dugmad se pojavljuju pored njegovog gornjeg desnog ugla. Koristite dugme Elementi grafikona Dugme „Elementi grafikona“ da biste prikazali, sakrili ili oblikovali stavke kao što su nazivi osa ili oznake podataka. Ili koristite dugme Stilovi grafikona Dugme „Prilagodite izgled grafikona“ da biste brzo izmenili boju ili stil grafikona. Dugme Filteri grafikona Dugme „Filteri grafikona“ je napredna opcija koja prikazuje ili sakriva podatke na grafikonu.

 4. Kada završite, zatvorite unakrsnu tabelu.

 5. Po želji, koristite dugme Opcije rasporeda Dugme „Opcije rasporeda“ da biste rasporedili grafikon i tekst u dokumentu.

Može učiniti grafikon u programu Word ili Excel. Ako imate veliku količinu podataka u grafikonu, Kreiranje grafikona u programu Excel, a zatim Kopirajte je u dokument. To takođe predstavlja najbolji način ako redovno promene podataka i želite grafikona da biste uvek odražavaju najnovije brojeve. U tom slučaju, kada kopirate grafikona, zadržite povezane sa originalnoj Excel datoteci.

Da biste kreirali jednostavan grafikon ispočetka u programu Word, na kartici Umetni > Grafikon i izaberite željeni grafikon.

 1. Na kartici Umetni > Grafikon.

  Dugme „Grafikon“ u grupi „Ilustracije“ na kartici „Umetanje“ u programu Word
 2. Izaberite tip grafikona i kliknite dvaput na željeni grafikon.

  Dijalog „Umetanje grafikona“

  Savet: Za pomoć oko odlučivanja o tome koji grafikon je najbolji za vaše podatke, pogledajte dostupne tipove grafikona.

 3. U unakrsnoj tabeli koja se pojavljuje zamenite podrazumevane podatke svojim informacijama.

  Unakrsna tabela koja se pojavljuje kada se izabere željeni grafikon.

  Savet: Kada umetnete grafikon, pojavljuje se mala dugmad pored njegove gornjeg desnog ugla. Koristite dugme Dugme „Elementi grafikona“ Elementi grafikonada biste prikazali, sakrili ili oblikovali stvari kao što su Naslovi osa ili oznake podataka. Ili upotrebite dugme Dugme „Prilagodite izgled grafikona“ Stilovi grafikonada biste brzo promenili boju ili stil grafikona. Na dugme Filteri grafikona Dugme „Filteri grafikona“ je i napredniji opciju da prikazuje ili sakriva podatke u grafikonu.

 4. Kada završite, zatvorite unakrsnu tabelu.

 5. Po želji, koristite dugme Opcije rasporeda Dugme „Opcije rasporeda“ da biste rasporedili grafikon i tekst u dokumentu.

U Microsoft Word 2010, možete da umetnete mnoge vrste podataka grafikona i grafika, kao što je stubičasti grafikoni, linijski grafikoni, kružne grafikone, trakaste grafikone, oblasni grafikoni, XY grafikoni, Berzanski grafikoni, površinski grafikoni, prstenasti grafikoni, grafikoni sa mehurićima, i radarski grafikoni.

Napomene: 

 • Ne vidite grafikon koji želite u ovom članku?     Više informacija o različitim grafikone i grafikone možete da koristite, pogledajte dostupne tipove grafikona.

 • Želite da kreirate organizacioni dijagram?     Više informacija o tome kako da kreirate organizacioni grafikoni, pogledajte članak identifikacija programa koji se koristi za kreiranje organizacionog grafikona.

 • Ako Microsoft Excel 2010 nije instaliran na vašem računaru, nećete moći da iskoristite napredne podataka grafikona mogućnosti u Microsoft Office 2010. Umesto toga, kada kreirate nove podatke grafikona u Word 2010, otvoriće se Microsoft Graph.

Kako?

Slika ikone

Na kartici Umetanje, u grupi Ilustracije kliknite na dugme Grafikon.

Traka sistema Office 2010

Slika ikone

U dijalogu Umetanje grafikona kliknite na strelice da biste pregledali tipove grafikona.

Izaberite željeni tip grafikona i kliknite na dugme U redu.

Na raspolaganju vam je veliki izbor različitih grafikona u dijalogu „Umetanje grafikona“

Kad postavite pokazivač miša preko nekog tipa grafikona, ekranska napomena prikazaće njegovo ime.

Savet: Više informacija o tipovima grafikona potražite u članku Dostupni tipovi grafikona.

Slika ikone

Uredite podatke u Excel 2010.

Kada završite sa uređivanjem podataka, možete da zatvorite Excel.

Uzorak podataka za grafikon

Uzorak podataka na Excel radnom listu

Saveti

 • Da biste videli šta možete da dodate ili da promenite u grafikonu, u okviru Alatke za grafikone kliknite na kartice Dizajn, Raspored i Format, a zatim istražite grupe i opcije na svakoj kartici.

  Napomena: Ako ne vidite Alatke za grafikone, obavezno kliknite bilo gde unutar grafikona da biste ga aktivirali.

  Alatke za grafikone

 • Možete da pristupite funkcijama dizajna, rasporeda i oblikovanja koje su dostupne za određene elemente grafikona (kao što su ose grafikona ili legenda) tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na elemente grafikona.

Više informacija

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×