Dodavanje drugog pseudonima e-pošte za korisnika

Saradnici: Dajen Fiejdžel Bratislav Tomić
Poslednji put ažurirano: 23. februara 2018.

Ovaj članak je za Office 365 globalne administratore koji imaju pretplatu za preduzeća. Nije za kućne korisnike.

Primarna adresa e-pošte u usluzi Office 365 je obično adresa e-pošte koja je dodeljena korisniku pri kreiranju Office 365. Kada korisnik nekome pošalje e-poruku, njegova primarna adresa e-pošte se obično pojavljuje u polju Od u aplikacijama e-pošte. Oni mogu da povežu više od jedne adrese e-pošte sa svojim Office 365 za poslovni nalog. Ove dodatne adrese nazivaju se pseudonima.

Na primer, recimo da je Anina primarna adresa e-pošte ana@NodPublishers.com. Ona takođe želi da prima e-poštu na Ana.Milanković@NodPublishers.com i Prodaja@NodPublishers.com. Možete kreirati te pseudonime za nju i sve e-poruke koje se pošalju na te pseudonime ići će u Anino prijemno sanduče.

Možete napraviti najviše 400 pseudonima za jednog korisnika. Ne zahtevaju se dodatne naknade ili licence.

SAVET: Ako želite da više osoba upravlja e-poštom koja se pošalje na jednu adresu e-pošte kao što je info@NodPublishers.com ili prodaja@NodPublishers.com, kreirajte deljeno poštansko sanduče. Da biste saznali više, pogledajte članak Pravljenje deljenih poštanskih sandučića u usluzi Office 365.

Dodajte korisniku pseudonime za e-poštu

Morate imati administratorske dozvole u usluzi Office 365 da biste to uradili.

 1. Na portalu „Centar administracije“ idite na stranicu Aktivni korisnici ili odaberite stavke Korisnici > Aktivni korisnici.

  Ako koristite Office 365 Germany, idite na stranicu Aktivni korisnici.

  Ako koristite Office 365 kojim upravlja 21Vianet, idite na stranicu Aktivni korisnici.

 2. Na stranici Aktivni korisnici izaberite ime osobe koju želite da uredite.

 3. Sa desne strane, u redu Korisničko ime/pseudonimi e-pošte, odaberite stavku Uredi.

  VAŽNO: Ako dobijete poruku o grešci „Nije moguće pronaći parametar koji odgovara imenu parametra EmailAddresses“, to znači da usluzi Office 365 treba malo više vremena da završi podešavanje zakupca ili prilagođenog domena ako ste nedavno dodali neki. Proces instalacije može potrajati do 4 sata. Sačekajte malo dok se proces podešavanja ne završi, a zatim pokušajte ponovo. Ako se problem i dalje bude javljao, pozovite službu za podršku, i oni će obaviti kompletnu sinhronizaciju za vas.

 4. Na stranici Upravljanje adresama e-pošte, u polju za tekst u okviru Pseudonim otkucajte prvi deo novog pseudonima e-pošte. Ako ste dodali sopstveni domen u Office 365, možete odabrati domen za novi pseudonim e-pošte tako što ćete upotrebiti padajuću listu. Zatim odaberite Dodati.

  Važno: Ako ste kupili pretplatu na GoDaddy ili drugog partnera, da biste postavili novi pseudonim kao primarni, morate otići na GoDaddy/partnerski sistem za upravljanje.

  Savet:  Pseudonim e-pošte mora da se završava domenom iz padajuće liste. Da biste dodali drugo ime domena listi, pogledajte Dodavanje novih domena u Office 365.

  Okno „Uređivanje adresa e-pošte i korisničkog imena“ koje prikazuje primarnu adresu e-pošte i novi pseudonim koji treba dodati.

 5. Kada završite, odaberite stavku Sačuvaj.

 6. Sačekajte 24 časa da bi se novi pseudonimi popunili Office 365.

  Korisnik sada ima primarnu adresu i pseudonim. Sve poruke koje se pošalju na adresu Ana@NodPublishers.com i Prodaja@NodPublishers.com ići će u Anino prijemno sanduče.

  Ovaj korisnik ima primarnu adresu i dva pseudonima.

 7. Kada korisnik odgovori, adresa u polju Od biće njen primarni pseudonim e-pošte. Na primer, recimo da se poruka pošalje na Prodaja@NodPublishers.com i dospe u Anino prijemno sanduče. Kada Ana odgovori na poruku, njena primarna adresa e-pošte prikazaće se kao pošiljalac, a ne kao Prodaja@NodPublishers.com.

Da li ste dobili poruku „Nije moguće pronaći parametar koji odgovara imenu parametra EmailAddresses“?

Ako dobijete poruku o grešci „Nije moguće pronaći parametar koji odgovara imenu parametra EmailAddresses“, to znači da usluzi Office 365 treba malo više vremena da završi podešavanje zakupca ili prilagođenog domena ako ste nedavno dodali neki. Proces instalacije može potrajati do 4 sata. Sačekajte malo dok se proces podešavanja ne završi, a zatim pokušajte ponovo. Ako se problem i dalje bude javljao, pozovite službu za podršku, i oni će obaviti kompletnu sinhronizaciju za vas.

Da li ste kupili pretplatu GoDaddy ili drugog partnera?

Ako ste kupili pretplatu na GoDaddy ili drugog partnera, da biste postavili novi pseudonim kao primarni, morate otići na GoDaddy/partnerski sistem za upravljanje.

Takođe pogledajte

Pošaljite e-poštu sa druge adrese

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×