Dodavanje brojeva za praćenje potvrdama o poklonu i kuponima

Publisher za Microsoft 365, Publisher 2019, Publisher 2016, Publisher 2013, Publisher 2010

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Potvrde o poklonu i promotivne kupone mogu da reprodukujem važnu ulogu u marketinške strategije crtanjem nove i klijenti za svoje preduzeće. Međutim, kako možete da znam da li zaista rade će vam pomoći da Unapredite poslovanje? Da biste većina vremenom i budžet za marketing, potrebno je da pratite uspeh marketinških aktivnosti tako da možete da odredite koje marketinških taktike važe za koje klijente.

Najlakši način za praćenje pojedinih marketinških poteza kao što su potvrde o poklonu i kuponima je da biste dodali brojem za praćenje ili kôd svaki potvrde o poklonu ili kupona koju distribuirate. Kada o poklonu i kuponima iskorišćava, možete da koristite te brojeve za praćenje da biste snimili i razvrstavanje odgovora klijentima.

Ovaj članak objašnjava kako možete da dodate brojeve za praćenje u grupama od o poklonu i kuponima koje kreirate u programu Publisher.

Pristupi praćenju

Može potrajati nekoliko različitih pristupa kada uključujete informacije za praćenje u publikacijama. Na primer, možete da uradite nešto od sledećeg:

 • Dodavanje jedinstvenih brojeva poklon vaučeri     Pomoću jedinstvenog broja na svaki certifikat, možete da pratite kada poklonu iskorišćava, ko i za koji proizvod ili uslugu. Pored toga, tako što ćete dodati jedinstvenog broja možete obezbediti da o poklonu se duplira ili preuzeli više puta.

 • Dodavanje određenih kodova kupona za praćenje odgovora klijenata     Koristite različite šifre za različite marketinške poruke, oglasi ili promocije. Ovi kodovi omogućava da pratite kako klijenti saznali za vašu ponudu. Više vam Saznajte više o nacrtana koji je preduzeće i šta privlači pažnju klijenata, možete je bolje da usmerite buduće marketinške trudu.

Potvrda o poklonu sa jedinstvenim brojem za praćenje

Napomena: Možete da koristite isti metod kada treba da dodate redne brojeve u dopuštenja i tiketi za lutriju, fakture i bilo koji drugi tip publikacije.

Korak 1: Kreiranje izvora podataka koja navodi brojeva za praćenje

Da biste koristili za objedinjavanje pošte da biste kreirali grupu o poklonu i kuponima sa brojevima za praćenje, morate da podesite izvor podataka koji sadrži kolonu sa brojevima za praćenje. Ako planirate da biste dodali publikacijama samo brojeve za praćenje, kreirajte izvor podataka za brojeve za praćenje. Ako planirate da koristite za objedinjavanje pošte da biste umetnuli dodatne informacije u publikacijama, kao što su korisnička imena ili adrese, možete da dodate kolonu brojeva za praćenje na izvor podataka koji takođe navodi ime i adresu podatke koje želite da koristite.

Publisher, Excel, Access ili Outlook možete da koristite za kreiranje izvora podataka za objedinjavanje pošte projekat. Ako želite da kreirate veliku listu jedinstvenih uzastopnih brojeva da biste koristili kao šifre za o poklonu i kuponima praćenje, međutim, možete da koristite Excel za brzo kreiranje liste.

Korišćenje programa Excel da biste kreirali listu jedinstvenih brojeva za praćenje

 1. U programu Excel otvorite novom ili postojećem radnom listu.

 2. U prvu ćeliju u koloni gde želite da dodate brojeve za praćenje, upišite oznaku, kao što su Broj za praćenje, a zatim pritisnite taster ENTER da biste se premestili na red ispod.

 3. U drugu ćeliju u koloni, otkucajte broj za prvu brojem za praćenje u grupi. Na primer, otkucajte 1.000.

 4. U ćeliji ispod dodajte 1 na broj koji ste uneli u ćelije iznad, a zatim upišite taj broj. Na primer, otkucajte 1001.

  Time se uspostavlja šema za niz brojeva koji kreirate.

 5. Izaberite ćelije koje sadrže početne vrednosti.

 6. Prevucite popunu regulator Pokazivač za popunjavanje preko opsega ćelija koje želite da popunite.

 7. Kada kreirate onoliko brojeva za praćenje koliko vam je potrebno, sačuvajte datoteku.

Dodavanje unapred određenih praćenje kodova izvora podataka

Ako ste već razvili skup određeni kôd brojeve koje želite da koristite za praćenje i razvrstavanje odgovora klijentima, možete otkucati ove brojeve u koloni izvora podataka koje planirate da koristite za objedinjavanje pošte.

 1. U programu Excel otvorite novom ili postojećem radnom listu.

 2. Kliknite na prvu ćeliju u koloni gde želite da unesete podatke.

 3. Otkucajte oznaku, kao što su Praćenje kôd, a zatim pritisnite taster ENTER da biste se premestili na red ispod.

 4. Otkucajte šifru za praćenje, a zatim pritisnite taster ENTER da biste se premestili na red ispod.

 5. Ponovite sve dok ne upišete sve šifre za praćenje koje planirate da koristite.

  Napomena: Da biste kreirali više kopija potvrde o poklonu ili kupona koje imaju zajedničku određene praćenje kôda, možete uneti isti broj više puta u kolonu.

 6. Kada kreirate onoliko šifara za praćenje koliko vam je potrebno, sačuvajte datoteku.

Korak 2: Koristite Publisher da biste kreirali potvrde o poklonu ili kupon

Možete da kreirate potvrde o poklonu ili kupon pomoću programa Publisher pomoću potvrde o poklonu publikacije ili dizajniranjem poklonu od početka.

 • Da biste odabrali unapred dizajnirane publikacije, odaberite kategoriju o poklonu potvrde o poklonu predložak, a zatim otvorite, dizajnirate, i sačuvajte certifikata zasnovan na tom predlošku.

 • Da biste dizajnirali certifikat od početka, možete da pokrenete pomoću potpuno prazne publikacije ili da prilagodite postojeću publikaciju. Tipovi publikacija manjih, kao što su vizitkarte, razglednice i oznake mogu se prilagoditi će služiti kao kupone. Letke ili brošure mogu se prilagoditi za korišćenje kao poklon vaučeri. Više informacija potražite u članku Kreiranje publikacije u programu Publisher.

Korak 3: Korišćenje objedinjavanja pošte za dodavanje šifara za praćenje u publikaciju

Nakon što podesite listu brojeva za praćenje u izvoru podataka i dizajnirate publikaciju, spremni ste da objedinite listu brojeva za praćenje sa publikacije da biste kreirali grupu o poklonu i kuponima koji se prikazuje sa jedinstvenim brojem za praćenje.

Ovaj određeni objedinjavanje projekat uključuje četiri opšte korake:

 1. Povezivanje potvrde o poklonu ili kupon sa izvorom podataka.

 2. Umetanje polja podataka u publikaciju kao čuvar mesta za informacije o brojevima za praćenje.

 3. Pregled objedinjavanja za sužavanje obima raspored

 4. Štampanje objedinjene publikacije da biste kreirali ili odštampate grupu o poklonu i kuponima koji prikazuje brojeve za praćenje iz izvora podataka.

Povezivanje publikacije sa izvorom podataka

 1. Sačuvajte i zatvorite izvor podataka koji sadrži spisak brojeva za praćenje.

 2. Otvorite Publisher potvrda o poklonu ili kupon.

 3. Na kartici pošiljke , kliknite na meni za objedinjavanje pošte , a zatim izaberite stavku Čarobnjak za objedinjavanje pošte Step-by-Step.

 4. U oknu zadatka za objedinjavanje pošte , u okviru Kreiranje liste primalaca, izaberite stavku Koristi postojeću listu, a zatim kliknite na dugme sledeće: kreiranje ili se povežite sa liste primalaca.

 5. U dijalogu Izbor izvora podataka pronađite izvor podataka koji sadrži brojeve za praćenje, izaberite datoteku i zatim kliknite na dugme Otvori.

 6. Ako je izvor podataka u Excel radni list, sa liste u dijalogu Izbor tabele izaberite radni list koji želite.

 7. U dijalogu Primaoci objedinjene pošte možete da izaberete šifre za praćenje koje želite da uključite u objedinjavanje. Potvrdite izbor u poljima za potvrdu pored zapise koje želite da obuhvatite i opozovite izbor u poljima za potvrdu pored zapise koje želite da izuzmete.

  Ako želite da koristite samo određene stavke na listi, možete da filtrirate listu po određenom polju ili kriterijumu. Kada filtrirate listu, možete da koristite polja za potvrdu da biste uključili odnosno izuzeli zapise.

  Filtriranje stavki na listi

  1. Kliknite na strelicu pored naslova kolone stavke koju želite da filtrirate.

  2. Izaberite neku od sledećih stavki:

   • (Prazni) prikazuje sve zapise u kojima je odgovarajuće polje prazno.

   • (Nisu prazni) prikazuje sve zapise u kojima odgovarajuće polje sadrži informacije.

   • (Napredne) otvara dijalog filtriranje i sortiranje koje možete da koristite za filtriranje po više kriterijuma. Možete i da izaberete stavku Filtriraj u okviru stavke Pročistite listu primalaca u dijalogu Primaoci objedinjene pošte da biste otvorili dijalog Filtriranje i sortiranje.

    Savet: Ako izvor podataka sadrži zapise koji dele iste informacije, a postoji 10 ili manje jedinstvenih vrednosti u koloni, možete da filtrirate po određenim informacijama. Na primer, ako postoji više zapisa navodi Australiju kao zemlju/region, možete da filtrirate Australija.

    Dijalog Primaoci objedinjene pošte prikazuje samo naznačene zapise. Da biste ponovo prikazali sve zapise, izaberite stavku (sve)

  Sortiranje stavki na listi

  1. U dijalogu Primaoci objedinjene pošte kliknite na zaglavlje kolone stavke po kojoj želite da sortirate.

  2. Da biste brzo potvrdili ili opozvali izbor svih stavki, potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu naslova kolone.

  3. Da biste sortirali koristeći više kriterijuma, u okviru pročistite listu primalaca u dijalogu Primaoci objedinjene pošte kliknite na dugme Sortiraj . U dijalogu filtriranje i sortiranje izaberite kriterijume koje želite da sortirate.

 8. Kliknite na dugme U redu.

 1. Sačuvajte i zatvorite izvor podataka koji sadrži spisak brojeva za praćenje.

 2. Otvorite Publisher potvrda o poklonu ili kupon.

 3. U meniju Alatke , postavite pokazivač pošiljke i katalozii zatim kliknite na dugme za objedinjavanje pošte.

 4. U oknu zadatka za objedinjavanje pošte , u odeljku Kreiranje liste primalaca, izaberite stavku Koristi postojeću listu, a zatim kliknite na dugme sledeće: kreiranje ili se povežite sa liste primalaca.

 5. U dijalogu Izbor izvora podataka pronađite izvor podataka koji sadrži brojeve za praćenje, izaberite datoteku i zatim kliknite na dugme Otvori.

  Napomena: Podrazumevano, Publisher otvara fasciklu Moji izvori podataka prvi put. Ako ste sačuvali izvor podataka na lokaciji koja nije fascikla Moji izvori podataka , potražite lokaciju na kojoj ste sačuvali izvor podataka.

 6. Ako je izvor podataka u Excel radni list, sa liste u dijalogu Izbor tabele izaberite radni list koji želite.

 7. U dijalogu Primaoci objedinjene pošte možete da izaberete šifre za praćenje koje želite da uključite u objedinjavanje. Potvrdite izbor u poljima za potvrdu pored zapise koje želite da obuhvatite i opozovite izbor u poljima za potvrdu pored zapise koje želite da izuzmete.

  Ako želite da koristite samo određene stavke na listi, možete da filtrirate listu po određenom polju ili kriterijumu. Kada filtrirate listu, možete da koristite polja za potvrdu da biste uključili odnosno izuzeli zapise.

  Filtriranje stavki na listi

  1. Kliknite na strelicu pored naslova kolone stavke koju želite da filtrirate.

  2. Izaberite neku od sledećih stavki:

   • (Prazni) prikazuje sve zapise u kojima je odgovarajuće polje prazno.

   • (Nisu prazni) prikazuje sve zapise u kojima odgovarajuće polje sadrži informacije.

   • (Napredne) otvara dijalog filtriranje i sortiranje koje možete da koristite za filtriranje po više kriterijuma. Možete i da izaberete stavku Filtriraj u okviru stavke Pročistite listu primalaca u dijalogu Primaoci objedinjene pošte da biste otvorili dijalog Filtriranje i sortiranje.

    Savet: Ako izvor podataka sadrži zapise koji dele iste informacije, a postoji 10 ili manje jedinstvenih vrednosti u koloni, možete da filtrirate po određenim informacijama. Na primer, ako postoji više zapisa navodi Australiju kao zemlju/region, možete da filtrirate Australija.

    Dijalog Primaoci objedinjene pošte prikazuje samo naznačene zapise. Da biste ponovo prikazali sve zapise, izaberite stavku (sve)

  Sortiranje stavki na listi

  1. U dijalogu Primaoci objedinjene pošte kliknite na zaglavlje kolone stavke po kojoj želite da sortirate.

  2. Da biste brzo potvrdili ili opozvali izbor svih stavki, potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu naslova kolone.

  3. Da biste sortirali koristeći više kriterijuma, u okviru pročistite listu primalaca u dijalogu Primaoci objedinjene pošte kliknite na dugme Sortiraj . U dijalogu filtriranje i sortiranje izaberite kriterijume koje želite da sortirate.

 8. Kliknite na dugme U redu.

 9. Na dnu okna zadataka za objedinjavanje pošte , kliknite na dugme sledeće: Kreiranje objedinjene publikacije.

Umetanje polja podataka u publikaciju

Nakon što publikaciju povežete sa izvorom podataka koji želite da koristite, možete da umetnete polje podataka u publikaciji na lokaciji na kojoj želite da se pojavi na broj za praćenje.

 1. U oknu zadatka za objedinjavanje pošte , u okviru priprema publikacije, kliknite na polje broja za praćenje podataka, a zatim je prevucite na željenu lokaciju na potvrda o poklonu.

 2. Ako želite da umetnete polja podataka za dodatne informacije u izvoru podataka, kao što su korisnička imena ili adrese, prevucite imena tih polja u publikaciji.

 3. Ako želite da primenite oblikovanje polja podataka da biste promenili izgled objedinjenih podataka, izaberite polje, kliknite na karticu Oblikovanje i izaberite željene opcije.

 4. Na dnu okna zadataka za objedinjavanje pošte , kliknite na dugme sledeće: Kreiranje objedinjene publikacije.

 5. Čuvanje publikacije.

 1. U publikaciji za objedinjavanje pošte, kliknite na mesto na koje želite da umetnete polje broja za praćenje podataka. Možda ćete prvo morati da kreirate okvir za tekst za lokaciju polja podataka ako već ne postoji.

 2. U oknu zadatka za objedinjavanje pošte , na listi u okviru priprema publikacije, pronađite ime polja koje odgovara na naslov kolone na listi brojeva za praćenje u izvoru podataka. Na primer, ako ste koristili Za praćenje utrnuoovaj kao naslov kolone na listi brojeva za praćenje u unakrsnoj tabeli, pronađite Broj za praćenje. Prevucite polje broja za praćenje u okvir za tekst koji ste kreirali za njega.

 3. Ako želite da umetnete polja podataka za dodatne informacije u izvoru podataka, kao što su korisnička imena ili adrese, prevucite imena tih polja u publikaciji.

 4. Ako želite da primenite oblikovanje polja podataka da biste promenili izgled objedinjenih podataka, izaberite polje, kliknite na dugme Font u meniju Oblikovanje i zatim izaberite željene opcije.

 5. Kad umetnete sva polja podataka, sačuvajte publikaciju.

Pregled objedinjavanja

Pre nego što dovršite objedinjavanje, Pregledajte rezultate objedinjavanja da biste se uverili da se brojevi za praćenje će prikazati onako kako želite da u publikacijama. Možete da pregledate objedinjavanje na dva načina: dok su da pročišćavanje rasporeda da biste pregledali raspored pojedinačnih kupona ili potvrda o poklonu ili kada ste spremni za štampanje, da biste pregledali raspored kupona ili potvrda o poklonu na odštampanom radnom listu.

 1. Na kartici pošiljke izaberite stavku Pregledaj rezultate.

 2. Kliknite na dugme za navigaciju dugmad Dugme „Napred“ Dugme „Nazad“ da biste videli kako ostale stavke iz izvora podataka izgledaju u publikaciji.

Pregled rasporeda kupona ili potvrda o poklonu

Informacije iz prvog zapisa izvora podataka ispunjavaju polja za podatke. Možete da koristite dugmad za navigaciju da biste pregledali informacije iz ostalih zapisa izvora podataka.

 1. U oknu zadatka za objedinjavanje pošte , kliknite na dugme za navigaciju dugmad Dugme „Napred“ Dugme „Nazad“ da biste videli kako ostale stavke iz izvora podataka izgledaju u publikaciji.

  Ne možete da uređujete vaše stavke izvora podataka, ali možete da oblikujete, premestite ili izbrišete podatke tako što ćete oblikovanja, premeštanje ili brisanje polja sa podacima.

 2. Ako se brojevi prikazuju odsečene, podesite oblikovanje i raspored publikacije. Na primer, možda ćete morati da biste povećali veličinu okvira za tekst koji sadrži polje podataka za broj za praćenje ili možda ćete morati da biste smanjili veličinu fonta polja podataka.

 3. Ako ste zadovoljni preglede, na dnu okna zadatka kliknite na dugme sledeće: Kreiranje objedinjene publikacije.

Pregled odštampanog lista

Možete da učinite konačnu proveru objedinjene publikacije pre štampanja tako što ćete pregledati objedinjavanja.

 1. U meniju Datoteka izaberite stavku Podešavanje štampanja.

 2. U dijalogu Podešavanje parametara za štampu kliknite na više stranica po listu, a zatim kliknite na dugme u redu.

 3. U oknu zadatka za objedinjavanje pošte , u okviru Kreiranje objedinjene publikacije, izaberite stavku Pregled pre štampanja da biste se uverili da su informacije pravilno poravnate na listu o poklonu i kuponima.

 4. Kliknite na dugme Zatvori da biste zatvorili prozor pregleda pre štampanja.

Štampanje objedinjene publikacije

 1. U oknu zadatka za objedinjavanje pošte , u okviru Kreiranje objedinjene publikacije, kliknite na dugme Odštampaj.

 2. Na stranici za Štampanje , pregled raspored štampanja, izaberite željene opcije štampanja i zatim kliknite na dugme Odštampaj.

 1. U oknu zadatka za objedinjavanje pošte , u okviru Kreiranje objedinjene publikacije, kliknite na dugme Odštampaj.

 2. U dijalogu Štampanje , izaberite željene opcije štampanja i zatim kliknite na dugme u redu.

 3. U meniju datoteka izaberite stavku Sačuvaj da biste sačuvali publikaciju.

  Napomena: Imajte na umu da ono što čuvate nije skup kupona ili poklonu koji ste odštampane. Umesto toga, čuvate publikaciju sa vezom za izvor podataka i poljima čuvara mesta. Ako sačuvate publikaciju, možete brzo da kreirate drugi skup kupona ili potvrda o poklonu kada bude potrebno. Publikacija zadržava vezu sa izvorom podataka koje ste povezali tako da možete možete odmah da pređete na korak.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×