Dodajte veze koje sadrže razmake u e-poruke

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft Windows podržava dugačka imena datoteka, kao i razmake. Međutim, ako u e-poruku dodate vezu do datoteke sa imenom koje sadrži razmake, Microsoft Outlook će skratiti vezu na prvom razmaku. Ako se prvi razmak odnosi na mrežnu putanju ili lokaciju datoteke, veza će biti skraćena na tom mestu.

Na primer, ako u telu poruke otkucate \\deljenimrežniresurs\Februarski izveštaj o troškovima.xls, Outlook će u vezu konvertovati samo prvi deo teksta, kao u sledećem primeru:

\\deljenimrežniresurs\februarski

Ovo nije važeća veza do datoteke.

Koristite otvoreni i zatvoreni „ševron“ znak kako biste sačuvali razmake u tekstu veze, kao u sledećim primerima:

< \\networkshare\February troškovima.xls > ili < http://www.contoso.com/finance/February troškovima.xls >

Outlook kao deo te veze uključuje ceo tekst koji se nalazi unutar „ševron“ znakova, a primalac u celosti dobija vezu do datoteke.

Napomena: Ako ste umetnuli vezu pomoću komande " hiperveza ", bez skraćenje dolazi. U novoj poruci, na kartici Umetanje , u grupi veze kliknite na vezu (ako koristite Outlook 2016) ili hipervezu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×