Dobro došli u program Outlook with Business Contact Manager

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft Menadžer za poslovne kontakte za Outlook je moćna funkcija za upravljanje klijentima i kontaktima koja može da poboljša efikasnost vaše prodaje, marketinga i rada korisničke službe.

Sa potpuno novim interfejsom, novim alatkama za upravljanje projektima i alatkama marketinga, kao i moćnim opcijama prilagođavanje, Menadžer za poslovne kontakte za Outlook vam omogućava da upravljate svim informacijama o klijentima organizacije u okviru programa Outlook koji već koristite za e-poštu i planiranje.

Čarobnjak za pokretanje će vas voditi kroz proces podešavanja baza podataka Menadžera za poslovne kontakte, bilo da ste novi korisnik ili ste izvršili nadogradnju sa prethodne verzije.

Ako ne planirate da koristite Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, pogledajte članak Uključivanje isključivanje Menadžera za poslovne kontakte za Outlook kasnije u ovoj temi.

Koje opcije treba odabrati?

Na stranici Dobro došli izaberite neku od sledećih opcija.

Kliknite na dugme Express da biste kreirali novu bazu podataka ili koristite postojeću bazu podataka koja se nalazi na vašem računaru.

Izaberite ovu opciju ako ste novi korisnik i želite da kreirate novu, praznu bazu podataka ili ako vršite nadogradnju sa starije verzije programa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook .

Čarobnjak će pretražiti postojeće baze podataka na vašem računaru i sa njima postupiti na sledeći način:

  • Ako na vašem računaru ne postoji nijedna baza podataka, Menadžer za poslovne kontakte za Outlook kreira praznu bazu podataka i imenuje je „MSSmallBusiness“.

  • Ako na vašem računaru postoji jedna baza podataka, Menadžer za poslovne kontakte za Outlook se povezuje sa njom.

  • Ako na vašem računaru postoji više baza podataka, Menadžer za poslovne kontakte za Outlook od vas traži da izaberete bazu podataka koju želite da koristite. Obavezno izaberite verziju baze podataka u programu Business Contact Manager koja odgovara verziji programa Microsoft Office koju koristite.

  • Ako postoji baza podataka koja potiče iz prethodne verzije programa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, ona se prenosi u verziju koja će funkcionisati sa programom Menadžer za poslovne kontakte za Outlook 2013. U toku migracije pravi se rezervna kopija postojeće baze podataka na lokaciji Documents\My Business\Backups, a podaci se prenose u novu kopiju baze podataka..

Savet: Različitu bazu podataka možete kreirati ili izabrati u bilo kom trenutku u toku korišćenja programa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook.

Kliknite na dugme Prilagođeno da biste kreirali novu bazu podataka ili sami odabrali bazu podataka

Izaberite ovu opciju ako želite da kreirate novu bazu podataka ili da se povežete sa postojećom, uključujući bazu podataka koja se nalazi na drugom računaru.

Napomena: Da biste se povezali sa udaljena baza podataka, ona mora da se deli i njen vlasnik mora da vam odobri pristup njoj.

Ako ne želite da koristite program Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, kliknite na dugme Prilagodi. Možete onemogućiti funkciju na sledećoj stranici čarobnjaka.

Kada kliknete na dugme Prilagođena, možete da izvršite sledeće radnje:

  • Otkucajte ime nove baze podataka.

  • Odaberite postojeću bazu podataka koja se nalazi na računaru.

  • Navedite ime udaljenog računara, a zatim kliknite na ime baze podataka koja se deli sa vama.

Isključivanje programa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook

Ako ne želite da koristite Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, kliknite na dugme Prilagođena na sledećoj stranici čarobnjaka i videćete opciju za onemogućavanje.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×