Dobro došli u Outlook.com

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koristite Outlook.com za pristup e-pošti, kontaktima, kalendarima i zadacima sa bilo kog mesta. Treba vam samo pristup internetu.

Prijavite se u Outlook.com pomoću Microsoft naloga, uključujući Outlook.com, Live, Hotmail ili MSN nalog e-pošte. Imate problema s pristupanjem nalogu? Pogledajte članak Kako da se prijavim ili odjavim sa Outlook.com naloga.

Napomena: Outlook.com se trenutno ažurira. Neki korisnici će i dalje videti klasičnu verziju dok ne dovršimo ažuriranje, a drugi će videti novo iskustvo rada u programu Outlook.com.

Koju verziju programa Outlook.com koristite?

Uputstva su malo drugačija u zavisnosti od toga da li koristite novu ili klasičnu verziju usluge Outlook.com. Odaberite verziju koju koristite da biste videli uputstva koja se odnose na vas.

AKO VAŠE POŠTANSKO SANDUČE IZGLEDA KAO...

Snimak ekrana gornjeg levog ugla Outlook.com beta poštanskog sandučeta

Pročitajte članak Uputstva za novu verziju usluge Outlook.com.

AKO VAŠE POŠTANSKO SANDUČE IZGLEDA KAO...

Snimak ekrana gornjeg levog ugla klasičnog Outlook.com poštanskog sandučeta

Pogledajte Uputstva za klasičnu verziju usluge Outlook.com.

Uputstva za novi Outlook.com

Kada se prijavite u Outlook.com, idete pravo u prijemno sanduče.

Snimak ekrana interfejsa „Pošta“

Blokiraj

Opis

Radnje

1

Poruka

Kreirajte novu poruku izborom stavke Nova poruka.

2

Spisak fascikli

Spisak sadrži fascikle iz poštanskog sandučeta. Može da sadrži i druge fascikle kao što su Omiljene i Arhiva.

Odaberite stavku Razvij Razvij da biste prikazali listu Fascikle ili odaberite stavku Skupi Skupi da biste ga sakrili.

Kliknite desnim tasterom miša na postojeću fasciklu i izaberite stavku Napravite novu potfasciklu.

Da biste saznali više o dostupnim fasciklama pročitajte članak Rad sa fasciklama sa porukama u usluzi Outlook.com.

3

Polje za pretragu

U polju Pretraga otkucajte ime ili adresu e-pošte osobe ili ključnu reč koju želite da potražite i pritisnite taster Enter ili kliknite na dugme Ikona „Pretraga“. .

Snimak ekrana prikazuje polje „Upit za pretragu“ u usluzi Outlook.com.

4

Lista poruka

Navedene su poruke u trenutnoj fascikli. Može se prikazati i vizuelno upozorenje da je poruka nepročitana, sadrži prilog ili je označena zastavicom.

U vrhu liste poruka možete da odaberete način na koji želite da prikažete listu.

Izaberite stavku Filtriranje i odaberite neku od sledećih opcija: Sve, Nepročitano, Za mene, Označeno zastavicom ili Sortiraj po.

Svaka poruka ima i malu traku sa alatkama. Za svaku poruku možete da koristite komande Izbriši, Označi kao nepročitano, Označi poruku zastavicom ili da je zakačite da biste je zadržali na vrhu fascikle.

5

Okno za čitanje

Poruka ili razgovor koje odaberete pojaviće se u oknu za čitanje. Koristite komandnu traku iznad okna za čitanje za izvršavanje uobičajenih radnji kao što su brisanje, arhiviranje, brisanje, premeštanje e-poruka ili kategorizovanje.

Snimak ekrana prikazuje komandnu traku koja se pojavljuje u oknu za čitanje sa opcijama za uobičajene radnje kao što su brisanje, arhiviranje i prelazak na.

Izaberite stavku Više Ikona „Još“ da biste videli dodatne radnje – na primer, opciju Odštampaj za poruku. Da biste saznali više o štampanju, pročitajte članak Štampanje e-poruka i kalendara u usluzi Outlook.com.

Pratite zakazane obaveze, sastanke ili druge događaje sa bilo kog mesta. Dodajte, uređujte ili brišite događaje pomoću dnevnog, sedmičnog ili mesečnog prikaza. Više informacija o radu sa kalendarima u usluzi Outlook.com potražite u temi Korišćenje kalendara u usluzi Outlook.com.

Napomena: Trenutno nije moguće pretraživati kalendar u beta verziji usluge Outlook.com. Uskoro će biti dostupno ažurirano iskustvo pretrage.

Snimak ekrana interfejsa „Kalendar“

Blokiraj

Opis

Radnje

1

Novi događaj

Napravite novi događaj izborom stavki Novi događaj. Zatim dodajte informacije o događaju.

2

Moji kalendari

U okviru Kalendari, Moj kalendar je podrazumevani izbor i prikazuje kalendar u prikazu meseca. Možete da se pomerate unapred ili unazad kroz mesece kalendara koristeći strelice iznad kalendara.

Možete da dodate druge kalendare, na primer kalendar praznika, tako što ćete izabrati stavku Otkrijte kalendare u oknu s leve strane. Kad dodate novi kalendar, možete da odaberete da li želite da ga prikažete tako što ćete potvrditi ili opozvati izbor opcije kalendara.

Ako odlučite da ne želite kalendar koji ste napravili, kliknite desnim tasterom miša na kalendar i izaberite stavke Ukloni > Izbriši.

3

Ostali kalendari

U datom trenutku možete pregledati više od jednog kalendara, dodati kalendare i izabrati kalendar koji će se prikazati ili napraviti nove kalendare.

4

Opcije prikaza

Odaberite prikaz kalendara: Dan, Radna sedmica, Sedmica ili Mesec. Da biste se vratili na današnji datum, izaberite stavku Danas na levoj strani komandne trake iznad kalendara.

5

Okno kalendara

Izaberite određeni dan u kalendaru i sve zakazane obaveze ili događaji planirani za taj dan prikazaće se u ovoj oblasti. Možete i da izaberete dan ili vremenski interval i da napravite novu zakazanu obavezu ili događaj.

Koristite stranicu „Osobe“ da biste pronašli, prikazali, napravili i uređivali kontakte i spiskove kontakata. Da biste saznali više o upravljanju kontaktima u usluzi Outlook.com, pogledajte članak Pravljenje, prikazivanje i uređivanje kontakata i spiskova kontakata u usluzi Outlook.com.

Snimak ekrana interfejsa „Osobe“

Blokiraj

Opis

Radnje

1

Polje za pretragu

Počnite da kucate u polju za pretragu da biste pronašli kontakt ili spisak kontakata.

2

Traka sa alatkama

Snimak ekrana prikazuje opcije koje su dostupne na komandnoj traci „Osobe“, uključujući „Novi kontakt“, „Uredi“, „Izbriši“, „Dodaj u omiljene lokacije“ i „Upravljaj“.

 • Napravite novi kontakt tako što ćete izabrati stavku Novi kontakt.

 • Napravite novi spisak kontakata tako što ćete izabrati strelicu pored stavke Novi kontakt, a zatim Novi spisak kontakata.

Dodajte kontakt u omiljene stavke tako što ćete izabrati kontakt na spisku, a zatim izabrati stavku Dodaj u omiljene. Kada dodate nekoga kao omiljenu osobu u stavku Osobe, pojaviće se u okviru Omiljene osobe u fascikli Pošta i obrnuto, pod uslovom da kontakt ima adresu e-pošte.

Da biste uvezli kontakte iz drugih usluga e-pošte, izvezli kontakte ili obrisali duplirane kontakte, izaberite neku od opcija iz menija Upravljanje.

3

Moji kontakti u oknu sa leve strane

Omiljene stavke: Prikazuje kontakte koje ste dodali kao omiljene, u fascikle Osobe ili Pošta.

Svi kontakti: Prikazuje kontakte iz svih fascikli.

Svi spiskovi kontakata: Prikazuje spiskove kontakata iz svih fascikli.

Kontakti u okviru Fascikle: Ovo je podrazumevana fascikla za kontakte i spiskove kontakata. Izaberite stavku Nova fascikla da biste napravili više fascikli.

4

Središnje okno sa spiskom kontakata

Prikazuje kontakte ili spiskove kontakata u zavisnosti od toga šta ste izabrali u oknu s leve strane. Izaberite kontakt ili spisak kontakata da biste prikazali detalje na kontakt kartici s desne strane. Možete da izaberete i više kontakata – na primer da biste poslali e-poruku izabranim kontaktima.

Za kontakte možete da izaberete meni Filtriranje u gornjem desnom uglu da biste izabrali šta želite da se prikazuju na spisku i kako da se sortira.

5

Kontakt kartica

Pogledajte ili uredite informacije o kontaktu ili spisku kontakata.

Obratite se nekoj osobi direktno pomoću opcija Započni ćaskanje ili Pošalji e-poštu.

Uputstva za klasičnu verziju usluge Outlook.com

Outlook

Kada se prijavite u Outlook.com, idete pravo u prijemno sanduče.

Glavne komponente aplikacije „Pošta“

Blokiraj

Opis

Radnje

1

Poruka

Kreiranje nove poruke izborom stavke Dugme „Novo“ i strelica nadole .

2

Spisak fascikli

Spisak sadrži fascikle iz poštanskog sandučeta. Može da sadrži i druge fascikle kao što su Omiljene i Arhiva.

Saveti: 

 • Odaberite stavku Razvij Razvij da biste prikazali spisak Fascikle ili odaberite stavku Skupi Skupi da biste ga sakrili.

 • Kliknite desnim tasterom miša na postojeću fasciklu i izaberite stavku Napravi novu potfasciklu.

Da biste saznali više o dostupnim fasciklama pročitajte članak Rad sa fasciklama sa porukama u usluzi Outlook.com.

3

Polje za pretragu

U polje Pretraga e-pošte i osoba unesite koga (ime osobe) ili šta (temu) želite da potražite i izaberite stavku Pretraga .

4

Lista poruka

Navedene su poruke u trenutnoj fascikli. Može se prikazati i vizuelno upozorenje da je poruka nepročitana, da sadrži prilog ili da je označena zastavicom.

Na vrhu liste poruka možete da podesite način na koji želite da pregledate listu.

Izaberite Svi strelicu nadole, a zatim odaberite opciju u okviru stavke Filter, Sortiraj po ili Prikaži kao.

Svaka poruka ima i malu traku sa alatkama Označite poruku za brisanje, kao nepročitanu, zastavicom, zakačite je na vrh . Za svaku izabranu poruku možete da koristite komande Izbriši, Označi kao nepročitano, Označi poruku zastavicom ili da je zakačite da biste je zadržali na vrhu fascikle.

5

Okno za čitanje

Poruka ili razgovor koje odaberete pojaviće se u oknu za čitanje. Koristite komandnu traku iznad okna za čitanje za izvršavanje uobičajenih radnji kao što su brisanje, arhiviranje, čišćenje ili premeštanje e-poruka.

Outlook.com komandna traka koja se pojavljuje kada je poruka izabrana

Možete da izaberete stavku Više Ikona „Još“ da biste pristupili dodatnim radnjama – na primer, opciju za dodelu poruke kategoriji ili opciju Odštampaj za poruku. Da biste saznali više o štampanju poruka, pročitajte članak Štampanje e-poruka i kalendara u usluzi Outlook.com.

Kalendar

Pratite zakazane obaveze, sastanke ili druge događaje sa bilo kog mesta -dokle god imate pristup Internet. Dodajte, uređujte ili brišite događaje pomoću dnevnog, sedmičnog ili mesečnog prikaza. Više informacija o radu sa kalendarima u programu Outlook.com potražite u temi Korišćenje kalendara u programu Outlook na vebu.

Koristite kalendar kako biste upravljali sastancima i drugim događajima.

Blokiraj

Opis

Radnje

1

Pretraga kalendara

Počnite da kucate ime osobe ili događaja da biste pronašli sastanak ili zakazanu obavezu koja sadrži određeni kontakt ili naslov događaja, a zatim izaberite stavku Pretraga .

2

Novi događaj

Kreirajte novi događaj tako što ćete kliknuti na Dugme „Novo“ i strelica nadole strelicu nadole, a zatim izaberite stavku Događaj kalendara. Zatim dodajte informacije o događaju u obrascu Detalji.

3

Moji kalendari

U okviru stavke Moj kalendar, Kalendar je podrazumevani izbor i prikazuje kalendar u prikazu Mesec. Možete da se pomerate unapred Pomeri napred (strelica nadesno) ili unazad Pomeranje unazad (strelica nalevo) kroz mesece kalendara.

U prikazu Mesec, trenutni datum uvek je markiran – tamnim senčenjem. Ako izaberete drugi datum u tom prikazu, takođe je istaknut i blago osenčen.

Možete da dodate kalendar u okviru stavke Moj kalendar. Kliknite desnim tasterom miša na stavku Moj kalendar > Novi kalendar i kreirajte novi kalendar da biste ga koristili na primer za određeni projekat ili za praćenje ličnih zakazanih obaveza. Ako odlučite da ne želite kalendar koji ste napravili, izaberite kalendar, kliknite desnim tasterom miša i izaberite stavku Izbriši > Da.

Možete i na komandnoj traci da kliknete na strelicu nadole Dodaj kalendar, a zatim izaberite stavku Kalendar rođendana, Kalendar praznika ili drugu opciju kalendara. Kada na primer dodate kalendar Rođendan, prikaz može da se uključi i isključi. Samo kliknite desnim tasterom miša na dugme Moji kalendari i izaberite svoju opciju.

4

Ostali kalendari

Možete da vidite više kalendara istovremeno. Dodajte kalendare drugih osoba i izaberite koji će se prikazati. Takođe možete da napravite nove kalendare ili nove grupe kalendara.

5

Opcije prikaza

Odaberite prikaz kalendara: Dan, Radna sedmica, Sedmica, Mesec ili Danas.

6

Okno kalendara

Izaberite određeni dan u kalendaru i sastanak ili događaj planiran je za taj dan prikazaće se u ovoj oblasti. Možete i da dva puta kliknete na dan ili vremenski interval i da napravite novi sastanak ili događaj.

Deljenje kalendara

U usluzi Outlook.com možete da delite kalendar ili da ga odštampate. Počnite tako što ćete izabrati radnju na komandnoj traci.

Komandna traka kalendara za Outlook.com

 1. Izaberite stavku Deli, otkucajte ime osobe sa kojom želite da delite kalendar u polju Deli sa, a zatim izaberite stavku Deli.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako se osoba automatski podudara sa nekim sa spiska kontakata, njihova adresa e-pošte se pojavljuje i možete je odabrati.

  • Ako osoba čije ime ste otkucali nije na spisku kontakata, otkucajte adresu e-pošte, a zatim izaberite stavku Deli

 3. Kada identifikujete sve osobe sa kojima želite da delite kalendar, kliknite na dugme Gotovo.

Svaka osoba sa kojom odaberete da delite kalendar primiće poziv e-poštom. Primalac ima opciju da izabere vezu Dodaj ovaj kalendar za prikaz teme, lokacije, dostupnosti i beležaka da bi dobio pristup kalendar koji želite da delite.

Opcije – kao što su oblikovanje – dostupne u dijalogu Štampanje mogu se razlikovati zavisno od izabranog prikaza kalendara.

Štampanje kalendara

U usluzi Outlook.com možete da delite kalendar ili da ga odštampate. Počnite tako što ćete izabrati radnju na komandnoj traci.

Komandna traka kalendara za Outlook.com

 1. Kliknite na dugme Odštampaj.

  Napomena: Pregleda se prikaz kalendara koji imate na ekranu.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako je kalendar koji se pregleda ono što želite da odštampate, izaberite stavku Odštampaj.

  • Ako želite drugi kalendar, u padajućem meniju Prikaz izaberite novi prikaz kalendara, a zatim izaberite stavku Odštampaj.

Pratite stvari koje treba da obavite ili prikazujte i pratite poruke označene zastavicom u e-pošti koje su povezane sa stavkom radnje. Da biste saznali više o upravljanju zadacima u programu Outlook.com, idite na temu Korišćenje zadataka u programu Outlook na vebu.

Upravljajte zadacima.

Blokiraj

Opis

Radnje

1

Upravljajte zadacima

Komandna traka „Zadaci“ za Outlook.com

Komandnu dugmad možete da koristite kako biste izvršili radnje za upravljanje zadacima. Možete da napravite novi zadatak ili izbrišete postojeći, dodelite zadatak kategoriji, priložite ukrasnu oznaku (ikonu) zadatku ili da označite zadatak kao dovršen.

Izaberite Pravljenje novog zadatka da biste napravili novi zadatak i zatim u obrascu zadatka popunite detalje po potrebi.

Obrazac sa detaljima zadatka u usluzi Outlook.com

2

Moji zadaci

Kada prvi put proširite podrazumevanu fasciklu Moji zadaci, pronaći ćete dve ugrađene fascikle:

 • Stavke i zadaci označeni zastavicom
  Navodi zadatke koje ste napravili i označili zastavicom. Sve e-poruke koje ste označili zastavicom u prijemnom sandučetu takođe su na listi.

  Napomene: 

  • Možete da koristite radnjuOdgovori na– između ostalog – na e-poruke označene zastavicom na listi Stavke i zadaci označeni zastavicom . Izaberite e-poruku i izaberite radnju na komandnoj traci ili kliknite na strelicu nadole pored stavke Odgovori svima i izaberite stavku sa liste opcija.

  • Outlook.com komandna traka za označene e-poruke u fascikli „Stavke označene zastavicom“ i na listi zadataka

 • Zadaci
  Navodi zadatke koje pravite tako što ćete izabrati.

Možete da napravite nove fascikle. Kliknite desnim tasterom miša na stavku Moji zadaci > Napravi novu fasciklu, a zatim imenujte novu fasciklu. Nova fascikla će se pojaviti ispod fascikle Zadatak.

Sve fascikle koje napravite možete da preimenujete ili izbrišete. Kliknite desnim tasterom miša da uradite nešto od toga.

3

Lista zadataka

Navodi zadatke koje ste napravili.

Možete da koristite filter –Sve, Aktivno, Kasni ili Dovršeno– da biste odlučili kako su zadaci predstavljeni na listi Zadaci. Kliknite na strelicu nadole pored trenutne stavke FilterSve, Aktivno, Kasni ili Dovršeno . Ako želite, izaberite drugi Filter, a zatim izaberite opcije Sortiraj po i Rasporedi.

Odaberite način filtriranja, sortiranja i redosled zadataka na listi „Zadaci“ u usluzi Outlook.com

Ako se zadatak bliži datumu završetka, videćete mali simbol sata pored zadatka. Ako ne završite zadatak do određenog datuma, videćete da je zadatak označen kao Kasni.

4

Detalji zadatka

U opciji Zadaci, izaberite zadatak koji ste napravili i prikažite detalje o njemu. U oknu sa detaljima izaberite Uredi i promenite detalje o zadatku. Uverite se da ste sačuvali promene koje napravite.

Ako kliknete na strelicu nadole pored stavke Uređivanje, možete da izbrišete zadatak, kategorizujete ga, dodate ukrasnu oznaku ili jednostavno otvorite u zasebnom prozoru.

Takođe pogledajte

Pravljenje, izmena ili brisanje poziva za sastanak ili obaveze u usluzi Outlook.com

Kreiranje, prikaz i uređivanje kontakata i spiskova kontakata u usluzi Outlook.com

Koristite zadatke u usluzi Outlook.com

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×