Dobro došli u OneDrive za Windows 8.1

Dobro došli u OneDrive za Windows 8.1

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak se odnosi na OneDrive u operativnim sistemima Windows 8 ili Windows 8.1.

Ako koristite drugu verziju operativnog sistema, pogledajte pomoć za OneDrive.

OneDrive je besplatno skladište na mreži, nalik na dodatni čvrsti disk, koje je dostupno i na svim uređajima koje koristite. Tako, kad dodate datoteku u OneDrive, ona uvek ostaje uz vas bez obzira na to da li ste na PC, Mac ili tablet računaru ili na telefonu.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Savet: Ovo je jedan od nekoliko video zapisi će vam pomoći da počnete da koristite OneDrive. Pogledajte više u video zapisi obuke za OneDrive.

Prvo dodajte datoteke u OneDrive

Postoji nekoliko načina za dodavanje datoteka u OneDrive, tako da će dokument ili fotografija uvek biti uz vas.

Savet: Sve od sledećih opcija – uključujući OneDrive aplikacije, koja je ugrađena u Windows 8.1 i na Veb lokaciji OneDrive – povezivanje istu stvar. Tako da datoteka se zadržavaju na jednom mestu, koje ne možete da dođete do na nekoliko načina.

Kopiranje datoteke u aplikaciji OneDrive

 1. Otvorite aplikaciju OneDrive iz Start menija, a zatim otvorite ili napravite fasciklu u koju želite da dodate datoteku.

 2. Prevucite nagore sa donje ivice ili kliknite desnim tasterom da biste videli komande za aplikaciju, a zatim dodirnite stavku Dodaj datoteke ili kliknite na nju.

 3. Pronađite datoteku koju želite da kopirate, dodirnite ili kliknite na dugme da biste ga izabrali, a zatim dodirnite ili kliknite na dugme Kopiraj u OneDrive. Kopirati datoteku, tako da ostaje na Računaru.

Premeštanje velikog broja datoteka ili čitavih fascikli

 1. Otvorite „Istraživač datoteka“ na računaru i potražite stavke (datoteke ili cele fascikle) na računaru koje želite da premestite.

 2. Prevucite ih sa liste datoteka sa desne strane stavke OneDrive na listu fascikli sa leve strane. Otpustite ih u OneDrive ili jednu od fascikli u usluzi OneDrive.

  Prevlačenje datoteka u OneDrive

  Savet: Prevlačenje premešta stavku sa računara u OneDrive. Da biste kopirali stavku (tako da ona ostane na računaru), pritisnite i zadržite taster Ctrl dok je prevlačite.

Otpremanje datoteka na OneDrive.com

 1. Prijavite se na OneDrive.com sa Microsoft nalogom i otvorite fasciklu u koju želite da dodate datoteku.

 2. Na gornjoj komandnoj traci dodirnite dugme Otpremi ili kliknite na njega.

  Otpremanje datoteka ili slika u OneDrive

 3. Potražite stavku koju želite i kliknite na dugme Otvori. Stavka se kopira u OneDrive, tako da će ostati i na računaru.

Sačuvajte Office dokumente direktno na OneDrive

 1. Iz otvorene Office datoteke (Word dokumenta, PowerPoint prezentacije ili Excel radne sveske) kliknite na stavke Datoteka > Sačuvaj kao ili ih dodirnite.

 2. U okviru Sačuvaj kao dodirnite dvaput ili dvaput kliknite na stavku OneDrive.

 3. Potražite fasciklu u koju želite da dodate datoteku, zatim kliknite na dugme Otvori. Na taj način nećete sačuvati kopiju datoteke i na računaru osim ako je ne sačuvate i na računaru.

Preuzimanje datoteka iz usluge OneDrive i rad na njima

OneDrive čuva datoteka kao što su drugi čvrsti disk na Računaru, tako da možete da pronađete i otvorite ih kao druge datoteke na Računaru.

 • Aplikacija OneDrive – Otvorite aplikaciju OneDrive iz Start menija na računaru, a zatim potražite željenu datoteku.

 • Istraživač datoteka – OneDrive se pojavljuje u okviru funkcije „Istraživač datoteka“ na listi fascikli sa leve strane, gde možete pronaći druge lokacije za skladištenje s računara. Kliknite na opciju OneDrive da biste videli fascikle i datoteke, a zatim kliknite na željenu datoteku da biste je otvorili.

  OneDrive u Istraživaču datoteka

 • Office aplikacije – Možete da koristite Office aplikacije za otvaranje datoteka iz usluge OneDrive. U Office aplikaciji dodirnite stavke Datoteka > Otvori ili kliknite na njih, a zatim u okviru Otvaranje izaberite opciju OneDrive kao izvor datoteke koju želite da otvorite. Potražite datoteku i kliknite na dugme Otvori.

 • Veb sajt OneDrive.com – Prijavite se na veb sajtu OneDrive koristeći Microsoft nalog. Potražite željenu datoteku.

Napomena: Datoteke koje otvarate iz usluge OneDrive otvaraju se u programima koji su korišćeni za njihovo pravljenje ili prikazivanje. Office dokumenti otvoreni u aplikaciji OneDrive ili na veb sajtu OneDrive otvaraju se u Office Online verziji aplikacije – na primer, otvaranje Word dokumenta iz usluge OneDrive otvara dokument u usluzi Word Online. Office dokumenti otvoreni iz programa „Istraživač datoteka“ otvaraju se u Office aplikaciji za računar – na primer, Word dokumenti se otvaraju u programu Word. Datoteke poput fotografija, PDF-ova, video zapisa ili muzike otvaraju se u programima koji su podešeni kao podrazumevani za te tipove datoteka.

Preuzimanje datoteka sa bilo kog uređaja

Koristite bilo kog uređaja sa Internet vezom za pristup datotekama na OneDrive - prijavite na Veb lokaciji OneDrive.

Aplikacija OneDrive je dostupna i za Mac računare i mobilne uređaje. Da biste preuzeli aplikaciju na uređaje, posetite ove stranice:

OneDrive za Windows | Prodavnice za Windows Phone | Apple prodavnice aplikacija | Google Play |

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pronađite pomoć u vezi sa slanjem e-poruke timu za podršku usluge OneDrive. U OneDrive aplikaciji za mobilne uređaje prodrmajte uređaj da biste dobili pomoć ili delili povratne informacije o usluzi OneDrive.

Posetite OneDrive centar pomoći.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×