Dobro došli u OneDrive za Windows 8.1

Dobro došli u OneDrive za Windows 8.1

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak je o OneDrive u operativnom sistemu Windows 8 ili Windows 8.1.

Ako koristite drugu verziju operativnog sistema, pročitajte članak Pomoć za OneDrive.

OneDrive je besplatna za skladištenje na mreži, kao što je posebno čvrsti disk koji je takođe dostupan sa bilo kog uređaja koji koristite. Kada dodate datoteke u OneDrive, je uvek sa, da li ste na Računaru, Mac računar, tablet računara ili telefon.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Savet: Ovo je jedan od nekoliko video zapisi će vam pomoći da počnete da koristite OneDrive. Pogledajte više u video zapisi obuke za OneDrive.

Prvo dodajte datoteka OneDrive

Postoji nekoliko načina za dodavanje datoteka u OneDrive, tako da dokument ili fotografiju će uvek biti sa vama.

Savet: Sve od sledećih opcija – uključujući OneDrive aplikacije, koja je ugrađena u Windows 8.1 i na Veb lokaciji OneDrive – povezivanje istu stvar. Tako da datoteka se zadržavaju na jednom mestu, koje ne možete da dođete do na nekoliko načina.

Kopiranje datoteke u aplikaciji OneDrive

 1. Otvorite aplikaciju OneDrive iz Start menija i zatim otvorite ili kreirajte fasciklu gde želite da dodate datoteku.

 2. Brzo prevucite nagore sa donje ivice ili kliknite desnim tasterom miša, da biste videli komandi aplikacije, zatim izaberite stavku Dodaj datoteke.

 3. Pronađite datoteku koju želite da kopirate, izaberite ga, a zatim izaberite stavku Kopiraj u OneDrive. Kopirati datoteku, tako da ostaje na Računaru.

Premeštanje velikog broja datoteka ili čitavih fascikli

 1. Otvorite „Istraživač datoteka“ na računaru i potražite stavke (datoteke ili cele fascikle) na računaru koje želite da premestite.

 2. Prevucite ih na listi datoteka sa desne strane OneDrive na listi fascikli sa leve strane. Prevucite ih u OneDrive ili neku od fascikli u OneDrive.

  Prevlačenje datoteka u OneDrive

  Savet: Prevlačenje Premešta stavke sa računara OneDrive. Da biste kopirali stavku (tako da je stavka ostaje na Računaru), pritisnite i držite taster Ctrl dok prevlačite.

Otpremanje datoteka na OneDrive.com

 1. Prijavite se na OneDrive.com sa Microsoft nalogom i otvorite fasciklu u koju želite da dodate datoteku.

 2. Na gornjoj komandnu traku, izaberite stavku Otpremi.

  Otpremanje datoteka ili slika u OneDrive

 3. Potražite stavku želite i kliknite na dugme Otvori. Stavke se kopira OneDrive, tako da ostaje na Računaru.

Sačuvajte Office dokumente direktno na OneDrive

 1. U otvaranje Office datoteke (Word dokument, PowerPoint prezentacije, Excel radne sveske), izaberite stavku datoteka > Sačuvaj kao.

 2. U okviru Sačuvaj kaoizaberite stavku OneDrive.

 3. Potražite fasciklu u koju želite da dodate datoteku, zatim kliknite na dugme Otvori. Na taj način nećete sačuvati kopiju datoteke i na računaru osim ako je ne sačuvate i na računaru.

Preuzimanje i rad sa datotekama u OneDrive

OneDrive čuva datoteka kao što su drugi čvrsti disk na Računaru, tako da možete da pronađete i otvorite ih kao druge datoteke na Računaru.

 • Aplikaciju OneDrive , otvorite aplikaciju OneDrive u meniju Start računara, a zatim potražite datoteku koju želite.

 • Istraživač datoteka - OneDrive se pojavljuje u istraživaču datoteka na listi fascikli sa leve strane, gde možete da pronađete računar je drugih lokacija za skladištenje. Kliknite na dugme OneDrive da biste videli fascikle i datoteke tamo, a zatim kliknite na datoteku koju želite da biste ga otvorili.

  OneDrive u Istraživaču datoteka

 • Office aplikacije – možete da koristite Office aplikacije za otvaranje datoteka iz OneDrive. U Office aplikaciji, izaberite stavke datoteka > Otvori, zatim u okviru Otvori, izaberite stavku OneDrive kao izvor datoteke koju želite da otvorite. Pregledaj da biste pronašli datoteku i kliknite na dugme Otvori.

 • Veb sajt OneDrive.com – Prijavite se na veb sajtu OneDrive koristeći Microsoft nalog. Potražite željenu datoteku.

Napomena: Datoteke koje možete da otvorite iz OneDrive otvorite u programima koristi se za kreiranje ili da ih prikažete. Office dokumenti otvorena u aplikaciji OneDrive ili na Veb lokaciji OneDrive otvorite u Office Online verzije aplikacije – na primer, otvaranje Word dokumenta iz OneDrive otvara dokument u programu Word Online. Office dokumenti koji su otvoreni iz istraživača datoteka otvorena u aplikaciji Office za stone računare – na primer, Word dokumenti otvorite u programu Word. Datoteke kao što su slike, PDF datoteke, video zapise ili muziku otvoriti u programima postavite kao podrazumevane za one tipove datoteka.

Preuzimanje datoteka sa bilo kog uređaja

Koristite bilo kog uređaja sa Internet vezom za pristup datotekama na OneDrive - prijavite na Veb lokaciji OneDrive.

OneDrive aplikacija je dostupna za Mac računare i mobilne uređaje. Da biste preuzeli aplikacije na uređajima, pogledajte ove stranice:

OneDrive za Windows | Prodavnice za Windows Phone | Apple prodavnice aplikacija | Google Play |

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podrškuhttps://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=528676. Da biste se obratili One Drive for Business podršci sa PC ili Mac računara, otvorite centar aktivnosti, izaberite stavku Više > Pošalji povratne informacije > Ne sviđa mi se nešto.

One Drive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Saveti
Saopštavanje svoje lokacija može da nam pomogne da brže rešimo problem.

Sve je rešeno? Ako ste nam se obratili i OneDrive počne ponovo da radi, obavestite nas tako što ćete odgovoriti na e-poruku koju smo vam poslali.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×