Dobijanje vrednosti deonica

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Da biste umetnuli cenu deonica u Excel, prvo konvertujte tekst u tip podataka Deonice. Zatim možete da koristite druge kolone da biste izdvojili određene detalje u odnosu na taj tip podataka, kao što je cena deonica, promena u ceni itd.

Napomena: 27 novembar 2018. Tipovi podataka su objavljene Windows Office 365 mogusa engleskog jezika instaliran za uređivanje, osim u nekoliko geopolitički lokacije (uskoro). Ako ste pretplatnik na Office 365, Uverite se da imate najnoviju verziju sistema Office.

 1. Otkucajte neki tekst u ćelijama. Na primer, otkucajte identifikator, ime preduzeća ili prikupljanje ime u svakoj ćeliji.

 2. Zatim izaberite ćelije.

 3. Iako to nije obavezno, preporučujemo da pravljenju Excel tabele. Kasnije ovo će biti izdvajanje lakše informacija na mreži. Da biste kreirali tabelu, izaberite stavke Umetanje > Tabela.

 4. Sa ćelija još uvek izabrana, idite na kartici " Podaci ", a zatim izaberite stavku " akcije " ili " geografija.

 5. Ako Excel pronađe podudarnost između teksta u ćelijama i izvore na mreži, to će konvertovati tekst tip podataka "akcije". Znaćete da oni se konvertuju ako imaju ikonu za zalihe: Ikona „Povezani zapisi“ za akcije .

 6. Izaberite jednu ili više ćelija sa podacima otkucajte i dugme " Dodaj kolonu " Dugme „Dodaj kolonu“ će se pojaviti. Kliknite na ovo dugme, a zatim kliknite na ime polja da biste izdvojili više informacija. Na primer, za deonice možda izaberite cena.

 7. Kliknite na dugme Dodaj kolonu da biste ponovo dodali više polja. Ako koristite tabelu, Evo saveta: otkucajte ime polja u red zaglavlja. Na primer, tip Promena u red zaglavlja za obveznice i promene u cenu kolona će se pojaviti. Ili otkucajte imena drugih polja kao što su Poslednji put trgovine, Prethodne zatvorii Exchange.

Saveti: 

 • Da biste videli sve dostupne za preduzeća ili prikupljanje polja, kliknite na ikonu berzanski ( Ikona „Povezani zapisi“ za akcije ) ili izaberite ćeliju i pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + Shift + F5.

 • Ako vidite Ikona sa znakom pitanja umesto ikone, to znači da je programu Excel teško da uklopi tekst sa podacima u našim izvorima na mreži. Ispravite sve pravopisne greške i kada pritisnete taster Enter, Excel će se potruditi da nađe podudarne informacije. Ili kliknite na Ikona sa znakom pitanja i pojaviće se okno birača. Pronađite podatke pomoću jedne ili dve ključne reči, odaberite željene podatke, a zatim izaberite stavku Izaberite.

 • Možete i da pišete formule koje se odnose na tipove podataka.

 • Informacije o deonicama su odložene, navedene kakve jesu i nisu namenjene za trgovinu ili savetovanje. Pogledajte Osnovni podaci izvorima podataka za više informacija.

Takođe pogledajte

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×