Dobijanje vrednosti deonica

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da biste umetnuli cenu deonica u Excel, prvo konvertujte tekst u tip podataka Deonice. Zatim možete da koristite druge kolone da biste izdvojili određene detalje u odnosu na taj tip podataka, kao što je cena deonica, promena u ceni itd.

Napomena: 12 juna 2018: Ova funkcija je napravljena dostupne korisnicima na osnovu postepeno preko nekoliko dana ili nedelja. Prvo biće dostupne Office iznutra učesnicima i novije verzije za Office 365 mogu. Ako ste pretplatnik na Office 365, Uverite se da imate najnoviju verziju sistema Office.

1. Tip podataka, kreiranje tabele

Ćelije sa simbolima berzanskih oznaka

Otkucajte neke berzanske oznake, imena preduzeća ili imena fondova u neke ćelije. Zatim izaberite te ćelije i kreirajte Excel tabelu tako što ćete izabrati stavke Umetanje > Tabela. Ako podaci imaju zaglavlja kolona, potvrdite izbor u polju za potvrdu Moja tabela ima zaglavlja.

2. Izaberite ćelije

Ćelije sa izabranim simbolima berzanskih oznaka

Sada izaberite ćelije koje sadrže berzanske oznake, imena preduzeća ili imena fondova.

3. Izaberite stavke Podaci > Deonice

Kartica „Podaci“, dugmad „Akcije“ i „Geografska lokacija“

Na kartici Podaci izaberite stavku Deonice. Napomena: Ova funkcija će biti postepeno objavljivana insajderima u narednih nekoliko nedelja. Insajderi su Office 365 pretplatnici koji imaju priliku da prvi pogledaju nove funkcije svakog meseca i da pomognu Office timu da ih proceni. Postanite insajder

4. Pojavljuju se tipovi podataka „Deonice“

Ćelije konvertovane u povezane zapise koje prikazuju ikone deonica

Ako Excel pronađe podudaranje između teksta u ćelijama i naših izvora na mreži, konvertovaće tekst u tip podataka „Deonice“. Znaćete da su konvertovani ako imaju ovu ikonu: Ikona „Povezani zapisi“ za akcije .

4. Dodavanje kolone

Kursor klika na „Dodaj kolonu“ i izbor stavke „Cena“ sa liste polja

Kliknite na dugme " Dodaj kolonu " Dugme „Dodaj kolonu“ , a zatim kliknite na dugme cena. Ako ne vidite ovo dugme, uverite se da pratite korake 1 i prvi put kreiranje Excel tabele .

5. Pojavljuje se Cena

Cene deonica se pojavljuju u novoj koloni

Excel će izdvojiti polje Cena iz ćelija sa tipom podataka „Deonice“. Kliknite na dugme Dodaj kolonu ponovo Dugme „Dodaj kolonu“ da biste dodali druga korisna polja kao što su Vreme poslednje transakcije, Prethodno zatvaranje, Razmena i tako dalje.

Važno: Informacije o deonicama su odložene, navedene kakve jesu i nisu namenjene za trgovinu ili savetovanje. Pogledajte Osnovni podaci izvorima podataka za više informacija.

Saveti: 

  • Da biste videli sva polja koja su dostupna za preduzeće ili fond, kliknite na ikonu „Deonice“ ( Ikona „Povezani zapisi“ za akcije ) ili izaberite ćeliju i pritisnite Ctrl+Shift+F2.

  • Možete i da pišete formule koje se odnose na tipove podataka.

  • Ako vidite Ikona sa znakom pitanja umesto ikone, to znači da je programu Excel teško da uklopi tekst sa podacima u našim izvorima na mreži. Ispravite sve pravopisne greške i kada pritisnete taster Enter, potrudićemo se da nađemo podudaranje. Ili kliknite na Ikona sa znakom pitanja i pojaviće se okno Birač zapisa. Pronađite podatke pomoću jedne ili dve ključne reči, a zatim izaberite stavku Izaberite.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×