Dobavljanje datoteka na računaru

Dobavljanje datoteka na računaru

Ako na računaru imate instaliranu OneDrive aplikaciju za računar za operativni sistem Windows, možete da koristite funkciju dobavljanja datoteka da biste pristupali svim svojim datotekama na tom računaru sa drugog računara, tako što ćete otići na veb lokaciju OneDrive. Čak možete da pristupate mrežnim lokacijama ako su uključene u biblioteke računara ili mapirane kao disk jedinice. Kad daljinski pregledate datoteke računara, možete da preuzmete njihove kopije kako biste sa njima radili. Uz to, možete da strimujete video i prikazujete fotografije u projekciji slajdova. Da biste daljinski pristupali datotekama na računaru, proverite da li je računar kojem želite da pristupite uključen i povezan sa internetom. Na tom računaru takođe treba da bude pokrenut program OneDrive i izabrana postavka za dobavljanje datoteka.

Napomena: Računar sa operativnim sistemom Windows 8.1 možete da koristite za dobavljanje datoteka koje se nalaze na drugom računaru, ali ne i za dobavljanje datoteka koje su na računaru sa operativnim sistemom Windows 8.1, čak i ako na njemu instalirate OneDrive aplikaciju za računare.

Izbor postavke za dobavljanje datoteka

Ako prilikom podešavanja aplikacije OneDrive niste izabrali postavku za dobavljanje datoteka, možete da je izaberete u postavkama.

 1. Pređite na računar na kojem je instaliran program OneDrive.

 2. U operativnom sistemu Windows 10 or Windows 7 kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova, krajnje desno na traci zadataka. (Možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone pored sistemske trake poslova da biste videli tu ikonu ili pokrenite OneDrive klikom na Start Windows Start > OneDrive.)

  Aplikacija OneDrive na sistemskoj traci poslova

 3. U operativnom sistemu Windows 10 ili Windows 7, u centru aktivnosti izaberite stavke Više > Postavke.

  Snimak ekrana pristupa postavkama za OneDrive

  (U operativnom sistemu Windows 8.1 izaberite ikonu OneDrive i izaberite stavku Postavke.)

 4. Na kartici Postavke, u okviru Opšte izaberite stavku Dozvoli mi da koristimOneDrive za dobavljanje bilo koje moje datoteke na ovom računaru, pa kliknite na dugme U redu.

  Napomena: Ako postavka za dobavljanje datoteka nije dostupna, možda ju je blokirala smernica grupe na računaru pridruženom domenu. Obratite se administratoru mreže za više informacija.

Zatim ponovo pokrenite aplikaciju OneDrive da biste dovršili proces.

 1. Kliknite na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova, krajnje desno na traci zadataka. (Možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone pored sistemske trake poslova da biste videli tu ikonu.)

  Aplikacija OneDrive na sistemskoj traci poslova

 2. U operativnom sistemu Windows 10 ili Windows 7, u centru aktivnosti izaberite stavku Više.

  Snimak ekrana pristupa postavkama za OneDrive

  Zatim kliknite na dugme Zatvori OneDrive.

 3. U operativnom sistemu Windows 10, otkucajte OneDrive u polju za pretragu, a zatim izaberite stavku OneDrive. U operativnom sistemu Windows 7 ili Windows Vista, kliknite na dugme Start, otkucajte OneDrive u polju za pretragu, a zatim izaberite stavku Microsoft OneDrive.

  Tako ćete otvoriti fasciklu OneDrive i pokrenuti uslugu OneDrive.

Savet: Da biste bili sigurni da se usluga OneDrive pokrene kad god se prijavite u Windows, kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova, a zatim izaberite stavku Postavke. Na kartici Postavke, u okviru Opšte izaberite stavku Pokreni OneDrive automatski kad se prijavim u Windows, a zatim kliknite na dugme U redu.

Šta da radite ako računar nije vidljiv

Ako OneDrive ne prikazuje ime računara sa kojeg želite da preuzmete datoteke, pratite ova uputstva da biste uklonili fasciklu OneDrive „Zahtevi” iz registratora računara koji nedostaje.

Upozorenje: Može doći do ozbiljnih problema ako neispravno izmenite registrator, pa obavezno pažljivo pratite ove korake. Radi dodatne zaštite, napravite rezervnu kopiju registratora pre nego što ga izmenite. Saznajte kako da Kako da napravite rezervne kopije i vratite registrator u prethodno stanje u operativnom sistemu Windows.

 1. Idite na računar sa kojeg želite da dobavite datoteke, kliknite desnim tasterom miša na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova, a zatim izaberite stavku Postavke.

 2. Izaberite karticu Postavke, uverite se da je potvrđen izbor u polju za potvrdu Dozvoli mi da koristim OneDrive za dobavljanje bilo koje moje datoteke na ovom računaru, a zatim kliknite na dugme U redu.

 3. Kliknite desnim tasterom miša na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova, a zatim izaberite Izađi.

 4. Otvorite uređivač registratora tako što ćete pritisnuti kombinaciju tastera Windows Windows Start +R i otkucati regedit, a zatim kliknuti na dugme U redu.

 5. Idite na: HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\OneDrive\

 6. Razvijte lokaciju OneDrive, kliknite desnim tasterom miša na fasciklu Tužbe, a zatim izaberite stavku Izbriši.

 7. Ponovo pokrenite OneDrive tako što ćete pritisnuti taster Windows Windows Start i otkucati „onedrive“. Izaberite aplikaciju OneDrive.

 8. Kliknite desnim tasterom miša na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova, a zatim izaberite stavku Postavke.

 9. Potvrdite da je i dalje potvrđen izbor u polju za potvrdu Dozvoli mi da koristim OneDrive za dobavljanje bilo koje moje datoteke na ovom računaru.

 10. Prijavite se na nalog na onedrive.com da biste potvrdili da se ime vašeg računara pojavljuje u odeljku Računari.

Beleške

 • Možete da koristite Mac za dobavljanje datoteka sa računara pod operativnim sistemom Windows, ali ne možete da dobavljate datoteke koje se nalaze na Mac računaru.

 • Kad se povežete sa računarom da biste dobavili datoteke koje se nalaza na njemu, možda će se od vas zatražiti da unesete verifikacioni kôd.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Popravke ili privremena rešenja za nedavne probleme u usluzi OneDrive

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili One Drive for Business podršci sa PC ili Mac računara, otvorite centar aktivnosti, izaberite stavku Više > Pošalji povratne informacije > Ne sviđa mi se nešto.

One Drive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×