Dizajniranje okna sa informacijama o dokumentu pomoću programa InfoPath

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak objašnjava kako da koristite Microsoft Office InfoPath za dizajniranje informacijama o dokumentu koji je povezan sa dokumentima za Microsoft Office Word 2007, Microsoft Office Excel 2007i Microsoft Office PowerPoint 2007.

U ovom članku

Razumevanje sa informacijama o dokumentu

Dizajniranje okna sa informacijama o dokumentu

Kreiranje ili uređivanje prilagođenog okno sa informacijama o dokumentu za tip sadržaja SharePoint

Dodavanje prilagođene okno sa informacijama o dokumentu u dokument

Razumevanje sa informacijama o dokumentu

Sa informacijama o dokumentu, koji se prikazuje u Office Word 2007Office Excel 2007i Office PowerPoint 2007 dokumenata, omogućava korisnicima da pregledaju i promena svojstava za pojedinačne datoteke ili tip sadržaja koja je sačuvana na serveru za upravljanje dokumentima, kao što je Lokacija radnog prostora dokumenta ili u biblioteci zasnovanoj na Windows SharePoint Services 3.0. Ova svojstva, poznat i kao metapodatak, su detalji o datoteci koji opisuju ili identifikuju. Korisnici mogu da koriste ovih svojstava za organizovanje, identifikujete i da pretražujete dokumente.

Sa informacijama o dokumentu je Microsoft Office InfoPath 2007 obrasca koji se nalazi i prikazuje u okviru dokumenta. Ne morate InfoPath instaliran na vašem računaru da biste videli informacijama o dokumentu u Microsoft Office 2007 dokumentu, ali morate Office InfoPath 2007 dizajna ili prilagodite sa informacijama o dokumentu. Na primer, ako želite da prilagodite informacijama o dokumentu za prikaz podataka iz spoljnih resursa kao što su Veb usluge, morate da koristite Office InfoPath 2007 da biste dizajnirali tu sa informacijama o dokumentu.

Tako što ćete prilagoditi sa informacijama o dokumentu, takođe možete da dodate poslovnu logiku, kao što je Validacija podataka, ili dodavanje prilagođenih svojstava koje su važne za vašu organizaciju. Pored toga, tako što ćete kreirati predloška koji sadrži uobičajena polja, možete da organizujete efikasnog ponovne upotrebe sa informacijama o dokumentu u različitim Office 2007 izdanje tipovi dokumenata vašoj organizaciji.

Vrh stranice

Dizajniranje okna sa informacijama o dokumentu

Prilikom dizajniranja prilagođene okno sa informacijama o dokumentu, možete da ga koristite sa više dokumenata iz Office Word 2007, Office Excel 2007i Office PowerPoint 2007, ili možete da dizajnirate više sa informacijama o dokumentu. Na primer, ako su određene dokumente povezane sa određenim projekta, možda ćete želeti da koristite jedinstvena polja za sa informacijama o dokumentu koje se koriste u samo te dokumente.

Čak i ako vaša organizacija koristi nekoliko sa informacijama o dokumentu, svaka može da sadrži nekoliko uobičajenih svojstava. Da biste lako ponovo zajedničkih svojstava prilikom dizajniranja informacijama o dokumentu, razmislite o korišćenju predloška. Kreiranje i korišćenjem predloška, možete da obezbedite taj ključni metapodataka za organizaciju je dosledni u ton, strukturu i ponašanje. Na primer, vaše organizacije možete da zahtevate svaki sa informacijama o dokumentu da biste uključili polje pod imenom radno mesto pored autor. Dizajniranjem predloška koji koristi te uobičajena polja, možete lako ponovo koristiti predloška u više sa informacijama o dokumentu.

Sledeća procedura opisuje kako da dizajnirate informacijama o dokumentu za korišćenje sa Office 2007 izdanje dokumentima.

 1. U meniju datoteka izaberite stavku dizajn predloška obrasca.

 2. U okviru Dizajniranje u dijalogu " Dizajniranje predloška obrasca ", kliknite na Predložak obrasca.

 3. U galeriji zasnovan na kliknite na prazan, a zatim kliknite na dugme u redu. Ovo omogućava InfoPath da biste definisali izvora podataka prilikom dizajniranja predloška obrasca.

  Može da se zasniva vaš predložak obrasca na XML dokument ili XML šemu, kao što su Dublin Core svojstva. Pored toga, možete da dizajnirate predložak obrasca tako što koristite Veb usluge, baze podataka ili postavke biblioteke podataka za povezivanje. Pronalaženje informacija o dizajniranja predloška obrasca koji je zasnovan na izvoru podataka u odeljku Takođe pogledajte .

 4. Dizajniranje predloška obrasca da biste koristili kao informacijama o dokumentu.

  Kreiranjem predloška koji sadrži uobičajena polja mogu koordinisanje efikasnog ponovne upotrebe sa informacijama o dokumentu u različitim Office 2007 izdanje tipovi dokumenata vašoj organizaciji. Ako ste napravili predloška i dodali ga u okno zadatka kontrole , možete da umetnete predloška u predložak obrasca pomoću sledeće procedure.

  1. Postavite kursor u predlošku obrasca gde želite da umetnete predloška.

  2. Ako ne vidite okno zadatka Kontrole, izaberite stavku Još kontrola u meniju Umetanje ili pritisnite kombinaciju tastera ALT+I, C.

  3. U okviru Prilagođeno na listi Umetanje kontrole , kliknite na ime predloška koji želite da umetnete.

   Komponenta predloška se pojavljuje unutar kontrolu sekcije u predlošku obrasca. Može da prepozna predloška u predlošku obrasca zato što reči odeljka (predloška: ime) pojavljuju se kao oznaka sekcije, gde je ime ime predloška deo datoteke.

   Oznaka u predlošku obrasca koja ukazuje na prisustvo elementa predloška

 5. Preimenovanje prikaz kao podrazumevani i druge prikaze u predlošku obrasca.

  Kako?

  1. U meniju Prikaz izaberite stavku Upravljanje prikazima.

  2. U oknu zadataka Prikazi kliknite na prikaz koji želite da preimenujete i izaberite stavku Prikaži svojstva.

  3. Izaberite karticu Opšte postavke .

  4. U polje ime prikaza upišite novo ime za prikaz.

  Napomena: Čak i ako je vaš predložak obrasca sadrži samo jedan prikaz, date prikaz prepoznatljivo ime, kao što su Prilagođena svojstva, jer ime prikaza koji će se pojaviti na listi Svojstva prikaza i opcije kada se sa informacijama o dokumentu prikazuje u na dokument.

 6. Objavljivanje sa informacijama o dokumentu deljenu mrežnu fasciklu.

  Kako?

  1. U meniju datoteka izaberite stavku Objavi.

  2. U čarobnjaku za objavljivanje, kliknite na mrežnu lokaciju, a zatim kliknite na dugme dalje.

  3. Na sledećoj stranici čarobnjaka, kliknite na dugme Potraži.

  4. Pronađite deljenu mrežnu fasciklu u kojoj želite da objavite predložak obrasca, a zatim kliknite na dugme u redu.

  5. Na sledećoj stranici čarobnjaka, proverite da li na putanju i ime predloška obrasca u polju ime predloška obrasca ispravni, i zatim kliknite na dugme dalje.

  6. Na sledećoj stranici čarobnjaka, ako imate alternativne putanje ovaj deljene mrežne fascikle, kao što je javne Uniform Resource Locator (URL), otkucajte putanju u polju i zatim kliknite na dugme dalje.

  7. Na sledećoj stranici čarobnjaka, kliknite na dugme Objavi.

   Dobićete potvrdu na poslednjoj stranici čarobnjaka ako vaš predložak obrasca je uspešno objavljen.

  Takođe možete da objavite sa informacijama o dokumentu na SharePoint lokaciji. Pronađite informacije o objavljivanju na SharePoint lokaciji u odeljku Takođe pogledajte .

Vrh stranice

Kreiranje ili uređivanje prilagođenog okno sa informacijama o dokumentu za tip sadržaja SharePoint

Kada kreirate tip sadržaja lokacije na osnovu tip sadržaja dokumenta ili tip sadržaja kolone Dublin Core – koji je dostupan na serverima koji rade Microsoft Office SharePoint Server 2007 – informacijama o dokumentu se automatski kreira za praćenje svojstva programa SharePoint. Možete da koristite Office InfoPath 2007 da biste prilagodili ovaj tip sa informacijama o dokumentu na isti način da prilagodite bilo koji predložak InfoPath obrasca. Na primer, možete da prilagodite sa informacijama o dokumentu tako što ćete uraditi nešto od sledećeg:

 • Dodavanje funkcija kao što su validacija podataka ili uslovno oblikovanje.

 • Dodavanje pomoćnih podataka za povezivanje sa informacijama o dokumentu, a zatim dodajte kontrole koje prikazuju podatke iz polja u izvoru podataka.

 • Kreiranje novog prikaza, a zatim dodajte predloška koji sadrži uobičajena polja koje organizacije mogu koristiti za praćenje podataka.

  Napomena: Kada informacijama o dokumentu je zasnovana na SharePoint šemu tip sadržaja, ne možete prilagoditi sa informacijama o dokumentu tako što ćete dodati polja koja nisu deo tu šemu. Da biste dodali ili uklonili polja iz šemi tip sadržaja, koje morate Dodavanje ili uklanjanje kolona iz tipa sadržaja.

Kreiranje ili uređivanje prilagođenog okno sa informacijama o dokumentu

 1. U meniju datoteka izaberite stavku dizajn predloška obrasca.

 2. U okviru Dizajniranje u dijalogu " Dizajniranje predloška obrasca ", kliknite na Predložak obrasca.

 3. Zasnovan na listi, izaberite stavku XML ili šema, a zatim kliknite na dugme u redu.

  Napomena: Izbor u polju za potvrdu Omogući samo opcije kompatibilne sa pregledačem jer sa informacijama o dokumentu samo će se prikazati kao deo Office 2007 izdanje dokumenta, a ne kao deo Veb stranice.

 4. U čarobnjaku za izvor podataka, unesite URL za SharePoint server i zatim kliknite na dugme dalje.

 5. Na listi izaberite stavku na listi ili u web kliknite na ime tipa sadržaja koji želite, a zatim kliknite na dugme dalje.

 6. Kliknite na dugme Završi.

  Otvara se sa informacijama o dokumentu za tip sadržaja šemu.

 7. Izvršite željene promene koje želite da sa informacijama o dokumentu, a zatim sačuvajte predložak obrasca.

  Napomena: Zato što sa informacijama o dokumentu je zasnovan na šemi tipa sadržaja koji je glavni izvor podataka za predložak obrasca, ne možete prilagoditi sa informacijama o dokumentu tako što ćete dodati polja koja nisu deo u šemi. Da biste dodali ili uklonili polja sa informacijama o dokumentu tako što ćete dodati nova polja u šemi tip sadržaja, koje morate Dodavanje ili uklanjanje kolona iz tipa sadržaja.

 8. U meniju datoteka izaberite stavku Objavi.

 9. U Čarobnjak za objavljivanje, izaberite stavku predložak kao i sa informacijama o dokumentu za tip sadržaja SharePoint lokacije ili tip sadržaja liste (preporučeno), a zatim kliknite na dugme dalje.

  Napomena: Predložak kao i sa informacijama o dokumentu za tip sadržaja SharePoint lokacije ili tip sadržaja liste (preporučuje se) pojavljuje se samo na ovoj stranici čarobnjaka ako ste kliknuli na XML ili šema u koraku 3.

 10. Na sledećoj stranici čarobnjaka, kliknite na dugme Objavi.

  Dobićete potvrdu na poslednjoj stranici čarobnjaka ako vaš predložak obrasca je uspešno objavljen.

Vrh stranice

Dodavanje prilagođene okno sa informacijama o dokumentu u dokument

Nakon što kreirate prilagođenu okno sa informacijama o dokumentu, morate ga povezati sa dokumenta pre nego što možete da ga koristite. Da biste to uradili, prvo morate aktivirati karticu " Projektovanje " na traci u programima mesto na koje želite da koristite sa informacijama o dokumentu. Zatim možete da navedete lokaciju sa informacijama o dokumentu pomoću URL, UNC ili URN putanju datoteke. Pored toga, možete odabrati da biste prikazali sa informacijama o dokumentu podrazumevano kada se dokument otvori. Takođe možete odabrati da li su prilagođena svojstva koje ste kreirali podrazumevano vidljivo kada se dokument otvori.

Sledeća procedura opisuje kako da povežete sa informacijama o dokumentu sa dokumentom za Office Word 2007, Office Excel 2007ili Office PowerPoint 2007.

 1. Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika dugmeta , a zatim kliknite na dugme Opcije ime programa, gde je ime programa je ime programa u kojem radite u. Na primer, izaberite stavku Opcije programa Word.

 2. U dijalogu Opcije ime programa , izaberite stavku popularno, potvrdite izbor u polju za potvrdu karticu "Projektovanje" na traci i zatim kliknite na dugme u redu.

  Traka je deo korisničkog interfejsa Korisnički interfejs Microsoft Office Fluent.

 3. Izaberite karticu " Projektovanje " na Office Fluent traku, a zatim kliknite na dugme Dokumentu.

 4. U dijalogu Sa informacijama o dokumentu , u okviru Navedite prilagođeni predložak (URL, UNC ili URN), otkucajte lokaciju sa informacijama o dokumentu koji želite da dodate u dokument.

 5. Prilagođena svojstva će podrazumevano biti u dokumentu, na listi podrazumevano prikazuje , izaberite stavku Prilagođena svojstva.

 6. Da biste prikazali sa informacijama o dokumentu podrazumevano, kliknite na dugme u polju za potvrdu uvek Prikaži sa informacijama o dokumentu na dokumentu otvorene i Početna Sačuvaj .

Pored prikaz ili promena svojstava u informacijama o dokumentu u dokumentima za Office Word 2007, Office Excel 2007i Office PowerPoint 2007, u Office Word 2007 korisnici mogu da dodaju svojstva sa informacijama o dokumentu kao svojstva kontrole u polju dokument same. Na primer, više instanci adrese preduzeća mogu biti dodati kao svojstva kontrole u dokumentu. Ove kontrole svojstava će se ažurirati promenjen informacije u oknu sa informacijama o dokumentu.

Pronađite više informacija o dodavanju svojstava dokumenta na Office Word 2007 u odeljku Takođe pogledajte .

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×