Dinamičke formule niza u Excel programu koji nisu dinamični

U septembru 2018 smo predstavili nekoliko novih funkcija u porodici "dinamičke nizove". Ove funkcije će automatski popuniti opseg ili niz i eliminisati potrebu za nasleđem tasterom CTRL + SHIFT + ENTER (CSE) formule niza. Prilikom otvaranja radne sveske u dinamičkom modulu Excel Array u starijoj verziji programa Excel, postoje neke probleme sa kompatibilnošću.

Napomena: Funkcije dinamičkih niza su trenutno Beta funkcija, a trenutno su dostupne samo delu Office Insiders -u. Nastavićemo da optimizujemo ove funkcije tokom narednih nekoliko meseci. Kada budu spremne, objavićemo ih svim Office Insider korisnicima i pretplatnicima na Office 365.

Određuje

  • Svaki put kada napišete formulu u dinamičnom programu Excel, ona određuje da li formula ima potencijal da vrati više vrednosti (čak i ako ona trenutno vraća samo jednu vrednost). Ako može da vrati više vrednosti, sačuvićemo je kao dinamičku formulu niza, koja će se videti u starijim verzijama programa Excel kao zastarelu CSE formulu. 

  • Slede primeri funkcije Munit unete kao dinamički niz i kao ZASTARELE CSE formule. Obratite pažnju na to da se formule niza formula niza ponašaju vrlo slično za dinamičke niza. Glavna razlika je u tome što oni ne mogu da im se promene i nemaju razliv. Poređenje ove dve opcije potražite u članku: formule za dinamičke niza niza naspram. ZASTARELE CSE formule niza.

Dinamički niz

Zastareli CSE

Funkcija MUNIT uneta kao dinamički niz Funkcija MUNIT uneta kao niz CSE
  • Ako znate da ćete deliti dinamičke radne sveske sa omogućenim niz niz sa nekom osobom pomoću programa Excel koji ne radi dinamičko, bolje da izbegnete korišćenje funkcija koje im nisu dostupne. Možete da koristite kontrolor kompatibilnosti da biste pronašli formule koje se čuvaju kao dinamičke formule niza i pojaviće se kao CSE nizovi u starijim verzijama programa Excel. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Funkcija FILTER

Funkcija RANDARRAY

Funkcija SEQUENCE

Funkcija SORT

Funkcija SORTBY

Funkcija UNIQUE

#SPILL! greške u programu Excel

Ponašanje neke prosute niza

Operator raskrsnica: @

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×