Dijagnostikovanje problema sa performansama sa uslugom SharePoint Online

Ovaj članak vam pokazuje kako da dijagnostikujete česte probleme sa SharePoint Online sajtom pomoću Internet Explorer alatki za programere.

Postoje tri različita načina na koje možete da identifikujete da stranica na SharePoint Online sajtu ima problem sa performansama pri prilagođavanjima.

 • Nadgledanje mreže F12 trake sa alatkama F12

 • Poređenje sa osnovnom linijom koja nije prilagođena

 • SharePoint Online metrika zaglavlja odgovora

Ova tema opisuje kako da koristite svaku od ovih metoda da biste dijagnostikovali probleme sa performansama. Kad shvatite uzrok problema, možete da radite na rešenju pomoću članaka o poboljšanju SharePoint performansi koje možete da pronađete na sajtu http://aka.ms/tune.

Pomoću F12 trake sa alatkama možete da dijagnostikujete performanse u usluzi SharePoint Online

U ovom članku koristimo Internet Explorer 11. Verzije F12 alatki za programere u drugim pregledačima imaju slične funkcije, iako one mogu da izgledaju malo drugačije. Više informacija o F12 alatkama za programere potražite u članku:

Da biste otvorili alatke za programere, pritisnite F12, a zatim kliknite na ikonu Wi-Fi veze:

Snimak ekrana wifi ikone F12 alatki za projektovanje

Na kartici Mreža pritisnite zeleno dugme za reprodukciju da biste učitali stranicu. Alatka daje sve datoteke koje pregledač zahteva kako bi dobio stranicu koju ste tražili. Sledeći snimak ekrana prikazuje jednu takvu listu.

Snimak ekrana liste datoteka koje se vraćaju sa zahtevom stranice.

Možete da vidite i vremena preuzimanja datoteka sa desne strane, kao što je prikazano na ovom snimku ekrana.

Dijagram koji prikazuje vreme potrebno za učitavanje traženih stranica iz sistema SharePoint

To vam pruža vizuelni prikaz koliko dugo datoteci treba da se učita. Zelena linija pokazuje kada je stranica spremna za prikaz u pregledaču. To vam može dati brzi prikaz različitih datoteka koje možda uzrokuju spora učitavanja stranice na sajtu.

Podešavanje osnove za SharePoint Online koja nije prilagođena

Najbolji način da odredite slabe tačke u performansama sajta je da podesite kolekciju sajtova koja je odmah spremna za korišćenje u usluzi SharePoint Online. Na ovaj način možete da uporedite različite aspekte sajta sa onim što biste dobili bez prilagođavanja na stranici. OneDrive for Business matična stranica je dobar primer odvojene kolekcije sajtova za koju je malo verovatno da će imati prilagođavanja.

Prikazivanje informacija o SharePoint zaglavlju odgovora

U uslugama SharePoint Online i SharePoint Server 2013 možete da pristupite informacijama koje se šalju nazad u pregledač u zaglavlje odgovora za svaku datoteku. Dve najkorisnije vrednosti za dijagnostikovanje problema sa performansama su SPRequestDuration i X-SharePointHealthScore:

 • SPRequestDuration

  Ovo je količina vremena potrebna za obradu zahteva na serveru. Može da vam pomogne da odredite da li je zahtev težak i zahtevan. Ovo je najbolji uvid koji imate u to koliko server obavlja posla da bi služio stranici.

 • X-SharePointHealthScore

  To ukazuje na iskorišćenost servera ili CPU, na kojima se pokreće SharePoint instanca. Ovaj broj se kreće u opsegu od 0 do 10, gde 0 ukazuje na to da je server u stanju mirovanja, a 10 ukazuje na to da je server zauzet. Rezultat ispravnosti koji je dosledno 9 ili 10 možda ukazuje na tekući problem sa performansama servera. Bilo koji drugi broj ukazuje na to da server radi u očekivanom opsegu.

Prikazivanje informacija o SharePoint zaglavlju odgovora

 1. Uverite se da imate instalirane F12 alatke. Više informacija o preuzimanju i instalaciji ovih alatki potražite u članku Šta je novo u F12 alatkama.

 2. U F12 alatkama, na kartici Mreža pritisnite zeleno dugme za reprodukciju da biste učitali stranicu.

 3. Kliknite na neku od .aspx datoteka koju je vratila alatka, a zatim izaberite stavku DETALJI.

  Prikazuje detalje zaglavlja odgovora
 4. Izaberite stavku Zaglavlja odgovora.

  Dijagram koji prikazuje URL adresu zaglavlja odgovora

Šta uzrokuje probleme sa performansama u usluzi SharePoint Online?

Članak Opcije za navigaciju za SharePoint Online prikazuje primer korišćenja SPRequestDuration vrednosti kako bi se utvrdilo da je komplikovana strukturna navigacija uzrokovala dugo vreme obrade stranice na serveru. Uzimanjem vrednosti za osnovni sajt (bez prilagođavanja) moguće je utvrditi da li se bilo koja datoteka dugo učitava. Primer korišćen u članku Opcije za navigaciju za SharePoint Online jeste glavna .aspx datoteka. Ta datoteka sadrži veći deo ASP.NET koda koji se pokreće tokom učitavanja stranice. U zavisnosti od predloška sajta koji koristite, to može da bude start.aspx, home.aspx, default.aspx ili neko drugo ime ako prilagodite matičnu stranicu. Ako je ovaj broj znatno veći u odnosu na osnovni sajt, to je dobra indikacija da se na stranici događa nešto složeno što uzrokuje probleme sa performansama.

Kad identifikujete problem specifičan za sajt, preporučeni način da ustanovite šta uzrokuje loše performanse jeste da uklonite sve moguće uzroke, kao što su prilagođavanja stranice, a zatim da ih ponovo dodajete na sajt, jedno po jedno. Kada uklonite dovoljno prilagođavanja i stranica normalno funkcioniše, možete da vraćate određena prilagođavanja, jedno po jedno.

Na primer, ako imate veoma složenu navigaciju, pokušajte da promenite navigaciju tako da se ne prikazuju podsajtovi, a zatim proverite alatke za programere da biste videli da li to ima uticaja. Ili, ako imate veliku količinu zbirnih sadržaja, pokušajte da ih uklonite sa stranice i vidite da li se time stvari poboljšavaju. Ako uklonite sve moguće uzroke i ponovo ih dodate jedan po jedan, lako možete da identifikujete koje funkcije predstavljaju najveći problem, a zatim da radite u pravcu rešenja.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×