Deljenje stranice sa beleškama ili cele beležnice iz programa OneNote za Windows 10

Deljenje stranice sa beleškama ili cele beležnice iz programa OneNote za Windows 10

Važno: 

 • Nedavno smo uklonili mogućnost deljenja pojedinačnih stranica sa beleškama. Pročitajte tekst u nastavku da biste dobili informacije o ukidanju ove funkcije i tehničkim razlozima za tu odluku. I dalje možete da delite statične kopije bilo koje stranice u beležnicama. Više informacija potražite u okviru „Deljenje snimka stranice sa beleškama“ u poslednjem odeljku ovog članka.

 • Počev od 15. juna 2018. sve prethodno deljene veze do pojedinačnih stranica sa beleškama automatski su istekle. Primaoci veza do deljenih stranica više neće moći da vide te stranice, osim ako im nije dodeljen pristup kompletnoj beležnici koja sadrži prethodno deljenu stranicu.
   


U programu OneNote za Windows 10 možete da delite celu beležnicu sa drugim ljudima i da dozvolite svakom pozvanom učesniku u beležnici da prikazuje ili potpuno uređuje beleške.

Ako je beležnica uskladištena na ličnom OneDrive nalogu, možete i da delite statični snimak bilo koje stranice sa beleškama.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Deljenje čitave beležnice

Uradite sledeće

 1. U programu OneNote za Windows 10, otvorite beležnicu koju želite da delite.

 2. U gornjem desnom uglu prozora aplikacije, izaberite ili dodirnite stavku Deli.

  Gornji desni ugao prozora programa OneNote u kom je prikazana lokacija dugmeta „Deli“.

  Napomena: Ako ne vidite dugme Deli, možda koristite OneNote 2016, a ne OneNote za Windows 10. Evo kako da delite beležnice pomoću programa OneNote 2016.

 3. U padajućem okviru u oknu zadatka Deljenje koje se otvori, izaberite stavku Ova beležnica.

 4. U okviru Poziv e-poštom, otkucajte neke adrese e-pošte ljudi sa kojima želite da delite trenutnu beležnicu.

 5. U padajućem okviru izaberite stavku Može da uređuje ako želite da izabrani učesnici budu u mogućnosti da promene beleške, a u suprotnom izaberite stavku Može da prikazuje.

 6. Kliknite na dugme Deli ili ga dodirnite.

Deljenje jedne stranice sa beleškama

Nedavno smo uklonili mogućnost deljenja pojedinačne stranice sa beleškama iz ličnih beležnica uskladištenih u usluzi OneDrive. Pročitajte tekst u nastavku da biste dobili informacije o ukidanju ove funkcije i tehničkim razlozima za tu odluku.

Ako želite da delite statičnu kopiju bilo koje stranice u beležnici, pogledajte „Deljenje snimka stranice sa beleškama“ u poslednjem odeljku ovog članka.

Kako je funkcionisala ova funkcija

Ako je beležnica bila uskladištena na ličnom OneDrive nalogu, mogli ste da delite pojedinačnu stranicu sa beleškama koje su drugi mogli da prikažu, ali ne i da urede. Da biste to uradili, OneNote je kreirao anonimnu, javnu vezu do verzije izabrane stranice zasnovane na vebu.

Neki od naših klijenata su koristili ovu funkciju za deljenje i prikaz samo za čitanje pojedinačnih stranica sa beleškama sa porodicama, prijateljima, kolegama i saradnicima, bez pružanja pristupa drugima kompletnoj beležnici u kojoj je stranica uskladištena.

Zašto smo za sada onemogućili deljenje pojedinačne stranice

Naši klijenti su više puta tražili mogućnost deljenja bilo koje pojedinačne stranice sa beleškama iz svih verzija programa OneNote na svim platformama., uključujući Windows, Mac, iOS, Android i veb. Osim toga, dobijali smo i obimne povratne informacije od klijenata koji su želeli mogućnost da dodele dozvole za potpuno uređivanje za pojedinačne stranice, kao i podršku za deljenje pojedinačnih stranica iz beležnica uskladištenih na OneDrive for Business nalozima i u sistemu SharePoint, a ne samo na ličnim OneDrive nalozima kao ranije.

Prethodna implementacija deljenja pojedinačnih stranica iz ličnih OneDrive beležnica je bila naš inicijalni pokušaj da počnemo sa izradom većeg skupa funkcija. Međutim, taj prvi korak nije zadovoljavao potrebe klijenata i, u poređenju sa deljenjem cele beležnice, korišćenje ograničene funkcije deljenja pojedinačne stranice bilo je veoma nisko. Put koji tehnički moramo da pređemo da bismo izradili celovito iskustvo deljenja OneNote stranica zahteva da ukinemo prethodnu funkcionalnost dok ne budemo u mogućnosti da dovršimo celokupan rad na poboljšanjima ove funkcije.

Izvinjavamo se zbog neugodnosti koje je ovo ukidanje funkcija možda izazvalo.

Napomena: Ako želite da delite celokupan doživljaj deljenja beležaka u programu OneNote, pošaljite povratne informacije direktno našem timu za proizvode. U programu OneNote za Windows 10 kliknite na dugme Postavke i dodatne opcije Dugme „Postavke i dodatne opcije“ u gornjem desnom uglu, kliknite na Postavke, a zatim izaberite stavku Povratne informacije. Pratite uputstva za beleženje komentara i predloga, a zatim kliknite na Pošalji.

Šta se dešava sa vezama do stranica koje već delim sa drugim ljudima?

Počev od 15. juna 2018. sve prethodno deljene veze do pojedinačnih stranica sa beleškama automatski su istekle. Primaoci veza do deljenih stranica više neće moći da vide te stranice, osim ako im nije dodeljen pristup kompletnoj beležnici koja sadrži prethodno deljenu stranicu.
 

Vlasnici beležnica mogu da povrate pristup svim prethodno deljenim stranicama tako što će ponovo deliti celu beležnicu sa saradnicima. Osim toga, možete da kreirate zasebnu beležnicu koja sadrži kopije samo onih stranica koje želite da delite i da pozovete još nekoga u tu zasebnu beležnicu.

Ako biste radije da delite statičnu kopiju bilo koje stranice u beležnici, pogledajte „Deljenje snimka stranice sa beleškama“ u odeljku ispod.

Deljenje snimka stranice sa beleškama

Da biste poslali statičnu kopiju (ili snimak ekrana) trenutne stranice u e-poruci, uradite sledeće:

 1. U programu OneNote za Windows 10, otvorite stranicu koju želite da delite.

 2. U gornjem desnom uglu prozora aplikacije, izaberite ili dodirnite stavku Deli.

  Gornji desni ugao prozora programa OneNote u kom je prikazana lokacija dugmeta „Deli“.

  Napomena: Ako ne vidite dugme Deli, možda koristite OneNote 2016, a ne OneNote za Windows 10. Iako ne možete da delite jednu stranicu sa beleškama u programu OneNote 2016, možete da pošaljete OneNote beleške putem e-pošte.

 3. U dnu okna zadatka Deljenje koje se otvori kliknite na dugme Pošalji kopiju ili ga dodirnite.

Važno: Ako kasnije izvršite promene u beleškama, sve statične kopije koje ste prethodno poslali drugima pomoću ove opcije neće se automatski ažurirati.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×