Deljenje pretplate na Office 365 Home sa najviše četiri osobe

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako ste kupili Office 365 Home, možete da delite pogodnosti pretplate sa do četiri druge osobe.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Bez dodatnih troškova svaka osoba dobija:

 • Najnovija verzija Office aplikacije za računar, Mac računar, tablet računare i pametne telefone.

  Da biste instalirali Office, svaka osoba mora da ima svoj Microsoft nalog i ličnu Moj Office nalog stranicu. Ako ta osoba nema Microsoft nalog, može da ga napravi kada prihvati vaš poziv za deljenje. Besplatno je.

 • OneDrive– 1 TB prostora za skladištenje besplatno OneDrive . Da biste saznali više, pogledajte članak „Osnovni podaci o usluzi OneDrive” u sistemu Office 365 najčešća pitanja.

  Osobe sa kojima delite pogodnosti pretplate dobijaju sopstveni OneDrive prostor za skladištenje. Ne brinite: Oni ne mogu da pristupe datotekama ili fasciklama na vašem ličnom OneDrive skladištu, iako možete da delite datoteke sa njima, ako želite. Da biste saznali kako, pogledajte članak Deljenje OneDrive datoteka i fascikli

 • Skype– 60 Skype minuta mesečno za mobilne telefone u 8 zemalja i fiksnih telefona u + od 60 zemalja (samo na tržištima na kojima je dostupna Skype ) više. Više informacija potražite u članku „o Skype minuta” u sistemu Office 365 najčešća pitanja.

 • Outlook.com– napredne alatke zaštite svake osobe prijemno poštansko sanduče od phishing i malver sa realnom vremenu upozorenja o zlonamerne veb lokacije i tako što ćete skenirati prilozi najnovije viruse bezbednost e-pošte. Osobe sa kojima delite će doći u ad besplatni iskustva i 50 GB prostora za skladištenje po poštanskom sandučetu.

Želite da instalirate Office 365 Home na drugom uređaju? Ne morate da delite svoju pretplatu na Office 365 Home sa samim sobom kako biste uslugu instalirali na drugom uređaju. Samo se prijavite na stranicu Moj Office nalog na uređaju na kojem želite da instalirate i odaberite stavku Instaliraj.

Kako deliti pogodnosti pretplate na Office 365 Home

 1. Prijavite se na stranicu Moj Office nalog. Uverite se da koristite isti Microsoft nalog koji ste koristili za podešavanje pretplate.

 2. U odeljku Deljenje usluge Office 365 odaberite stavku Deli Office 365.

  Odeljak „Delite Office 365“ na stranici „Moj nalog“ pre deljenja pretplate sa drugima.

  Napomene: 

  • Ako ne vidite u odeljku Deljenje usluge Office 365 , možda neće biti vlasnikOffice 365 Home pretplate. Ako koristite pretplatu na Office 365 Home da je neko drugi dele sa vama ili ako imate neki drugi tip Office 365 pretplatu, ne možete da delite pretplatu sa drugim osobama.

  • Takođe, možda nemate pretplatu na Office 365 Home. Proverite ime proizvoda iznad odeljka Instaliraj na vašoj stranici Moj Office nalog. Office 365 Personal i Office 365 University ne uključuju deljenje pretplate.

 3. Na stranici Deljenje usluge Office 365 odaberite Dodavanje ljudi.

Pre nego što podelite sa nekim: Razmislite o tome na koliko uređaja želite da oni instaliraju i porazgovarajte o tome sa njima. Kao vlasnik pretplate na Office 365 Home, možete da deaktivirate bilo koju instalaciju sa vaše stranice Moj Office nalog ako saznate da vam ponestaju, ali je dobra ideja da unapred postavite očekivanja. Saznajte više o tome, kao i šta da radite ako neko ne dobije poziv, u odeljku Kako da upravljate sa kim delite, pozivnicama i instalacijama.

Pre nego što neko instalira Office: Proverite da li njihov kompjuter ispunjava sistemske zahteve. Na primer, najnovija verzija sistema Office ne može da se instalira na Chromebook računarima ili Windows računarima koji rade pod operativnim sistemom Windows Vista ili Windows XP.

Pozivanje nekoga pomoću e-pošte

 1. Na stranici Moj Office nalog > Deljenje usluge Office 365 odaberite Dodavanje ljudi, a zatim odaberite Poziv e-poštom.

 2. Otkucajte adresu e-pošte osobe sa kojom želite da delite.

 3. Odaberite stavku Pošalji.

Pozivanje nekoga pomoću slanja jednokratne veze

 1. Na stranici Moj Office nalog > Deljenje usluge Office 365 odaberite stavku Jednokratna veza.

 2. Pošaljite vezu putem e-pošte, SMS-a ili druge vrste poruke osobi sa kojom želite da delite. Kada kliknu na vezu i prijave se pomoću Microsoft naloga, biće dodati u vašu pretplatu.

 3. Ako želite da delite pretplatu sa više osoba, napravite zasebnu vezu za svaku osobu.

Korišćenje Microsoft porodice za deljenje pogodnosti pretplate na Office 365 Home

 1. Dodavanje osoba u vašu Microsoft porodicu.

 2. Vratite se na stranicu Moj Office nalog i odaberite stavku Deli Office 365.

 3. Na stranici Deljenje usluge Office 365 odaberite Dodavanje ljudi > Microsoft porodica.

 4. Izaberite članove porodice sa kojima želite da delite. Ako kasnije dodate još osoba u Microsoft porodicu, možete tada da podelite prednosti pretplate sa njima.

Kako da upravljate sa kime delite, pozivnicama i instalacijama

Možete da delite pogodnosti pretplate na Office 365 Home sa najviše još četiri druge osobe. Tokom vremena, možda ćete želeti da delite sa drugima ili da deaktivirate Office instalacije na starijim računarima i da instalirate Office na nove računare. To je lako uraditi: Jednostavno idite na stranicu Moj Office nalog, odaberite Deljenje usluge Office 365, a zatim pratite ova uputstva.

Upravljanje osobama i Office instalacijama

Koristite odeljak Upravljanje ljudima na stranici Moj Office nalog > Deljenje usluge Office 365 da biste prikazali i upravljali načinom na koji osobe koriste vašu pretplatu na Office 365 Home i Office instalacije.

Na primer, ako se koriste sve dostupne instalacije, a želite da oslobodite instalaciju, imate dve mogućnosti:

 • Deaktiviranje Office instalacije     Deaktiviranje instalacije ne uklanja osobu iz vaše pretplate na Office 365 Home. To samo stavlja instalaciju na određenom uređaju u režim samo za čitanje i oslobađa Office instalaciju za drugi uređaj. Osoba sa kojom ste podelili pretplatu može i dalje da prikaže i štampa svoje Office datoteke; ona samo ne može da ih uređuje ili da pravi nove. Ona zadržava svoje dodatno OneDrive skladište i dalje može da koristi vaše Office instalacije, ako još neka postane dostupna.

 • Prestanak deljenja pretplate sa nekim     Kada prestanete da delite pretplatu sa nekom osobom, ona gubi sve pogodnosti pretplate na Office 365 Home, uključujući dodatno OneDrive skladište i mogućnost korišćenja vaših Office instalacija. Ona i dalje može da prikazuje i štampa svoje Office dokumente, ali ne može da ih uređuje ili da pravi nove.

Upravljanje pozivima

Koristite odeljak Upravljanje pozivima na stranici Moj Office nalog > Deljenje usluge Office 365 da biste prikazali pozive koje ste kreirali i upravljali njima. Možete da proverite status poziva ili da ponovo pošaljete ili obrišete pozive.

Ako osoba kojoj ste poslali poziv ne može da ga pronađe, pročitajte odeljak Ne mogu da pronađem poziv za deljenje usluge Office 365 Home. A ako neko nije prihvatio poziv, a vas to ne zanima, jednostavno možete da izbrišete poziv.

Pomoć za osobe sa kojima ste podelili pretplatu

Kada delite svoju pretplatu sa nekom osobom, ona dobije e-poruku od kompanije Microsoft koja im saopštava da ste podelili svoju pretplatu na Office 365 Home sa njom. Sve što ona treba da uradi je da klikne na dugme Prihvati u e-poruci i da ode na stranicu Moj Office nalog da bi instalirala Office, pristupila svom OneDrive skladištu i još mnogo toga.

Kao što je spomenuto iznad, ako ne dobije poziv, zamolite je da pročita Ne mogu da pronađem poziv za deljenje usluge Office 365 Home. A ako ima problema prilikom instaliranja usluge Office, zamolite je da pogleda Rešavanje problema prilikom instaliranja sistema Office 365, Office 2016 i Office 2013.

Takođe pogledajte

Instalacija sistema Office na PC ili Mac računaru

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×