Deljenje podataka Menadžera za poslovne kontakte sa drugim korisnicima

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Sa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook 2010, možete i saradnicima da delite poslovne podatke koji su važne za sve vas. Informacije u zapisima kontakt, poslovni kontakt, poslovna prilikaili poslovni projekat su uskladišteni u baza podataka Menadžera za poslovne kontakte. Autor ova baza podataka je takođe na vlasnik baze podataka, koji može da deli bazu podataka.

Napomena: Za veće nivo bezbednosti, svi podaci koji se prenose između deljena baza podataka i lokalna baza podataka je šifrovana.

Ovaj članak opisuje kako da delite i kako da prestanete da delite bazu podataka Menadžer za poslovne kontakte za Outlook .

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Upravljanje pristupom u bazu podataka Menadžera za poslovne kontakte

Upravljanje pristupom u bazu podataka Menadžera za poslovne kontakte

Ako ste vlasnik baze podataka, možete da delite bazu podataka i da odobrite pristup za izabrane korisnike koji su već korisnike na računaru ili koji su deo vaše domen. Možete da promenite i korisnici koji imaju pristup bazi podataka.

Napomena: Računare korisnika može biti članovima iste radne grupe. Domen nije potrebno da delite bazu podataka.

Korisnici koji imaju pristup bazi podataka možete da ažurirate zapise, kreirati nove zapise i premeštati zapise u fasciklu " Izbrisane stavke ". Oni mogu da trajno brisanje zapisa.

Savet: Ako korisnik nema pristup na mrežu i treba da pristupite datotekama koje su navedene u istoriju komunikacije zapisa u deljenoj bazi podataka, priložite datoteke u odeljak Komentari radije povezivanje datoteke sa istorijom komunikacije. Imajte u vidu da je ograničenje veličine baze podataka 4 GB i datoteke koje su priložene povećati veličinu baze podataka.

Kao vlasnik baze podataka, možete da:

 • Odaberite da delite ili ne bazu podataka delite sa drugima.

 • Odobrite ili odbijete pristup bazi podataka za pojedinačne korisnike.

 • Promenite korisnici koji imaju pristup bazi podataka.

 • Brisanje baze podataka.

 • Napravite rezervnu kopiju baze podataka.

 • Vraćanje baze podataka koje ste prethodno rezervnu kopiju.

 • Trajno brisanje zapisa tako što ćete pražnjenja fascikle " Izbrisane stavke ".

  Napomena: Bilo koji korisnik može da vrati zapis koji je i dalje u fascikli " Izbrisane stavke ".

 • Provera grešaka i popravi bazu podataka.

Ako ste na administrator za računar, možete da:

 • Dodavanje novih korisnika na računar.

 • Pristup bilo kom deljena baza podataka na tom računaru, uključujući baze podataka kreirale druge osobe.

Vrh stranice

Deljenje baze podataka

Da biste delili bazu podataka, sledite ove korake u čarobnjaku za Upravljanje deljenje :

Važno: Da biste se povezali sa deljenom bazom podataka, svaki računar mora biti pokrenut Menadžer za poslovne kontakte za Outlook 2010.

Korak 1: Odaberete da delite podatke

Napomena: Ako vaš računar radi Microsoft Windows XP Home, ne mogu da delim bazu podataka sa drugim korisnicima.

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Izaberite karticu Business Contact Manager , a zatim kliknite na dugme Upravljanje deljenje .

 3. U čarobnjaku za Upravljanje deljenje , na stranici Deljenje ili zaustavljanje deljenja vaše poslovne podatke , izaberite stavku želim da delim svoje podatke.

 4. Da delite bazu podataka sa kolegama koji koriste različitim računarima, potvrdite izbor u polju za potvrdu sa korisnicima koji rade na drugim računarima u mojoj mreži .

  The Manage Sharing wizard, on the Share or Stop Sharing Your Business Data page, with I want to share my data with users working on other computers in my network selected.

 5. Kliknite na dugme Dalje.

Vrh stranice

Korak 2: Odlučite da li želite da promenite postavke e-pošte povezivanja i praćenja

Postoje razmatranje privatnosti i bezbednosti kada povezujete i praćenje e-pošte poruke, a zatim odlučite da delite bazu podataka. Kada ste samo korisnik i delite bazu podataka tako da možete da se povežete sa njim iz nekog drugog računara, postoje manje zabrinutosti. Kada delite podatke sa više korisnika, možete da delite informacije u bazi podataka sa svima koji imaju pristup njoj.

Ako ste jedini korisnik koji pristupa bazi podataka iz više od jednog računara

Kada ste jedina osoba koja koristi baze podataka, ograničenja bezbednosti su minimalna – kao što je držanje bezbednu lozinku. Omogući sve e-adresu za e-poštu za povezivanje i praćenje, jer niko ne može da vidi poruke.

Napomena: Mora da delite bazu podataka Menadžera za poslovne kontakte da biste koristili kopiju baze podataka van mreže – kao što su na računaru sa prenosnim – ali postoji samo jedan korisnik baze podataka. Više informacija o rad van mreže, pogledajte članak rad van mreže pomoću Menadžera za poslovne kontakte.

Ako postoji više korisnika baze podataka

Kada delite bazu podataka Menadžera za poslovne kontakte sa drugim korisnicima, imate nekoliko opcija za upravljanje e-pošte za povezivanje i praćenje postavke:

 • Promenite postavke pre deljenja baze podataka     Ako već povezujete zapisa u bazi podataka na e-poruke, možete da promenite postavke povezivanja i praćenja da uključite samo e-poruke koji želite da drugi vide, a možete da izbrišete sve e-poruke iz svake pojedinačne zapisa koje ne želite drugi vide. Svaki korisnik baze podataka će videti sve e-poruke koje su povezane sa bazom podataka.

 • Zadržite postavke kao i oni     To znači da ako neki od vaših poruka će se automatski povezati, bilo koji korisnik ima pristup bazi podataka može da vidi povezane poruke.

 • Opozovite izbor u svim postavke     To znači da nema novih poruka su povezane, ali sve poruke koje su bile povezane pre nego što ćete opozvati postavke će i dalje biti dostupan svim korisnicima koji pristup bazi podataka.

Napomena: Sa bilo koje od ovih opcija, možete da uklonite sve postojeće e-poruke i stavke istorije komunikacije koje ne želite saradnicima da biste videli pre deljenja baze podataka. Više informacija o brisanju stavki istorije komunikacije potražite u članku Praćenje komunikacija sa klijentima u Menadžeru za poslovne kontakte.

Promena postavki povezivanje e-pošte i praćenje
da biste promenili postavke e-pošte povezivanje i praćenje, kliknite na dugme Otkaži da biste zatvorili čarobnjak za Upravljanje deljenje , a zatim otvorite dijalog Upravljanje povezivanja i praćenja . Za više informacija o povezivanje i praćenje e-poruka i promena postavki potražite u članku Povezivanje i praćenje e-poruka u Menadžeru za poslovne kontakte.

Zadržite ili opozovite izbor postavke za e-pošte povezivanja i praćenja

the manage sharing wizard, on the e-mail link and track settings page, with i want to keep my current e-mail link and track settings selected.

 1. U čarobnjaku za Upravljanje deljenjem na stranici postavke za praćenje i povezivanje e-pošte , uradite nešto od sledećeg:

  • Potvrdite izbor u polju za potvrdu želim da zadržim trenutne e-poštu povezivanje i praćenje postavke ako ne želite da promenite postavke pre deljenja baze podataka.

  • Opozovite izbor u polju za potvrdu pored želim da zadržim trenutne e-poštu povezivanje i praćenje postavke ako više ne želite da zadržite postavke od tog trenutka.

   Važno: Kada delite bazu podataka, možete da delite sve informacije na ovom bazom podataka sa svima koji imaju pristup njoj. Ako ste podesili automatsko povezivanje i praćenje e-poruka, sve postojeće i buduće e-poruke i ostale stavke istorije komunikacije koje su povezane sa nalozima i poslovnim kontaktima dostupni svim korisnicima koji pristup bazi podataka. Ako ne želite da delite sve postojeće e-poruke i stavke istorije komunikacije, uklonite ove stavke pre deljenja baze podataka. Više informacija o brisanju stavki istorije komunikacije potražite u članku Praćenje komunikacija sa klijentima u Menadžeru za poslovne kontakte.

 2. Kliknite na dugme Dalje.

Vrh stranice

Korak 3: Izaberite korisnika za bazu podataka

Da biste bazu podataka delite sa drugim osobama, morate da odaberete korisnike kojima je potreban pristup bazi podataka. Možete da odobrite pristup korisnicima koji već imaju pristup vašem računaru, a možete da dodelite pristup nove korisnike.

Važno: Da biste se povezali sa deljenom bazom podataka, svaki računar mora biti pokrenut Menadžer za poslovne kontakte za Outlook 2010.

Dodavanje korisnika koji već imaju pristup vašem računaru
 • U čarobnjaku za Upravljanje deljenjem na stranici Izbor korisnika , potvrdite izbor u polju za potvrdu pored imena korisnika sa kojima želite da delite bazu podataka i zatim kliknite na dugme dalje.

Dodavanje korisnika koji nije naveden na stranici izbor korisnika

Napomena: Samo vlasnik baze podataka možete da odobrite pristup bazi podataka.

 1. Na stranici Izbor korisnika , kliknite na dugme Dodaj novog korisnika .

 2. U dijalogu Dodaj korisnika uradite nešto od sledećeg:

  • Ako vaš računar je deo radne grupe   

   1. U polju privremena lozinka otkucajte lozinka koju ste sigurni da je korisnik ranije nije koristio.
    Ovu privremenu lozinku može da se koristi samo jednom. Kada prvi put ovaj novi korisnik ima pristup bazi podataka Menadžera za poslovne kontakte, korisnik je upitani da otkucajte ovu privremenu lozinku, a zatim otkucajte njen trenutni mrežu ili lokalnu lozinku. Od tog trenutka, korisnika mrežne lozinke dozvoljava korisniku pristup i mreži i bazi podataka.

    Napomena: Za svakog korisnika morate otkucati privremenu lozinku. Svaka lozinka koja se koristi – bilo da je privremena ili trajna – mora biti u skladu sa bezbednosnim standardima postavljenim na lokalnoj mreži. Lozinka ne može biti prazna.

   2. Ponovo otkucajte privremenu lozinku u polju Potvrda lozinke.

   3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli i ovom korisniku da se prijavljuje na računar ako želite da novi korisnik ima dozvola za prijavljivanje na računar i odjavljivanje sa njega, kao i za pristup drugim datotekama na računaru, uključujući bazu podataka.

  • Ako računar nije deo domena   

   1. Otkucajte ime domen kome je korisnik član.

   2. Otkucajte Korisničko ime korisnika kome želite da odobrite pristup vašem računaru. To ime mora da bude isto korisničko ime (ili ID za prijavljivanje) koje korisnici upisuju prilikom prijavljivanja na mreži.
    - Ili -
    kliknite na dugme Pregledaj da biste pronašli korisničko ime i domen.

 3. Kliknite na dugme dalje.

  Savet: Zapise možete dodeliti saradnicima koji je odobren pristup deljenoj bazi podataka. Na primer, ako želite da dodelite nalog saradnika koji ima odobren pristup bazi podataka, možete izabrati ime vaše kolege na listi Dodeljeno na stranici Opšte zapis naloga.

Vrh stranice

Korak 4: Verifikujte da postavke računara će dozvolite drugima da pristupi bazi podataka

Da biste delili kopiju lokalne baze podataka sa drugim korisnicima, možda ćete morati da prilagodite postavke na vašem računaru da biste omogućili pristup. Preporučujemo da dozvolite Menadžer za poslovne kontakte za Outlook da biste promenili ove postavke, ali takođe možete da opozovete izbor u polju za potvrdu pored bilo koje ne želite da promenite postavke.

Napomene: 

 • Proverite postavke računara za deljenje baze podataka stranice će videti samo ukoliko ste sa korisnicima koji rade na drugim računarima u mojoj mreži u prvom koraku čarobnjaka za Upravljanje za deljenje .

 • Morate biti administrator, a prijavljeni kao administrator da biste dozvolili ove promene izvršiti ili da ih učinite sami. Ako niste administrator, zatražite od administratora na računaru da se prijavim kao administrator i izvršite promene u vaše ime.

 1. U čarobnjaku za Upravljanje deljenjem na stranici Provera postavki računara za deljenje baze podataka , potvrdite izbor u polju za potvrdu želim da pregledam postavke koje će biti promenjene da biste videli listu svih postavki tu Menadžer za poslovne kontakte za Outlook će se promeniti.

 2. Kliknite na dugme Dalje.

 3. U okviru postavke koje zahtevaju promeneu okviru postavke , pregledajte spisak postavke.

 4. Kliknite na ime stavke da biste videli dodatne detalje pored postavke polja. Ako ne želite da napravite preporučene promenu, opozovite izbor u polju za potvrdu pored tu postavku.

 5. Kada budete spremni da nastavite, kliknite na dugme dalje .

Vrh stranice

Korak 5: Dovršavanje na poslednjoj stranici čarobnjaka i odobrite pristup bazi podataka

 1. U čarobnjaku za Upravljanje deljenjem na stranici Dodeli Access baze podataka , u okviru sledeće korisnike sada će imati pristup bazi podataka, pregledajte listu korisnika koji će imati pristup deljenoj bazi podataka kada dovršite ovaj čarobnjak.

 2. Možete da uradite nešto od sledećeg:

  • Ako želite da se vratite i izvršite promene, kao što su Dodavanje ili uklanjanje korisnika, kliknite na dugme nazad.

  • Ako želite da dozvoli svim korisnicima na listi da biste pristupili bazi podataka, kliknite na dugme Završi.

  • Ako ne želite da delite bazu podataka, kliknite na dugme Otkaži.

Vrh stranice

Korak 6: Dajte ime računara i ime baze podataka za svakog korisnika

Gde da pronađem ime računara i ime baze podataka   

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Izaberite karticu Menadžer za poslovne kontakte.

 3. U odeljku Upravljanje bazama podataka , pored imena baze podataka, ime računara i baze podataka ime prikaza (ime računara\ime baze podataka).

 4. Korisnici takođe potrebne informacije o povezivanju sa deljenom bazom podataka.

Vrh stranice

Dodavanje ili uklanjanje korisnika pristup bazi podataka

Ako baza podataka već deli, možete da dozvolite drugim korisnicima pristup bazi podataka ili uklonite pristup.

Savet: Zapise možete dodeliti saradnicima koji je odobren pristup deljenoj bazi podataka. Na primer, ako želite da dodelite nalog saradnika koji ima odobren pristup bazi podataka, možete izabrati ime vaše kolege na listi Dodeljeno na stranici Opšte zapis naloga.

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Izaberite karticu Business Contact Manager , a zatim kliknite na dugme Upravljanje deljenje .

 3. U čarobnjaku za Upravljanje deljenjem na stranici Vaše deljenje baze podataka Menadžera za poslovne kontakte , kliknite na dugme dalje.
  Korisnici koji imaju pristup računaru nabraja svi korisnici koji imaju pristup deljenoj bazi podataka.

  Napomena: Podrazumevano, prikazuju se na ovoj listi administratorima na ovom računaru, ali administratora na domen nisu uključeni osim ako ih posebno dodate. Svaka osoba koja je administrator – bez obzira na to da li njegovo ili njeno korisnički nalog se prikazuje na ovoj listi – možete da pristupite sve podatke. Za informacije o administratori, pogledajte članak Kako da znam da li sam administrator?.

 4. Uradite sledeće

  • Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored imena korisnika sa kojima želite da delite bazu podataka.

  • Opozovite izbor u polju za potvrdu pored imena korisnika kojima želite da uklonite pristup.

  • Da biste dodali korisnika koji nije naveden na stranici, kliknite na dugme Dodaj novog korisnika , a zatim pratite uputstva u članku Dodavanje korisnika koji nije naveden na stranici korisnici izaberite ranije u ovom članku.

   Napomena: Morate biti vlasnik baze podataka da biste dodali novog korisnika na ovu listu.

 5. Kliknite na dugme dalje, a zatim dovršite čarobnjak.

 6. Dajte ime računara i ime baze podataka za svakog korisnika.

Vrh stranice

Prestanak deljenja baze podataka

Napomena: Ako prestanete da delite bazu podataka sa kolegama koji imaju zapise dodeljena, polje " Dodeljeno " te zapise će biti prazna.

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Izaberite karticu Business Contact Manager , a zatim kliknite na dugme Upravljanje deljenje .

 3. U čarobnjaku za Upravljanje deljenjem na stranici Deljenje baze podataka vaše Menadžera za poslovne kontakte , kliknite na dugme ne želite da delite svoje podatke.

  The Manage Sharing wizard, on the Share or Stop Sharing Your Business Data page, with I do not want to share my data selected.

 4. Kliknite na dugme dalje, a zatim dovršite čarobnjak.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×