Deljenje Office 365 Home pretplate

Ako ste kupili Office 365 Home, možete da delite pogodnosti pretplate sa najviše pet osoba u svom domaćinstvu.

Bez dodatnih troškova, svaka osoba s kojom je delite dobija:

 • Najnoviju verziju Office aplikacija za PC, Mac, tablet računare i pametne telefone.

  Svaka osoba može da instalira Office na svim uređajima i da se prijavi u Office na pet uređaja odjednom. Da bi drugi instalirali Office, moraju da imaju vlastiti Microsoft nalog. Ako osoba nema Microsoft nalog, može da ga napravi kad prihvati vaš poziv za deljenje. To je besplatno.

 • OneDrive: 1 TB besplatnog OneDrive skladišta. Da biste saznali više, pogledajte odeljak „Osnovni podaci o usluzi OneDrive“ u najčešćim pitanjima o usluzi Office 365.

  Osobe s kojima delite pogodnosti pretplate dobijaju sopstveni OneDrive prostor za skladištenje. Ne brinite: one ne mogu da pristupe datotekama ili fasciklama u vašem ličnom OneDrive skladištu, iako možete da delite datoteke s njima ako to želite. Da biste saznali kako, pogledajte članak Deljenje OneDrive datoteka i fascikli

 • Skype: 60 Skype minuta mesečno za mobilne telefone u osam zemalja i za fiksne telefone u 60+ zemalja (samo na tržištima na kojima je Skype dostupan). Da biste saznali više, pogledajte odeljak „Osnovni podaci o Skype minutima“ u najčešćim pitanjima o usluzi Office 365.

 • Outlook.com: Napredne alatke za bezbednost e-pošte pomažu da se prijemno sanduče svake osobe zaštiti od phishinga i malvera pomoću upozorenja u realnom vremenu o zlonamernim veb sajtovima i skeniranjem priloga u potrazi za najnovijim virusima. Osobe sa kojima delite takođe će dobiti iskustvo bez oglasa i 50 GB prostora za skladištenje po poštanskom sandučetu.

  Napomena: NEĆE svi koji dele vašu pretplatu imati pristup svim datotekama koje napravite pomoću sistema Office niti ćete vi imati pristup njihovim datotekama. Sve datoteke i informacije o upotrebi usluge ostaju privatne – kao da su kupili vlastitu pretplatu.

Želite da instalirate Office 365 Home za sebe na drugom uređaju?
Ne morate da delite svoju pretplatu na Office 365 Home sa samim sobom kako biste uslugu instalirali na drugom uređaju. Jednostavno se prijavite na svoj Microsoft nalog i idite na stranicu „Instalacije“ na računaru na kom želite da instalirate uslugu i odaberite opciju Instaliraj Office. Za mobilne uređaje, preuzmite Office aplikacije za mobilne uređaje iz prodavnice aplikacija i prijavite se. Možete da instalirate Office na svim svojim uređajima i da se prijavite na pet uređaja odjednom.

Kako da podelite pogodnosti pretplate na Office 365 Home sa drugima

Pretplatu možete da delite sa najviše pet članova domaćinstva.

Napomena: Pre nego što neko instalira Office, uverite se da računar te osobe ispunjava sistemske zahteve. Na primer, najnovija verzija sistema Office ne može da se instalira na Chromebook uređajima niti na računarima koji rade pod operativnim sistemima Windows Vista ili Windows XP.

 1. Prijavite se na stranicu Microsoft nalog, deljenje. Uverite se da koristite isti Microsoft nalog koji ste koristili za podešavanje pretplate na Office 365 Home.

 2. Na kartici Deljenje izaberite stavku Pokreni deljenje.

  Napomene: 

  • Ako ne vidite karticu „Deljenje“ ili ako ne vidite opciju „Deli Office“ na kartici „Deljenje“, možda niste vlasnik pretplate na Office 365 Home. Ako koristite pretplatu na Office 365 Home koju je neko podelio sa vama ili ako imate neki drugi tip pretplate na Office 365, ne možete da delite pretplatu sa drugim osobama.

  • Možda i nemate pretplatu na Office 365 Home. Proverite ime proizvoda iznad kartica. Office 365 Personal i Office 365 University ne uključuju deljenje pretplate.

 3. U iskačućem prozoru Deljenje sistema Office odaberite opciju:

  Pozivanje putem e-pošte

  Unesite adresu e-pošte i izaberite stavku Pozovi.

  Adresa e-pošte koju koristite da biste pozvali osobu treba da bude ista adresa e-pošte koju ta osoba koristi za deljenu pretplatu na Office 365.

  Pozivanje putem veze

  Izaberite dugme Kopiraj da biste poslali vezu putem e-pošte, SMS-a ili druge poruke osobi sa kojom želite da delite.

  Kad osoba klikne na vezu i prijavi se pomoću Microsoft naloga, biće dodata u vašu pretplatu. Ako želite da delite pretplatu sa više osoba, napravite zasebnu vezu za svaku osobu.

 4. Ako ste odabrali poziv putem e-pošte u 3. koraku, izaberite stavku Pozovi ako želite da dodate tu osobu u Microsoft porodicu. Možete da je dodate i kasnije. Više informacija o prednostima pravljenja Microsoft porodice potražite u članku </c1>https://support.microsoft.com/help/12413Šta je to Microsoft porodica?</c0>

Korišćenje Microsoft porodice za deljenje sistema Office sa članovima porodice

Funkcija Microsoft porodice omogućava vam da lako delite kalendare sa članovima porodice, ograničite vreme pred ekranom, omogućite bezbednije pregledanje i delite pretplatu na Office 365 Home sa njima.

 1. Da biste dodali neku osobu u Microsoft porodicu, idite na Microsoft nalog, na stranicu za porodice, pomerite se nadole i izaberite stavku Dodaj člana porodice. Ponovite to za svakog člana porodice. Samo pet osoba može da deli vašu pretplatu na Office 365, ali u okviru porodice možete da imate do dvadeset osoba.

 2. Ako ima dostupnih licenci, Office će se automatski deliti sa članom porodice kad on bude dodat u vašu Microsoft porodicu.

Upravljanje osobama sa kojima delite, pozivima i uređajima

S vremenom ćete možda želeti da delite s drugim ljudima ili da se prijavite na Office na novim uređajima. U nastavku možete saznati kako da prestanete da delite sa nekim ili kako da se odjavite iz sistema Office na uređaju.

Upravljanje osobama sa kojima delite Office

Na Microsoft nalogu, na stranici „Deljenje“, u okviru odeljka Druge osobe možete da prikažete osobe sa kojima delite pogodnosti pretplate na Office 365 Home i upravljate njima.

Na primer, ako već delite pretplatu sa pet drugih osoba i želite da je delite s nekim novim, morate da prestanete da delite sa nekim pre nego što je podelite s novom osobom.

Prestanak deljenja pretplate sa nekim :
Kad prestanete da delite pretplatu sa nekom osobom, ona gubi sve pogodnosti pretplate na Office 365 Home, uključujući dodatno OneDrive skladište i mogućnost korišćenja sistema Office. Ona i dalje može da prikazuje i štampa svoje Office datoteke, ali ne može da ih uređuje niti da pravi nove.

Upravljanje pozivima na deljenje sistema Office

Na Microsoft nalogu, na stranici „Deljenje“, u okviru odeljka Druge osobe možete da prikažete pozive koje ste napravili i upravljate njima. Možete da proverite status poziva, ponovo ga pošaljete ili da obrišete pozive.

Ako osoba kojoj ste poslali poziv ne može da ga pronađe, pročitajte odeljak Ne mogu da pronađem poziv za deljenje usluge Office 365 Home. A ako neko nije prihvatio poziv, a vas to ne zanima, jednostavno možete da izbrišete poziv.

Upravljanje Office uređajima

Možete da instalirate Office na svim svojim uređajima i da se prijavite na pet uređaja odjednom. Ako imate više od 5 uređaja, Office će vas automatski odjaviti sa uređaja da biste ostali u okviru ograničenja za prijavljivanje. Da biste koristili Office na uređaju na kojem ste odjavljeni, samo se ponovo prijavite. Da biste saznali više, pogledajte članak Kako se prijaviti u Office 365.

Pomoć za osobe sa kojima ste podelili pretplatu

Kad delite svoju pretplatu sa nekom osobom, ona će dobiti e-poruku od korporacije Microsoft koja joj saopštava da ste podelili svoju pretplatu na Office 365 Home sa njom. Sve što ona treba da uradi jeste da klikne na dugme Prihvati u e-poruci i da ode na svoj Microsoft nalog, na stranicu „Pregled“ gde može da instalira Office, pristupi svom OneDrive skladištu i još mnogo toga.

Kao što je pomenuto u prethodnom tekstu, ako ne dobije poziv, zamolite je da pročita članak Ne mogu da pronađem poziv za deljenje usluge Office 365 Home. A ako ima problema prilikom instaliranja sistema Office, zamolite je da pogleda članak Rešavanje problema prilikom instaliranja usluge Office 365, sistema Office 2019, Office 2016 i Office 2013.

Takođe pogledajte

Instalacija sistema Office na PC ili Mac računaru

Treba vam Office 365 za preduzeće?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×