Deljenje kalendara u programu Outlook na Vebu za preduzeća

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako imate sa Office 365 ili druge Microsoft Exchange-na osnovu usluge e-pošte, koristite Outlook na vebu za deljenje kalendara sa osobama unutar i izvan vaše organizacije. U zavisnosti od toga koju biste im dali dozvolu, su možete da vidi vaš kalendar, uređujete ili služiti kao svog delegata za pozive za sastanke.

Napomena: Deljenje kalendara možda neće biti dostupna za vaš nalog ili će možda biti ograničeno osobama u vašoj organizaciji, u zavisnosti od postavki vaše organizacije.

U ovom članku

Deljenje kalendara

 1. Na vrhu stranice izaberite pokretanje aplikacija Izaberite pokretanje aplikacija , pa izaberite stavku Kalendar.

 2. Na vrhu ekrana izaberite Deljenje, a zatim odaberite kalendar koji ćete deliti.

  Snimak ekrana dugmeta "deli"

  Primarni kalendar se podrazumevano zove „Kalendar“. Ako ste napravili druge kalendare, možete da izaberete da delite jedan od njih umesto primarnog. Ne možete da delite kalendare u vlasništvu drugih osoba.

 3. U polju Pošaljite poziv za deljenje u e-poruci unesite ime ili e-adresu osobe s kojom želite da delite svoj kalendar.

  Snimak ekrana dijaloga „Deljenje ovog kalendara“.

 4. Odaberite koliko informacija želite ta osoba da biste videli:

  • Stavka Može da prikaže kad sam zauzet/a omogućava toj osobi da vidi kad ste zauzeti, ali ne navodi pojedinosti kao što je lokacija događaja.

  • Stavka Može da prikaže naslove i lokacije omogućava joj da vidi kad ste zauzeti, kao i da vidi naslov i lokaciju događaja.

  • Možete da prikažete sve detalje omogućava da osobe vide detalje na događaje.

  • Možete da uredite omogućava da osobe vide sve detalje na događaje i uređivanje kalendara (dostupno samo kada delite sa osobama u vašoj organizaciji).

  • Delegat omogućava da osobe prikaz i uređivanje kalendara, kao i slanje i odgovaranje na pozive za sastanak u vaše ime (dostupno samo kada delite sa osobama u vašoj organizaciji). Za više informacija o uređivača i Delegirani pristup potražite u članku delegiranje kalendara u programu Outlook na Vebu za preduzeća.

 5. Izaberite stavku Deli. Ako odlučite da ne delite kalendar u ovom trenutku, izaberite stavku Ukloni Ikona „Ukloni“ .

Napomene: 

 • Kada delite kalendar koji je različit od primarni kalendar – kao što je kalendar projekta koji ste kreirali – ne možete da izaberete delegata.

 • Zaštićeni kalendarske stavke označene kao privatne. Većina osoba sa kojima delite kalendar vidi samo vreme privatne stavke, ne naslov, lokaciju ili druge detalje. Periodičnoj grupi označene kao privatne će prikazati ponavljanja. Jedini izuzetak od ovo je da možete dati delegat dozvolu za prikaz privatne događaje.

 • Takođe, možete da vidite unos organizacije za borbu na listi ljudi sa kojima ste podelili kalendar. Ovo je podrazumevani nivo detalja koje druge osobe u vašoj organizaciji ili spoljnim organizacije, možete da vidite kada prikaz kalendara u pomoćnik za planiranje.

Vrh stranice

Promena dozvola za deljenje kalendara

Dozvole koje ste podesili za kalendar možete da promenite, ili možete sasvim prestati da delite kalendar tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na ime kalendara u okviru stavke Vaši kalendari.

 1. Na vrhu stranice izaberite pokretanje aplikacija Izaberite pokretanje aplikacija , pa izaberite stavku Kalendar.

 2. U okviru stavke Vaši kalendari, kliknite desnim tasterom miša na kalendar kome želite da ažurirate postavke deljenja, a zatim izaberite stavku Dozvole za deljenje.

  Snimak ekrana kontekstualnog menija za vaš kalendar, sa izabranim dozvolama za deljenje.

 3. Pronađite osobu čije dozvole hoćete da promenite i odaberite nov nivo dozvola ili izaberite stavku Ukloni Ikona „Ukloni“ kako biste prestali da delite kalendar s tom osobom.

Kada uklonite osobu sa liste osoba sa kojima ste podelili kalendar, URL adresu koja je poslata u toj osobi prestane da radi. Ako je korisnik takođe unutar vaše organizacije, kalendar se uklanja iz svog spiska kalendare.

Vrh stranice

Dodavanje kalendara druge osobe u moj prikaz kalendara

Ako dobijete poziv za deljenje tuđeg kalendara, izaberite stavku Prihvati u poruci ili na vezu u pozivu kako biste dodali u prikaz kalendara.

Snimak ekrana dugmeta „Prihvati“ u obaveštenju putem e-pošte o deljenom kalendaru.

Takođe možete otići u kalendar u Outlook na vebu da biste u prikaz dodali kalendare drugih osoba. Međutim, kalendari otvorili ovaj način neće se pojaviti u svim Outlook klijentima. Da biste se uverili da se pojavljuju kalendare drugih osoba u svim Outlook klijentima, zatražite od njih da delite svoje kalendare sa vama.

 1. Na vrhu stranice izaberite pokretanje aplikacija Izaberite pokretanje aplikacija , pa izaberite stavku Kalendar.

 2. U oknu za navigaciju kliknite desnim tasterom miša kalendare i izaberite stavku Otvori kalendar.

  Snimak ekrana kontekstualnog menija za drugi kalendari, sa otvori kalendar izabran.

 3. Da biste dodali kalendar, odaberite jednu od sledećih opcija:

  • Da biste dodali kalendar koji pripada nekom u vašoj organizaciji, u okviru iz direktorijuma uneti njegovo ili njeno ime i izaberite stavku Otvori. Ako je ta osoba ne deli svoj kalendar direktno sa vama, otvorite kalendar će se prikazati sa dozvole koje je ta osoba vam korisnika u organizaciji .

  • Da biste dodali kalendar iz izvan vaše organizacije, u okviru Internet kalendar unesite URL ADRESE i izaberite stavku Otvori. URL verovatno završava se sa oznakom tipa datoteke .ics.

   Napomene: 

   • Ako probate da dodate kalendar sa interneta i sigurni ste da je URL isparavan, ali ne vidite nikakve podatke, probajte da uklonite kalendar i ponovo ga dodate menjajući protokol iz http u https.

Kad dodate još jedan kalendar, možete da mu promenite ime i boju ili da ga uklonite iz prikaza.

Informacije o uređivanju tuđeg kalendara potražite u članku Upravljanje kalendarom druge osobe u programu Outlook Web App.

Više informacija o otvaranju kalendare iz izvan vaše organizacije ili iz ICS URL adrese, pogledajte članak Otvaranje Internet kalendara u programu Outlook Web App.

Vrh stranice

Prestanak deljenja kalendara sa nekom osobom

Ako želite da prestanete da delite kalendar sa nekim, koristite Outlook na vebu da biste uklonili njegovo ili njeno dozvole.

 1. Na vrhu stranice izaberite pokretanje aplikacija Izaberite pokretanje aplikacija , pa izaberite stavku Kalendar.

 2. Na vrhu stranice izaberite stavku Deljenje, a zatim odaberite kalendar koji želite da prestanete da delite.

  Snimak ekrana dugmeta "deli"

  Primarni kalendar se podrazumevano zove „Kalendar“. Ako ste napravili druge kalendare, možete da izaberete da delite jedan od njih umesto primarnog. Ne možete da uklonite dozvole za deljenje kalendara u vlasništvu drugih osoba.

 3. Odaberite osobu sa kojom želite da prestanete da delite kalendar i izaberite stavku Ukloni Ikona „Ukloni“ .

  Snimak ekrana dijaloga „Deljenje ovog kalendara“.

  Osoba je uklonjen sa liste osoba koje imaju pristup u kalendar. Ako je osoba u vašoj organizaciji, vaš kalendar će biti uklonjen sa njegovo ili njeno listi kalendara. Ako osoba koja je izvan vaše organizacije, njegovo ili njeno kopiju kalendara biće uklonjen, ali će više ne sinhronizuje sa kalendarom ili primate ispravke.

Više informacija

Delegiranje kalendara u programu Outlook na Vebu za preduzeća

Deljenje fascikle sa kontaktima sa drugim osobama

Rad sa više kalendara

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×