Deljenje kalendara sa spoljnim korisnicima

Često je potrebno planirati sastanke sa osobama izvan organizacije. Da bi pojednostavio proces pronalaženja obostrano prihvatljivih termina sastanaka, Office 365 omogućava da kalendare stavite na raspolaganje „spoljnim korisnicima“, onima koji treba da vide informacije o zauzetosti ali nemaju korisničke naloge za vaše Office 365 okruženje.

Deljenje kalendara je globalna postavka, što znači da vi, Office 365 administrator, možete da je omogućite za sve korisnike u zakupcu. Kad je deljenje omogućeno, korisnici mogu da upotrebljavaju Outlook Web App da bi delili kalendare sa svima unutar organizacije ili izvan nje. Osobe unutar organizacije mogu da prikažu deljeni kalendar uz sopstveni. Osobama izvan organizacije biće poslat URL koji mogu koristiti za prikaz kalendara. Korisnici odlučuju kada će deliti, koliko će deliti i kada će ostaviti da kalendari budu privatni.

Napomena:  Ako želite da delite kalendare sa organizacijom koja koristi Exchange Server 2013 (lokalno rešenje), Exchange administrator će morati da podesi relaciju potvrde identiteta sa oblakom. Ovo je poznato kao „spoljni pristup“ i mora ispunjavati minimalne softverske zahteve. Pogledajte odeljak Deljenje za više informacija.

Omogućavanje deljenja kalendara pomoću sajta Office 365 administrativni centar

 1. Prijavite se u Office 365 pomoću poslovnog ili školskog naloga.

 2. Izaberite ikonu za pokretanje aplikacija Ikona pokretanja aplikacija u usluzi Office 365 i odaberite stavku Administrator.

 3. Izaberite stavke Postavke > Usluge i programski dodaci.

  U levom oknu za navigaciju, izaberite stavku „Postavke“, a zatim izaberite stavku „Usluge & programski dodaci“.
 4. Na stranici Usluge i programski dodaci odaberite stavku Kalendar.

  Na stranici „Usluge i programski dodaci“ odaberite stavku „Kalendar“.
 5. Na stranici Kalendar koja se otvori uradite nešto od sledećeg:

  • Za stavku Omogućite korisnicima da dele svoje kalendare sa spoljnim korisnicima koji imaju Office 365 ili Exchange, pomerite klizač na opciju Uključeno da biste omogućili deljenje kalendara.

  • Za stavku Omogućite korisnicima da dele svoje kalendare sa spoljnim korisnicima koji imaju Office 365 ili Exchange, pomerite klizač na opciju Isključeno da biste onemogućili deljenje kalendara.

 6. Ako želite da anonimnim korisnicima (korisnicima bez akreditiva za prijavljivanje) dozvolite da pristupaju kalendaru putem poziva e-poštom, za stavku Omogući anonimnim korisnicima da pristupaju kalendarima putem poziva e-poštom pomerite klizač na opciju Uključeno.

  Na stranici „Kalendar“ konfigurišite postavke tako da odgovaraju vašoj situaciji.

  Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu da biste omogućili anonimne korisnike, morate da odlučite koji tip informacija kalendara im je dostupan. Možete da omogućite sve informacije ili da ih ograničite. Ovi izbori određuju količinu informacija koju korisnici mogu da pokažu od slučaja do slučaja. Izaberite nešto od sledećeg:

  • Informacije o zauzetosti iz kalendara samo sa vremenom

  • Informacije o zauzetosti iz kalendara sa vremenom, temom i mestom

  • Sve informacije o zakazanoj obavezi u kalendaru

Kad je deljenje omogućeno za zakupca, vlasnici kalendara mogu da prošire pozive na određene korisnike. Uputstva potražite u članku Deljenje kalendara u programu Outlook Web App.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×