Deljenje i zajednički rad

Deljenje Excel radne sveske sa drugima

Deljenje Excel radne sveske sa drugima

U programu Excel, deljenje radnih svezaka sa drugima je lakše nego ikada.

Potrebno je samo tri koraka za deljenje radne sveske.

Pomoću veb pregledača otpremite ili kreirajte novu radnu sveska u usluzi OneDrive, OneDrive for Business ili SharePoint Online biblioteci.

  1. Ako ste otpremili datoteku, kliknite na ime datoteke da biste je otvorili. Radna sveska će se otvoriti na novoj kartici u veb pregledaču.

  2. Kliknite na dugme Uredi u programu Excel. Ako nemate ovo dugme, izaberite stavku Uredi u pregledaču, a zatim izaberite Uredi u programu Excel pošto se stranica ponovo učita.

  3. Ako budete upitani da odaberete verziju programa Excel, izaberite stavku Excel 2016.

  4. Kada se datoteka otvori u programu Excel, u gornjem desnom uglu izaberite stavku Deli.

  5. Otkucajte adrese e-pošte u polju Pozovite osobe i razdvojte ih tačkom i zarezom. Uverite se da ste izabrali stavku Može da uređuje. Kada završite, kliknite na dugme Pošalji.

    Savet: Pogledajte dno okna. Nabavi vezu za deljenje vam omogućava da sami pošaljete poziv e-poštom. Ako imate Excel za Office 365 pretplatnike, videćete vezu Pošalji kao prilog. To vam omogućava da pošaljete kopiju datoteke kao .xlsx ili .pdf datoteku putem e-poruke.

  6. Ako ste kliknuli na dugme Pošalji u prethodnom koraku, e-poruke će biti poslate svim osobama. Poruka će stići sa vaše adrese e-pošte. Takođe ćete dobiti kopiju poruke, čisto da biste znali kako izgleda.

Ako ste kliknuli na dugme Deli, ljudi će primiti e-poruku koja ih poziva da otvore datoteku. Oni mogu da kliknu na vezu da bi otvorili radnu svesku. Otvoriće se veb pregledač i radna sveska će biti otvorena u aplikaciji Excel Online. Ako budu želeli da uređuju u pregledaču, mogu da izaberu stavke Uređivanje radne sveske > Uredi u pregledaču. Ako budu želeli da je otvore u aplikaciji Excel, mogu da izaberu stavke Uređivanje radne sveske > Uredi u programu Excel.

Savet: Ako koriste najnoviju verziju programa Excel, PowerPoint ili Word, postoji lakši način: Mogu da izaberu stavke Datoteka > Otvori i da izaberu Deljeno sa mnom.

Više osoba istovremeno može da uređuje radnu svesku. Ovo se zove koautorstvo. Međutim, svako će morati da ima verziju aplikacije Excel koja podržava koautorstvo. Excel za Android, Excel za iOS, Excel Mobile i Excel 2016 za Office 365 pretplatnike su verzije koje trenutno podržavaju koautorstvo. Ako nemaju podržanu verziju, mogu da izaberu stavke Uređivanje radne sveske > Uredi u pregledaču da bi uređivali datoteku u aplikaciji Excel Online.

Takođe pogledajte

Istovremena saradnja na Excel radnim sveskama pomoću koautorstva

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×