Deljenje ekrana u programu Skype za posao

Deljenje ekrana u programu Skype za posao

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možete da prikažete celu radnu površinu ili samo program svima u Skype za posao sastanku, pozivu ili trenutnih poruka (IM) razgovora.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Napomena: U video zapisu Predstavi radnu površinu pregled pokazuje šta želite da vidite ako koristite više monitora. Ako koristite jednom monitoru, nećete videti ovaj pregled.

Imajte na umu da morate da budete izlagač na sastanku Skype za posao za deljenje ekrana. Ako opcija je nedostupna, zatražite od jednog Izlagači da vam da pristup izlagača.

 • Koristite opciju Predstavi radnu površinu kada treba da se prebacujete između više programa ili radite na datotekama iz različitih programa.

 • Koristite opciju Predstavi programe kada je potrebno da predstavite određene programe ili dokumente, a ne želite da druge osobe vide bilo šta drugo na vašem računaru.

Delite ekran ili program

 1. Na dnu prozora razgovora, kliknite na dugme prezentacija (monitor).

 2. Odaberite nešto od sledećeg:

  Da biste delili sadržaj na vašoj radnoj površini, kliknite na Predstavi radnu površinu.

  Važno: Kada delite radnu površinu, sve učesnike sastanka da vidite programe, datoteke i obaveštenjima. Ako imate poverljivim informacijama ili datoteka koje ne želite da druge osobe vide, zatvorite ih ili umesto toga koristite Predstavite programe .

  Da biste delili jedan ili više programa ili datoteke, kliknite na dugme Predstavite programe, a zatim izaberite određeni program ili datoteku.

 3. Na traci sa alatkama za deljenje na vrhu ekrana koristite neku od ovih opcija:

  Kliknite na Zaustavi izlaganje kada završite deljenje svog ekrana.

  Kliknite na dugme Prepusti kontrolu da biste delili kontrolu nad radnom površinom ili programom sa učesnicima.

  Kliknite na pribadaču da biste sakrili traku sa alatkama i dobili više prostora. Da biste otkrili traku sa alatkama, pomerite pokazivač miša ka vrhu ekrana. Kada se pojavi traka sa alatkama za deljenje, koristite kontrole koje su vam potrebne ili kliknite ponovo na pribadaču da bi traka sa alatkama bila vidljiva.

Napomena: Dok nešto delite, vaš Skype za posao status se menja u prezentujem ( Izlaganje indikator statusa ), i nećete primati trenutne poruke ili pozive. Možete da promenite ovu postavku u prozoru opcije statusa.

Ako želite da učesnik sastanka deli svoj ekran, dajte mu pristup izlagača da bi mogao da koristi kontrole. Ako učesnik ne koristi Skype za posao, on može da koristi Veb aplikacija Skype za posao za izlaganje.

Deljenje primarnog, sekundarnog ili svih monitora

Ako imate više od jednog monitora, oni su svi prikazani na kartici Predstavi radnu površinu i možete odabrati koji od njih ćete deliti. Kada delite Svih monitora, traku sa alatkama deljenja otvara na primarnom monitoru. Ako koristite samo jednog monitora, nećete videti karticu Predstavi radnu površinu .

Izlaganje PowerPoint projekcije slajdova u scenariju sa više monitora

Možete da prikazujete PowerPoint projekciju slajdova kao profesionalac kada iskoristite prednost većeg broja monitora.

Ako se nalazite u sobi za konferencije i želite da prikažete projekciju slajdova pomoću projektora ili uređaja sa velikim ekranom, vršite prezentaciju na sekundarnom monitoru. PowerPoint projekcija slajdova će se pojaviti na velikom ekranu za ljude u sobi, a na površini za prikazivanje prezentacije za ljude na Skype za posao sastanku. Na laptop računaru možete da vidite prikaz izlagača koji prikazuje trenutni slajd, beleške izlagača i preged sledećeg slajda – što je vidljivo samo vama.

Ako prikazujete PowerPoint projekciju slajdova iz svoje kancelarijei imate više monitora, možete da prikažete svoj sekundarni monitor i i dalje vidite beleške izlagača na primarnom monitoru.

Predstavite PowerPoint projekciju slajdova na projektoru ili velikom ekranu u sobi za konferencije tako što ćete izlagati na sekundarnom monitoru. Na laptop računaru vidite prikaz za izlagača, ali učesnici u sobi ili na Lync sastanku vide samo projekciju slajdova.

Izlaganje PowerPoint projekcije slajdova pomoću programa Lync iz vaše kancelarije

Uputstva su ista u oba slučaja:

 1. Izvan Skype za posao, otvorite PowerPoint niz na primarnom monitoru (ili laptop računaru ako ste u sobi za konferencije).

 2. Izaberite karticu "Projekcija slajdova", a zatim izaberite stavku Od početka. Prikaz učesnika u nizu pojaviće se na svoj sekundarni monitor (ili na projektoru ako se nalazite u sobi za konferencije). Prikaz za izlagača će se pojaviti na primarnom monitoru

 3. Skype za posao, kliknite na ikonu predstavljanje , a zatim odaberite stavku Predstavi radnu površinu.

 4. U dijalogu na predstavi radnu površinu, kliknite na dugme sekundarni monitor – ili onog monitora koji prikazuje učesnika pogled na PowerPoint niz slajdova.

Prepuštanje ili preuzimanje kontrole nad sesijom deljenja

Ako želite da neki drugi učesnik sastanka promeni datoteku, da vam pomogne pri predstavljanju ili demonstriranju, možete mu dodeliti kontrolu. I vi i taj učesnik ćete imati kontrolu nad deljenjem, ali vi možete u bilo kom trenutku oduzeti kontrolu tom učesniku.

 1. Na traci sa alatkama deljenja kliknite na dugme Prepuštanje kontrole.

 2. Izaberite ime osobe kojoj želite da prepustite kontrolu.

  Skype za posao šalje obaveštenje toj osobi da bi je obavestio da delite kontrolu.

 3. Da biste preuzeli kontrolu, na traci sa alatkama za deljenje izaberite stavku Dodeljivanje kontrole, a zatim kliknite na dugme Preuzmi kontrolu.

  Savet:  Možete omogućiti drugim osobama da automatski i u bilo koje vreme preuzmu kontrolu nad vašim sesijama deljenja tako što ćete kliknuti na dugme Automatski daj kontrolu na traci sa alatkama za deljenje. Ova opcija preporučuje se samo u slučaju malih i uobičajenih sastanaka. Ako želite da poništite automatsku dozvolu, izaberite stavku Daj kontrolu i opozovite izbor u polju za potvrdu Automatski daj kontrolu.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×