Deljenje dokumenta bez potrebe za prijavljivanjem

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada želite da neko doprinos na list za prijavljivanje ili u školi projekta, deljenje veze ka dokumentu u vaš OneDrive. Kada odaberete Nabavi vezu i postavljanje dozvola za Uređivanje, svako ko dobija vezu možete da uredite dokument bez potrebe da se prijavite.

Savet: Ako delite privatan dokument, nastavite da čitate da biste saznali privatniji način deljenja.

 1. Uz otvorenu dokumenta u Word OnlineExcel Online, PowerPoint Onlineili OneNote Online kliknite na dugme deli.

  (Ako počinjete iz OneDrive, kliknite desnim tasterom miša na dokument i zatim kliknite na dugme deli.)

 2. Kliknite na dugme Preuzmi vezu, odaberite stavku Uredi (ili neku drugu opciju ako ne želite da osobe da biste uredili), a zatim kliknite na dugme Kreiraj vezu.
  Pravljenje veze za uređivanje

 3. Kopirajte vezu i pošaljite je.

Kada druge osobe kliknu na vezu, ona ih vodi ka dokumentu. Druge osobe počinju sa uređivanjem tako što izaberu stavku Uređivanje u pregledaču. Ako ste i vi u dokumentu u istom trenutku, drugu osobu videćete navedenu kao „Gost“.

Koautorstvo sa gostom.

Druge osobe mogu da rade u pregledaču bez prijavljivanja, ali ako žele određene funkcije, kao što je umetanje slike ili upotreba Office programa za računare, moraju se prijaviti pomoću Microsoft naloga.

Prekid deljenja dokumenta

Kada više ne želite da druge osobe uređuju vaš dokument, ponovo kliknite na dugme deli . U okviru Deljeno sa, izaberite osobe koje imaju ovu vezu za uređivanje, a zatim kliknite na dugme Ukloni vezu.

Izaberite vezu za uređivanje.

Deljenje privatnih dokumenata

Kada radite sa nekim na osetljive informacije kao što su finansije, koje želite da vodite računa o tome ko može da uređuje dokument. Umesto deljenja veze, pozovite osobe da se prijavite pomoću Microsoft naloga da pregledaju ili uređuju dokument.

 1. Uz otvorenu dokumenta u Word Online, Excel Online, PowerPoint Onlineili OneNote Online, kliknite na dugme deli i otkucajte e-adresu osobe u polju .

 2. Izaberite stavku Primaoci mogu da uređuju i postavite druge padajuće liste primalacamorati da se prijavite pomoću Microsoft naloga.

  Snimak ekrana dijaloga „Deljenje“ koji prikazuje opciju „Primaoci se moraju prijaviti pomoću Microsoft naloga“

Dodatne informacije

Više informacija o deljenju u OneDrivepotražite u članku Deljenje datoteka i fascikli i promena dozvola.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×