Deljenje dokumenata ili fascikli u sistemu SharePoint Server

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Dokumente i fascikle koji skladištite u OneDrive for Business su privatni dok ne odlučite da ih delite. Slično tome, u biblioteci lokacije, možda ćete želeti da delite određene dokumente ili fascikle sa osobama koje nemaju pristup na lokaciju. Kada delite dokumente i fascikle, možete da odlučite da li želite da biste omogućili uređivanje ili samo da ih prikažete.

Deljenje dokumenta ili fascikle

 1. Idite do OneDrive for Business ili biblioteke lokacija u kojoj se nalazi dokument ili fascikla koju želite da podelite.

 2. Izaberite tri tačke (...) pored dokumenta ili fascikle da biste otvorili oblačić dokumenta, a zatim izaberite stavku deli.

  Početak deljenja dokumenta u SharePoint biblioteci

 3. U dijalogu Deljenje, na kartici Pozivanje osoba otkucajte imena ili e-adrese osoba sa kojima želite da delite dokument ili fasciklu.

 4. Izaberite postavku dozvole.

  Izaberite postavku dozvole za osobe koje ste pozvali da dele dokument

 5. Ako želite, otkucajte poruku koja će biti uključena u e-poruku koja će se slati svim pozvanim osobama. E-poruka sadrži vezu ka deljenom dokumentu.

 6. Ako ne želite da pošaljete e-poruku, kliknite na dugme Prikaži opcije, a zatim opozovite izbor Pošalji poziv e-poštom.

Vrh stranice

Najčešća pitanja

Kako da delim dokument sa svima iz organizacije?

U sistemu OneDrive for Business postoje dva načina da delite dokumente sa svima:

 • Koristite dijalog Deljenje. Pratite iste goreopisane korake za deljenje dokumenta ili fascikle, ali u polje „Pozivanje osoba“ otkucajte Svi.

  Deljenje dokumenta sa svima pomoću dijaloga „Deli“

 • Kreirajte fasciklu „Deljeno sa svima” (ili sa sličnim imenom) i stavite dokumente u toj fascikli, kao što ih kreirate. Da biste kreirali fasciklu, kliknite na datoteke > Nova fascikla. Možete da delite fasciklu sa osobama, kao što je kreirate.

  Snimak ekrana fascikle „Deljeno sa svima“

Dijalog „Deljenje“ vam omogućava da izaberete stavku „Sve osobe osim spoljnih korisnika“. Ako vaša organizacija dozvoljava spoljno deljenje, deljenje sa svim osobama uključuje spoljne korisnike: osobe izvan vaše organizacije koje su ranije bile pozvane da dele dokumente kao gosti, bilo da ste ih pozvali vi ili druge osobe iz vaše organizacije.

Ako imate deljeno sa svima fasciklu u kojoj je pripremljena, svi dobiju dozvolu za uređivanje dokumenata koji unesete u deljeno sa svima fascikle, osim ako ne promenite postavku dozvole ili ako vaš OneDrive for Business kreirana pre juna 2014. Ako vaš OneDrive for Business kreirana pre tog datuma, deljeno sa svima fasciklu koraci sa dozvolama samo za prikaz. Možete da promenite dozvolu za postavljanje bilo kom trenutku tako što ćete pratiti uputstva za deljenje fascikle ranije u ovom članku.

Vrh stranice

Kako osobe pronalaze dokumente koje sam podelio sa svima?

Dokumenti koje delite sa svima ne pojavljuju se u prikazu „Deljeno sa mnom“ u sistemu OneDrive for Business. Zašto? Uzmite u obzir to da, u zavisnosti od veličine organizacije, mogu postojati stotine ako ne i hiljade dokumenata koji se dele sa svima. Takođe, možda nećete morati da šaljete e-poruku sa pozivom za deljenje svima u organizaciji.

Umesto toga, osobe mogu pronaći ove dokumente tako što će:

 • Pratiti vezu koju ste im poslali direktno u e-poruci.

  Veb URL svakog dokumenta možete pronaći u njegovom oblačiću.
  Veb URL adresa dokumenta Kopirajte i nalepite URL u e-poruku adresiranu određenim osobama koje želite da obavestite.

 • Koristiti polje za pretragu u usluzi OneDrive for Business.

  U ovom primeru Mila Demić pretražuje ključne reči „Sudski slučajevi“ da bi pronašla relevantne dokumente koji se u njenoj organizaciji dele sa njom. Pretraživanje ključnih reči radi pronalaženja dokumenata koje su osobe podelile sa vama

Vrh stranice

Kako mogu da vidim sa kim delim dokument?

 1. Izaberite meni Više (...) pored dokumenta koji vas zanima da biste otvorili njegovu iskačuću karticu.

  Imena osoba sa kojima delite dokument pojavljuju se na iskačućoj kartici.

  Lebdeća kartica navodi osobe koje dele dokument

 2. Ako delite sa više osoba a ne prikazuju se sva njihova imena na kartici, kliknite na vezu više na kraju liste imena. Možete da pomerate sadržaj liste da biste videli sva imena.

  Kartica „Deljeno sa“ u dijalogu „Deljenje“

  Saveti: 

  • Ako biblioteka u kojoj radite ima kolonu Deljenje, možete da izaberete ikonu „Osobe“ da biste otvorili dijalog Deljenje.

  • Ikona „Deli“ za dokument deljen sa dve ili više osoba

Kako mogu da zaustavim deljenje dokumenta ili fascikle?

Da bi dokument ili fascikla opet bili privatni, možete prestati da ih delite.

 1. Izaberite ikonu „Osobe“ za dokument ili fasciklu kako biste otvorili dijalog Deljenje.

  Ikona „Deli“ za dokument deljen sa dve ili više osoba

 2. U dijalogu Deljeno sa izaberite stavke Može da prikaže ili Može da uređuje pored osobe sa kojom više ne želite da delite i kliknite na dugme Zaustavi deljenje.

  Komanda „Zaustavi deljenje“ u prozoru „Deli“ u sluzi OneDrive for Business

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×